Ferren Peeters
Ons eerste elftal won op zaterdagavond de uitwedstrijd bij Stal. De onvermijdelijke Tim Strijbosch scoorde een eerste keer vlak vóór de pauze, Ferren Peeters kort erná. In de 90e minuut scoorde Tim z’n tweede van de avond: 0-3.


Alle zaterdagavondwedstrijden:
As-Niel Utd. – Sp.Grote Heide 3 – 3
Stal Sport – KFC Hamont 99 0 – 3 (verslagje)
E. Louwel – Lutlommel VV 3 – 1
KRC Peer – Turkse FC 1 – 1
K.St. Elen – VV Stokkem A 1 – 2

Brecht Geelen (archieffoto)
Helaas geen topscores voor KFC in deze poll onder de trainers.
Bij de vrouwen vinden we geen KFC-ster terug in het elftal van de maand. In de totaalrangschikking staat captain Sofie Baeten wél op een fraaie 10e plaats.
Ook bij de mannen ook geen spoor van Hamet City, topschutter Tim Strijbosch is de eerste KFC-er in de rangschikking op een gedeelde 17e plaats. Toch zien we enkele oude bekenden, zoals Dieter Bollen en Brecht Geelen.

Voor de HBvL abo’s is de volledige rangschikking beschikbaar op FC Limburg.

Tim Strijbosch
Welke leider verliest van zijn pluimen? Het werd As-Niel die bij ons op bezoek kwamen. Ze werden warm onthaald met goed spel waarop de leider geen antwoord vond. Eerst misten we nog enkele kansen maar op het half uur was het toch raak via een doelpunt van Vincent Bloemen. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, As -Niel kon geen antwoord vinden en Kaes gaf een foutief antwoord. Tweemaal geel en op de vrije trap die daarop volgde 2-0. Onze sluipschutter Strijbosch dacht ik moet de netten ook nog doen trillen en deed dat tweemaal. Op het einde kon As helaas nog tegenscoren.

De andere twee ploegen die aan de leiding stonden RC Peer en Reppel konden wel winnen. Gemakkelijk ging dat niet vooral Reppel had veel moeite om Louwel te kloppen met 2-1. RC Peer won met 0-2 bij staartploeg Stokkem. Lindelhoeven schuift weer een plaatsje op. Ze wonnen de moeilijke verplaatsing bij Lutlommel.

Eksel won vlot van onze komende tegenstander Stal Sport. Na een kwartier was de buit al binnen , het werd uiteindelijk 4-1. Hopelijk heeft de KFC scout gezien hoe je Stal moet verslaan.

Onderaan werd de rode lantaarn weer doorgegeven aan Turkse FC. Ze verloren nipt thuis tegen Gruitrode. Excelsior had thuis nog niet gewonnen, zelfs geen doelpunt gemaakt. Laten we ze bier beloven en het werkte. Twee doelpunten en de eerste drie punten thuis. Ze komen nu naast Stokkem te staan. Voor veel doelpunten moest je in Grote Heide zijn, 7 stuks en de thuisploeg eiste er vier op.

Tot volgende week met oa de topper Lindelhoeven tegen Eksel en kunnen wij tweemaal op rij winnen ???

Speeldag 14
KFC Hamont 99 – As-Niel Utd. 4 – 1 (matchverslag)
FC Eksel – Stal Sport 4 – 1
RC Reppel – E. Louwel 2 – 1
Lutlommel VV – Lindelhoeven VV 2 – 2
Sp.Grote Heide – K.St. Elen 4 – 3
Ex. Hamont – Thes Sport B 2 – 1
VV Stokkem A – KRC Peer 0 – 2
Turkse FC – N. Gruitrode 0 – 1

Sofie Baeten
Onze vrouwen versloegen Reppel met 5-0. Captain Sofie Baeten opende in de 9e minuut de score. Vanchaze verdubbelde de voorsprong met een eigen doelpunt: 0-2. Aanvoerder Sofie scoorde dan nog ‘ns in de 45e en 47e minuut. In de slotfase legde Kathleen Vangeneugden de 5-0 forfaitcijfers vast. Mooie overwinning!