De derby tussen Exc Hamont en KFC Hamont 99 werd gewonnen door de mannen van de bos. In een wedstrijd, waar KFC de kansen niet afmaakte, was Excelsior de betere ploeg en won dan ook verdiend met 1-2.
Doelpunt KFC via Strijbosch.
De voorziene wedstrijd tussen de B beloften van KFC en de A beloften van Excelsior ging niet door omwille van een tekort aan spelers bij Excelsior.

Ons eerste elftal speelde vandaag vriendschappelijk tegen Kadijk.
Kadijk kwam vroeg in de wedstrijd voor via Segers maar op het kwartier stonden de bordjes weer gelijk door Tim Strijbosch, wat ook de ruststand was.
In de tweede helft kwam Kadijk rond het uur weer voor langs Pellens maar kort daarna maakte Olaf Janssens (foto) gelijk: 2-2.

Dit zijn de mannen die de clubkleuren gaan verdedigen bij eerste elftal en beloften tijdens seizoen 2019-2020.
Voorste rij, v.l.n.r. Jorne Thys, Martijn Meyers, Edwin Vaas, Marnick Emmers, Yannick Jakubka, Jarne Stelten, Dirk Oomsels, Yassine El Arquioui, Ilias El Arquioui, Vincent Bloemen
Middelste rij, v.l.n.r.: verzorgster Merle Bergmans, Quin Looijmans, Jasper Reyskens, Stijn Nullens, Ben Habraken, Liam Peeters, Bram Damen, Kobe Kissen, Jo Slenders, Tim Strijbosch, afgevaardigde Albert Willekens
Achterste rij, v.l.n.r.: T1 André Van Gerven, afgevaardigde Jacky Achten, Olaf Janssen, Harald Pinxten, Kian Conjaerts, Sil Doms, Juul Schildermans, Senne Doms, Bavo Waelbers, keepertrainer Noël Van Den Rul, T2 Guy Claes
Ontbreken op de foto: Ferre Peeters, Joren Vrijsen, Sem Bergmans en Samir Belfaquir

Ons eerste elftal gaf in de slotminuut van de wedstrijd een gelijkspel uit handen na balverlies op de eigen helft, het verloor zo met 3-4 van Lutlommel. Beide teams hadden verschillende mogelijkheden, maar uiteindelijk waren de bezoekers efficiënter.
Scoreverloop: 1-0 Edwin Vaes (3′), 2-0 Tim Strijbos (12′), 2-1 Amadou (23), 2-2 Hermans (29), 3-2 Tim Strijbos (55′), 3-3 Hermans (63′), 3-4 vd Hoydongs (92′)

De Beloften A speelden eveneens thuis tegen Lutlommel, daar was de eindstand 2-2.

De eerste match van de seniors van KFC Hamont 99 in het nieuwe voetbalseizoen was voor de Beker van Limburg, Regio Noord-West. KFC bracht heel wat nieuwe namen aan de aftrap: deels uit eigen jeugd maar ook van buiten de club, al waren daar ook enkele re-entries bij. Verder droegen Tomorrowland en de vakantieperiode ook niet in positieve zin bij aan de opstelling van de thuisploeg. Bocholt speelde met de U19, allemaal millenials dus. Bij Hamont stonden er ook 5 op het scheidsrechtersblad.
Het eerste halfuur zagen we een gelijkopgaande match, met hele en halve kansen aan beide kanten. In het slotkwartier van de eerste helft namen de bezoekers de wedstrijd in handen en werd een goed keepende Jaren Stelten tóch nog geklopt door Catteeuw. De tweede helft waren de bezoekers vrijwel doorlopend de betere ploeg. Keeper Yannick Jakubka (foto) zorgde er o.a. met een gestopte penalty voor dat de score niet hoog opliep. Enkel Sacchini vond de weg naar de netten na een mooie combinatie. Eindstand 0-2.


KFC speelde met: Jarne Stelten (45′ Yannick Jakubka), Joren Vrijsen, Kian Conjaerts, Martijn Meyers, Bavo Waelbers (45′ Kobe Kissen), Senne Doms (59′ Olaf Janssens), Harald Pinxten, Yassine El Arquioui, Ilias El Arquioui (45′ Bram Damen), Edwin Vaas, Tim Strijbosch

Hieronder vinden jullie de (voorlopige) kalender van de wedstrijden van de voorbereiding voor seizoen 2019-2020.
Let wel: de wedstrijden kunnen nog wijzigen! Stay tuned.

