Ondertussen zijn de programma’s voor alle ploegen bekend gemaakt.

Voor onze vrouwen is het :
zat 05-09 15u00 E Louwel – KFC
zat 12-09 13u30 KFC – KRC Genk C

De programma’s voor alle ploegen zijn terug te vinden op de site van voetbal Vlaanderen, www.voetbalvlaanderen.be.

In HbvL kon je vandaag de definitieve reeksindelingen lezen:

Voor de eerste ploeg in alfabetische volgorde:

Anadol, Bolderberg, Grote Heide, KFC Hamont 99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindelhoeven, Meeuwen, Paal-Tervant, Park Houthalen, Rc Peer, Reppel, Stal, Thes B, Turkse FC.

Voor de vrouwen:
Bilzen, Bocholt, Bokrijk, Diepenbeek, FuFo Beringen, Genk, KFC Hamont 99,Sp. Hasselt, Lommel, Louwel, Membruggen, Esp Pelt, STVV A .

Zoals reeds aangekondigd zal het zomerkamp doorgaan op maandag 3, dinsdag 4 en woensdag 5 augustus. Via de trainer van vorig jaar, krijgen jullie nog een bericht.

Natuurlijk begrijpen we dat er mensen zijn die in de paasvakantie konden deelnemen, maar nu in deze nieuwe periode verhinderd zijn. Laat dit weten via jullie trainer van het afgelopen seizoen of via secretariaat@kfchamont99.be en dan krijgen deze mensen hun inschrijvingsgeld terug.

Het omgekeerde kan natuurlijk ook, dus als er nog spelers zijn die toch willen meedoen, inschrijven kan nog tot 01/07/2020 via de trainer van het afgelopen seizoen of via een e-mail naar secretariaat@kfchamont99.be. Let wel: het kamp is alleen voor leden van KFC Hamont 99.

Het programma wordt aangepast aan de op dat moment geldende maatregelen, maar we gaan er proberen een leuk kamp van te maken met o.a. een uitgebreid stadsspel, een spel zonder grenzen met spectaculaire attracties, maar uiteraard ook voetbaltrainingen (indoor en outdoor), voetbalspellen, wedstrijden,…

Als er nog vragen zijn, laat gerust iets weten via de kanalen die hierboven vermeld zijn.

Erelid Bèr Cardinaels stuurde volgend berichtje in, waarvoor dank.


De oudere generatie voetballers en supporters zullen zich huidig Peltenaar Tinus Maas wel herinneren als voetballer. We hebben het dan over de periode einde 60- en de 70-er jaren. Tinus kwam van de club De Valk, Valkenswaard en werd getransfereerd naar Hamontlo V.V. resp. Lommel S.K. Niet alleen was hij een zeer gedegen voetballer maar hij neemt ook de pen in de hand. Eerder van hem verscheen het boek “Egotrip en andere verhalen”.
Nu is van de pers verschenen “Egotrip 2.0 een hoop tam tam”. Het is een boek met zijn voetbalhistorie, verhalen, gedichten, cabaretteksten en zo meer. Het is gelardeerd met foto’s om het de lezer nog aangenamer te maken. Uitermate geschikt voor wie van sport en humor houdt. Het boek bevat ca. 160 blz., harde kaft met een mooie kleurrijke voorkant/achterkant met zelfs de Belgische vlag erin verwerkt.
Men kan het bestellen per email aan tinusmaas@gmail.com, prijs 12,50 euro.
Bij de foto: Tinus exposeert met zijn boek.

VV Hamontlo omstreeks 1959-1960 op ´t Lo. Jaak Kolen op de onderste rij, 2e van rechts.
KFC-scheidsrechter en Euro-Cup secretaris Fonny Plessers stuurde naar aanleiding van het overlijden van Jaak Kolen dit artikel in.


Afgelopen zondag is Jaak Kolen overleden.
Jaak, geboren en getogen in de Erkstraat, was in zijn jeugd een talentrijk voetballer. Eind vijftiger en in de zestigerjaren was hij een vaste waarde in het elftal van Hamontlo VV. Snel werd zijn talent opgemerkt door clubs uit de hogere reeksen. Speciaal FC Beringen, toen spelend in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal, had meer dan gewone interesse. Helaas voor Jaak konden de betreffende clubs geen akkoord met elkaar bereiken. Jaak bleef voetballen op zijn vertrouwde veld op ’t Lo in 1ste provinciale en heeft nadien nooit meer de kans gekregen om zijn sportieve carrière op een hoger niveau te ontwikkelen. Heel zijn leven heeft hij dit als een onrecht ervaren. Gezien zijn sportieve voetbalvaardigheden is dit terecht een gemiste kans geweest voor hem. Jammer, maar zo ging dat toen in die tijd. Voetballers vandaag beseffen niet genoeg welke vrijheden zij nu hebben op dat gebied.
Jaak heeft zijn voetballoopbaan nadien beëindigd bij Hamont SK. Hij was mijn oom en zorgde er toen ook voor dat ik op een bepaald moment ook als voetballer koos om mijn aansluitingskaart te tekenen bij de ploeg van ’t Stad. Helaas, mijn voetbaltalent reikte niet erg ver en snel besloot ik dan maar om arbiter te worden. Wel bleef ik altijd aangesloten bij Hamont SK en nadien dus ook bij de fusieclub. Dat verklaart waarom ik als rasechte Neerpeltenaar al bijna vijftig jaar actief ben bij deze voetbalvereniging, nog steeds met veel plezier. Dit heb ik aan nonkel Jaak te danken.
Jaak is 84 jaar geworden.


Bèr Cardinaels dook in zijn archief en leverde foto en de volgende info aan:

Read More