KFC stond voor de moeilijke verplaatsing naar Eksel. Het werd ook een zware dobber, de onvermijdelijke Bertrands had al na tien minuten de netten doen trillen. Toen het op het half uur 2-0 werd dachten we dit wordt niets vandaag. Toch kwamen we nog knap terug via Strijbosch en Vaas in de slotfase. Een punt , meer zat er voor ons niet in.

Ongeslagen , ja nog steeds, is Gruitrode. Toch zag het er niet goed uit , Elen nam een blitzstart en na een dikke vijf minuten was het al 0-2. Gruitrode bomvol vertrouwen panikeerde niet en kwam nog viermaal tot scoren. Weer drie punten erbij. Ze blijven zo op een punt van RC Reppel. Reppel vond de netten pas na de rust. Stokkem kwam op voorsprong maar alweer een inhaalrace op deze speeldag, Reppel ging erop en erover. Nummer drie in de stand heeft zich herpakt na de zware pandoering van vorige week. Geen onderschatting maar vlot winnen van Turkse FC.

Onze stadsgenoten zijn er nog niet in geslaagd om thuis punten te pakken. Ook deze keer trokken ze aan het kortste eind. Er werd met 0-4 verloren van RC Peer. As-Niel, zoals de volledige top vijf van de klassering won met 1-2 op Thes B

Dan zijn er nog de zeges van Stal , dat vorige week een boost uit Lindelhoeven meekreeg, en dit nu verzilverde op Louwel en de zege van onze buren van Grote Heide dat het nog lang niet slecht doet.

Volgend weekend spelen we nog eens op zondag en wel op Turkse FC, een ploeg waar we de volle pot moeten halen zonder deze tegenstander te onderschatten. Veel succes ginder.

Edwin Vaas
Eksel scoorde in de eerste helft 2 maal via Bertrands en Wasiak. In de slotfase van de wedstrijd scoorde eerst Tim Strijbosch de aansluitingstreffer en in 87e minuut bracht Edwin Vaas Hamont op gelijke hoogte. Eindstand 2-2.


De andere zaterdagavondwedstrijden waren:
RC Reppel – VV Stokkem A 3 – 2
E. Louwel – Stal Sport 1 – 2

Speeldag 7
As-Niel Utd. – E. Louwel 3 – 2
Stal Sport – Lindelhoeven VV 6 – 1
KFC Hamont 99 – Lutlommel VV 1 – 1
KRC Peer – N. Gruitrode 2 – 2
K.St. Elen – Thes Sport B 2 – 2
VV Stokkem A – Ex. Hamont 3 – 3
Turkse FC – FC Eksel 2 – 0
Sp.Grote Heide – RC Reppel 2 – 2
KFC zakt naar de 12e plaats, al is dat met evenveel punten als de 9e.

vrijdag 11/10

19u30 U15 A - Lutlommel VV

zaterdag 12/10

10u00 Lutlommel VV - U11
10u00 VV Stokkem - U12 A
11u30 FC Alken - vrouwen
13u00 U10 - Lindelhoeven VV
15u00 U21 - E Termien
15u00 Lutlommel VV - U6
15u00 Lutlommel VV - beloften A
18u00 SK Meeuwen - U9 A
18u00 SK Meeuwen - U9 B
19u30 1° ploeg - Lutlommel VV
zondag 13/10

09u30 U7 A - Kadijk SK
09u30 U12 B - Sp Grote Brogel
09u30 U13 - KRC Genk MB
10u00 U8 A - Bocholt VV
10u00 U8 B - Bocholt VV
10u00 SV Herkol - U7 B
10u00 Lutlommel VV - U15 B
10u00 Kaulille FC - U17 B

Tja, het lukt ons niet om een reeksje te maken. We moesten naar Reppel en vertrokken met een dosis zelfvertrouwen van de derby. Toch stonden we na een dikke twintig minuten al twee doelpunten in het krijt van Bussels. We incasseren daarmee al veertien tegendoelpunten en behalve hekkesluiter Turkse FC zijn er dat de meeste van de reeks. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen we niet en zo leden we onze derde nederlaag. Reppel boekte zijn vijfde zege op rij en wordt daarmee verdiend de leider.