datum Aanvang Thuisploeg Bezoekers Opmerkingen
zaterdag 27/jul 17u00 beloften A Kadijk SK Vervalt
zaterdag 27/jul 19u00 1° ploeg Bocholt VV beker
woensdag 31/jul 19u00 beloften A Lutlommel VV
woensdag 31/jul 19u00 1° ploeg Lutlommel VV
vrijdag 2/aug 19u30 vrouwen Lommel Un WS
zaterdag 3/aug 19u00 P Houthalen 1° ploeg beker
woensdag 7/aug 19u30 1° ploeg Kadijk SK
zaterdag 10/aug 17u00 beloften A FC Eksel
zaterdag 10/aug 19u00 1° ploeg FC Eksel beker
zaterdag 10/aug 19u30 Bocholt VV vrouwen
donderdag 15/aug 17u00 beloften B Ex. Hamont
donderdag 15/aug 19u00 1° ploeg Ex. Hamont
zondag 18/aug 10u30 FC Cranendonck vrouwen
zondag 18/aug 15u00 beloften A SV Herkol
zondag 18/aug 17u00 1° ploeg SV Herkol
woensdag 21/aug 19u30 Achel VV beloften A
woensdag 21/aug 19u30 Achel VV 1° ploeg
zaterdag 24/aug 15u00 Eksel FC vrouwen
zaterdag 24/aug 16u00 Turkse FC beloften A
zaterdag 24/aug 18u00 Turkse FC 1° ploeg beker

Op zaterdag 25 mei waren er een kleine 400 aanwezigen op KFC’s Familiedag, de afsluiter van seizoen 2018-2019. Alle spelers, trainers, begeleiders, bestuursleden en vrijwilligers waren uitgenodigd voor een hapje (Frituur Marco) en een drankje op het “horecaplein” tussen terrein B en C. De jongsten konden zich uitleven op een collectie springkastelen, coverband Class-X gaf het beste van zichzelf en de volwassenen konden volop bijbuurten. Verschillende jeugdtrainers werden door hun team in de bloemetjes gezet. En het weer was prima, niemand hoefde vroeg naar huis. 😉
Een evenement als dit, in deze vorm, is absoluut voor herhaling vatbaar.

Nagenieten kan via een 20-tal foto’s op onze foto-website.

Voor de vrouwen:
Alken, Bilzen A, Bokrijk A, BS Sport A, Diepenbeek A, Fufo Beringen, KFC HAMONT 99, Jong STVV A, KRC Genk C, Lommel A, Louwel B en Esp. Pelt.

Voor de Mannen:
As-Niel, Eksel, Elen, Grote Heide, Gruitrode, Exc. Hamont, KFC HAMONT 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Stal, Stokkem, THES B, Turkse FC.

Let wel: de provinciale eindronden zijn nog bezig en Elen en KFC HAMONT 99 kunnen nog stijgen.
(bron: HBVL)

Onze Ricardo Leao Kessels is samen met Dylan Nijs van Meeuwen en Thibaut Schoonbroodt van Elen genomineerd als speler van het jaar in Hbvl.

Deze zal deze avond verkozen worden verkozen worden in de Versuz in Hasseltop het gala van de speler van het jaar. Succes Rico !

Verder viel Nick Maes net naast het elftal van het jaar en zit op de bank.

Proficiat heren.


[UPDATE] Rico is uiteindelijk op de tweede plaats beland. Gefeliciteerd!

De wedstrijd tussen KFC Hamont 99 en St Elen werd gespeeld met het oog op mogelijke promotie, afhankelijk van de interprovinciale eindronde.

De wedstrijd startte met een doelkans voor Stijn Nullens. En het bleef de eerste twintig minuten kansen regenen voor de thuisploeg. Maar de vizieren stonden niet scherp en de brilscore bleef op het bord.

Meteen na de rust nog eens een grote kans voor KFC, eveneens zonder resultaat. Joren Vrijsen kon dan toch de score openen. Maar één minuut later hingen de bordjes weer gelijk door een doelpunt van de ingevallen Neyens. Diezelfde Neyens, Lamberigts en Gielen zette de gretigheid van St Elen na de rust wel in de verf door te scoren. Aan beide zijden zagen we verder nog menige kans. Gezien de efficiëntie van de bezoekers kunnen we de overwinning wel verdiend noemen, maar wel overdreven.

In deze eindronde kunnen we duidelijk stellen dat KFC de promotie laat liggen door de gecreëerde kansen niet af te werken.

Weliswaar volgt er zaterdag nog een terugwedstrijd. En niets is in voetbal onmogelijk. KFC kan zich optrekken aan de remontes van Liverpool en Tottenham en zo voor de verrassing zorgen.