Voor de vrouwen:
Alken, Bilzen A, Bocholt, Bokrijk A, BS Sport A, Diepenbeek A, Eksel, Fufo Beringen, KFC HAMONT 99, Jong STVV A, KRC Genk C, Lommel A, Louwel B en Esp. Pelt.

Voor de mannen:
As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Gruitrode, Exc. Hamont, KFC HAMONT 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Stal, THES B, Turkse FC.

Op zaterdag 25 mei waren er een kleine 400 aanwezigen op KFC’s Familiedag, de afsluiter van seizoen 2018-2019. Alle spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers waren uitgenodigd voor een hapje (Frituur Marco) en een drankje op het “horecaplein” tussen terrein B en C. De jongsten konden zich uitleven op een collectie springkastelen, coverband Class-X gaf het beste van zichzelf en de volwassenen konden volop bijbuurten. Verschillende jeugdtrainers werden door hun team in de bloemetjes gezet. En het weer was prima, niemand hoefde vroeg naar huis. 😉
Een evenement als dit, in deze vorm, is absoluut voor herhaling vatbaar.

Nagenieten kan via een 20-tal foto’s op onze foto-website.

Voor de vrouwen:
Alken, Bilzen A, Bokrijk A, BS Sport A, Diepenbeek A, Fufo Beringen, KFC HAMONT 99, Jong STVV A, KRC Genk C, Lommel A, Louwel B en Esp. Pelt.

Voor de Mannen:
As-Niel, Eksel, Elen, Grote Heide, Gruitrode, Exc. Hamont, KFC HAMONT 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Stal, Stokkem, THES B, Turkse FC.

Let wel: de provinciale eindronden zijn nog bezig en Elen en KFC HAMONT 99 kunnen nog stijgen.
(bron: HBVL)

Onze Ricardo Leao Kessels is samen met Dylan Nijs van Meeuwen en Thibaut Schoonbroodt van Elen genomineerd als speler van het jaar in Hbvl.

Deze zal deze avond verkozen worden verkozen worden in de Versuz in Hasseltop het gala van de speler van het jaar. Succes Rico !

Verder viel Nick Maes net naast het elftal van het jaar en zit op de bank.

Proficiat heren.


[UPDATE] Rico is uiteindelijk op de tweede plaats beland. Gefeliciteerd!

De wedstrijd tussen KFC Hamont 99 en St Elen werd gespeeld met het oog op mogelijke promotie, afhankelijk van de interprovinciale eindronde.

De wedstrijd startte met een doelkans voor Stijn Nullens. En het bleef de eerste twintig minuten kansen regenen voor de thuisploeg. Maar de vizieren stonden niet scherp en de brilscore bleef op het bord.

Meteen na de rust nog eens een grote kans voor KFC, eveneens zonder resultaat. Joren Vrijsen kon dan toch de score openen. Maar één minuut later hingen de bordjes weer gelijk door een doelpunt van de ingevallen Neyens. Diezelfde Neyens, Lamberigts en Gielen zette de gretigheid van St Elen na de rust wel in de verf door te scoren. Aan beide zijden zagen we verder nog menige kans. Gezien de efficiëntie van de bezoekers kunnen we de overwinning wel verdiend noemen, maar wel overdreven.

In deze eindronde kunnen we duidelijk stellen dat KFC de promotie laat liggen door de gecreëerde kansen niet af te werken.

Weliswaar volgt er zaterdag nog een terugwedstrijd. En niets is in voetbal onmogelijk. KFC kan zich optrekken aan de remontes van Liverpool en Tottenham en zo voor de verrassing zorgen.

Vanavond speelt KFC om 20 uur thuis tegen St Elen.
Zaterdag 11/05 om 20 uur wordt de terugwedstrijd gespeeld in Elen.

Deze wedstrijden zijn van belang om eventueel bijkomende stijgers aan te duiden.

Indien er een Limburgse ploeg promoveert via de interprovinciale eindronden promoveert de winnaar van deze confrontatie naar eerste provinciale.

Indien er twee Limburgse ploegen via die eindronde promoveren, maken zowel St Elen als KFC de sprong naar eerste.

Update : de Limburgse ploegen, die de interprovinciale eindronde spelen, zijn P Houthalen en Herk FC.

De 1-3 thuisnederlaag in de heenwedstrijd van afgelopen woensdag was een zware opdoffer. Toch moet elke wedstrijd gespeeld worden en trekt Hamont op zaterdagavond in Halen de wei in voor de terugmatch. Nick Maes is er niet bij, hij wordt vervangen door Joren Vrijsen. Kapitein Jasper Reyskens is er ook weer bij, centraal achterin.
Halen begint erg afwachtend aan de match. Logisch, met de 1-3 bonus op zak. Toch gaat al snel de bal op de stip na ongelukkig handspel van een KFC-verdediger. Doelman Marnick Emmers kan bijna de zwak getrapte penalty van Ruytinx redden, maar de bal is de doellijn tóch al gepasseerd. Nu, dat doelpunt maakt niet zo heel veel uit als je weet dat je toch al 3 maal moet scoren. Hamont blijft dan ook proberen, maar is niet zo accuraat in de laatste pass. En áls die er komt, dan staat het vizier van Tim Strijbosch en Brecht Geelen onvoldoende scherp afgesteld.

Read More

[UPDATED] De kansen op promotie naar eerste provinciale hebben vandaag een stevige knauw gekregen: er werd thuis met 1-3 verloren van Halen.
Het begon nochtans goed voor Hamont met enkele kansjes en een doelpunt van Ricardo Kessels (foto) na 19 minuten. En daarna? Kansen zat. Een schicht van Jorne Thys schampte de deklat. De bezoekende keeper Claes pakte een poging van Ricardo Kessels. De doorgebroken Brecht Gielen werd met een ultieme tackle gestopt. Een doelpunt van Ferren Peeters werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Ricardo Kessels stuitte nogmaals op keeper Claes. Tim Strijbosch besloot van té ver. Maar dus géén doelpunt.

Read More

Voor het verslag van de wedstrijd tussen Landen en ons eerste elftal verwijzen we graag naar het uitgebreide relaas op de website van HBvL, of naar de papieren versie ervan. De vaste reporters waren immers helaas geen van allen aanwezig.
Mooi om te lezen dat een sterk keepende Marnick Emmers (foto) het volgende aangaf:”Na ons slabakkende einde van de competitie, wilden we als ploeg één en ander rechtzetten voor onze supporters“. Dat is inderdaad goed gelukt!


[UPDATE]

Read More

Zij behaalden de derde periodetitel en 22/30.

In het algemene klassement eindigden ze tweede met 60 punten op 7 punten van de kampioen.
Ze scoorden 84 doelpunten (41 thuis – 43 uit) en kregen er 33 binnen (12 thuis – 21 uit).
[UPDATE] Op de gezondheidsindex van VBAL4 is inderdaad te zien dat ze een sterke 3e periode achter de rug hebben.

MD Halen, de volgende tegenstrever in de eindronde, en KFC hebben een akkoord bereikt om de wedstrijden als volgt af te werken :
woensdag 01/05 20u00 KFC – MD Halen
zaterdag 04/05 20u00 MD Halen – KFC

Dit alles moet nog wel officieel bij PC Limburg geregeld worden. We houden jullie verder op de hoogte.