Onze volgende tegenstander Lutlommel kreeg thuis een bolwassing van de gebroeders Bertrands. Dat zijn de spitsen van Eksel die hopen nu vertrokken te zijn. We kunnen ons volgende week aan een geprikkelde tegenstander te maken die iets goed te maken heeft. Toch moeten we deze wedstrijd winnen, willen niet al te veel naar beneden kijken.

Nog steeds ongeslagen Lindelhoeven VV en Gruitrode. Lindelhoeven had veel moeite met het stevige As-Niel. Het werd er 3-2 met een doelpunt vlak voor tijd. Het zag er voor Gruitrode voor rust helemaal niet uit  dat ze zo vlot gingen winnen van Stokkem. 4-1 nadat het 0-1 achterkwam.

De ploeg die tegenvalt is Elen. Gestart als grote titelfavoriet naast RC Peer, ging weer de boot in met 2-0 in Louwel. Ook RC Peer verslikte zich in Thes B.

Onderaan behaalde Turkse FC zijn tweede puntje. Excelsior Hamont verloor het cruciaal duel thuis van Grote Heide. Met iets meer trefzekerheid van de bezoekende spitsen had de nederlaag nog hogerop kunnen lopen.

Allé, weer een week trainen en tegen Lutlommel volle gaas.

 

Speeldag 6
RC Reppel – KFC Hamont 99 2 – 1
Stal Sport – Turkse FC 2 – 2
E. Louwel – K.St. Elen 2 – 0
Lutlommel VV – FC Eksel 1 – 5
Ex. Hamont – Sp.Grote Heide 0 – 2
Thes Sport B – KRC Peer 1 – 0
N. Gruitrode – VV Stokkem A 4 – 1
Lindelhoeven VV – As-Niel Utd. 3 – 2
Ons eerste elftal leidt nu de linkerkolom van de rangschikking.

Marnick Emmers
Vuurwerk op ‘t Leeuwke zowel op als naast het plein. Er was nogal wat volk komen opdagen om deze derby te zien. Die bezoekers zagen een vroeg doelpunt van Excelsior. Geen nood, ons scorend vermogen was 100 procent. Tim Strijbosch zorgde voor vier mooie doelpunten voorafgaand door knap combinatiespel. Emmers toonde zijn mentale kracht door een paar mooie reddingen na zijn foutje. In de eerste helft vond ik de Bosjongens wat lief voor de Rode Leeuwen. In de tweede helft werd het wat feller, “duwen, duwen” werd er gecoachd. Het mocht echter niet baten, onze jongens boekte de eerste thuiszege en voelen zich comfortabeler met zeven punten.

Onze komende tegenstander heeft Racing Reppel, de ploeg in vorm met nu de vierde zege op rij. Ze gingen winnen niet bij de eerste de beste maar in Eksel met 2-3. Ze komen daarmee aan de leiding samen met RC Peer. De mannen van Peer hadden wat tijd nodig om Louwel onder de knie te krijgen.

Lindelhoeven en Gruitrode blijven ongeslagen. Lindelhoeven won de topper in Elen al kreeg het wel wat hulp van de thuisploeg. Gruitrode hield het bij een brilscore. De keepers werd de winnaars van de partij.

Onderaan pakte Turkse FC zijn eerste puntje maar hadden er twee meer verdiend tegen Lutlommel. Stokkem duwt Thes B wat in de penarie door een 3-0 zege. Tenslotte verdeelde As-Niel en Stal Sport netjes de punten, ze scoorde beide tweemaal.

Tot volgende week en bent u ook benieuwd of KFC de scalp van Reppel kan pakken ???

Speeldag 5
KFC Hamont 99 – Ex. Hamont 4 – 1
As-Niel Utd. – Stal Sport 2 – 2
FC Eksel – RC Reppel 2 – 3
K.St. Elen – Lindelhoeven VV 2 – 3
KRC Peer – E. Louwel 3 – 1
VV Stokkem A – Thes Sport B 3 – 0
Sp.Grote Heide – N. Gruitrode 0 – 0
Turkse FC – Lutlommel VV 0 – 0
KFC schuift op naar de linkerkolom, op de 7e plaats.