KFC heeft zijn blazoen wat opgepoetst. Een trip naar Grote Heide leverde drie punten op. Een dikke driepunter want we scoorden vijfmaal en vijfmaal een verschillende schutter van dienst. De zege was ook nodig want in de staart van de rangschikking begint het zich geweldig te roeren. Eksel, elf speeldagen ongeslagen , ging zeer verrassend onderuit bij hekkersluiter Stokkem diep in blessuretijd. Stokkem wordt onze komende tegenstander dus men weze gewaarschuwd.

Er waren nog verschillende kop-staart matchen waarbij de staart aan het langste eind trok. Elen versloeg Reppel met 1-0. TurkseFC, in de winning mood versloeg ruim Louwel. Onze buren van de Bos geven de hoop ook nog niet op voor in tweede te blijven . Ze wonnen ook ruim in As met 2-4.

Daarnaast liet ook RC Peer na om te profiteren van de nederlaag van Eksel. Ze kwamen niet verder dan een brilscore tegen Lutlommel. Ook in Lindelhoeven werd er niet gescoord met de komst van ThesB. Tenslotte was er ook de verrassende zege van Stal op Gruitrode.

Edwin Vaas
Op een zwaar terrein, kon KFC op het terrein van Sp Grote Heide voor de rust uitlopen tot 0-4. Na de koffie scoorden beide ploegen nog éénmaal (Edwin Vaas voor Hamont) en zo eindigde de wedstrijd Sp Grote Heide – KFC Hamont 99 op 1-5.

[UPDATE] Het matchverslag staat online.

Stal Sport – N. Gruitrode 1 – 0
As-Niel Utd. – Ex. Hamont 2 – 4
K.St. Elen – RC Reppel 1 – 0
KRC Peer – Lutlommel VV 0 – 0
Sp.Grote Heide – KFC Hamont 99 1 – 5
Lindelhoeven VV – Thes Sport B 0 – 0
Turkse FC – E. Louwel 4 – 1
VV Stokkem A – FC Eksel 3 – 2

De 0-2 op strafschop
Jeetje, wat is KFC bezig. Vijf nederlagen op rij met een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd tegen. En dat meestal tegen ploegen uit de onderste regionen. Toch tijd dat we punten pakken, willen we niet gaan bibberen op het einde. De jongens van de Bos deden ook een slechte zaak door thuis te verliezen van Elen. Lutlommel zet de operatie redding kracht bij met een 2-0 zege tegen Stokkem, de ploeg die stilaan de boeken toe mag doen in tweede. Van boven was de zege van RC Peer op Reppel. Eksel, ik had het een beetje voorspeld, blijft maar winnen. Ze hebben al een mooie bonus van zeven punten. Louwel ( die hebben we tweemaal geklopt) speelt nog voor de eindrondeknikkers. Ze wonnen van LindelhoevenVV.  Tenslotte waren er nog de doelpuntenkermissen in Gruitrode en Thes Sport B telkens met zes doelpunten.

Volgende week zondag trekken we naar Grote Heide dat een plaatsje hoger staat dan ons. Een kans om die zespuntenkloof met de linkerkolom wat te dichten.