Bij de mannen is er voor volgende seizoen het volgende te melden:
Inkomende transfer: Mick van Geenen (Bocholt VV)
Nieuwe T2: Werner Follon (Esperanza Pelt). Werner is in het verleden actief geweest als speler bij ons. Na ongeveer 15 jaar actief te zijn geweest bij Esperanza Pelt, kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging.
Welkom, beiden!

In een artikel in HBvL geeft Harald Pinxten tekst en uitleg bij zijn beslissing om de stoppen als voetballer. Of, zoals hij het zelf omschrijft: “Fysiek ben ik nog perfect in orde, maar mentaal ben ik klaar om te stoppen”.
Harald speelde vanaf seizoen 2019-2020 voor KFC Hamont 99, waarmee de cirkel mooi rond gemaakt werd. Een korte omschrijving van z’n verdere loopbaan kan je op onze website terugvinden.
Dankjewel, Harald, en veel succes!

Op de website van sporza is te lezen dat de competitie gedaan is.

[UPDATE] Voetbal Vlaanderen meldt: amateurcompetities 2020-2021, voetbal en futsal, voor mannen en vrouwen, met stijgen en dalen, van Nationale tot en met 4de provinciale worden definitief geannuleerd. Er zullen geen kampioenen, noch sportieve stijgers en dalers worden aangeduid.
Concrete informatie over jeugdvoetbal U6 tot en met U21, recreatief voetbal, minivoetbal, reservecompetities en G-voetbal volgt later deze week.

Een doelpunt in het openingskwartier volstond voor Meeuwen om een gehavend KFC (zonder de geblesseerden Pinxten, Van Den Dungen en Foqué) puntloos terug naar Noord-Limburg te sturen.
Digest
SK Meeuwen: M. Gielen, I. Willems, S. Segers, S. Scheelen, M. Melis, M. Leekens, L. Rogiers, C. Vanbeuren (89′ J. Ceyssens), D. Nijs, S. Reumers (88′ G. Gabriels), J. Goossens (90′ T. Franssen)
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Quin Looijmans, Michiel Thys (87′ Liam Peeters), Jeroen Peeters (73′ Dieter Thys), Tim Strijbosch, Vincent Bloemen (82′ Ridah Vanherck), Jochen Jansen, Jorne Thys, Joren Vrijsen
Scheidsrechter: Joeri Koolen met assistenten Erik Brusselaers en Gabriele D’Amario
Doelpunten: 1-0 I. Willems (12′)
Geel:
Rood:

Zaterdag 10/10 maakt KFC de verplaatsing naar SK Meeuwen, opgelet aanvang 18 uur !

Normaal zou dit duel dit seizoen niet plaatsvinden. SK Meeuwen was immers, in het reeksvoorstel, opgenomen in de andere reeks. Na klacht van SK Meeuwen, heeft het PC Limburg beslist SK Meeuwen toch in reeks A op te nemen, en MD Halen naar reeks B over te hevelen.

Bij SK Meeuwen zien we ex-KFC trainer Erik Van Kessel terug. SK is, als één van de titelfavorieten, aan het seizoen begonnen. Afgelopen zaterdag gingen ze echter verrassend onderuit bij het, altijd moeilijke, Thes Sp. De Meeuwenaars zullen dus belust zijn op revanche en hopen zeker de drie punten thuis te houden. Maar, KFC mag, na de drie op 12, wel eens punten sprokkelen. Voor beide ploegen zijn er voldoende redenen om er volle bak tegenaan te gaan. Eens zien wie aan het langste eind trekt.

KFC speelde in gele shirts.
Ons eerste elftal heeft met 1-3 verloren van Bolderberg. De ruststand was 1-1.
[UPDATE] Er zijn enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar.
Verslag
Voor de thuiswedstrijd tegen Bolderberg kiest trainer Olaf Vandael voor een vergelijkbaar elftal als de week ervoor in Leopoldsburg. Toen werd er verloren met het kleinste verschil, nu hopen de thuissupporters op beterschap. En het ziet er in het begin van de match ook goed uit. Al in de 2e minuut moet bezoekend doelman Beyen alles uit de kast halen om een vrije trap van Joren Vrijsen uit zijn doelvlak te ranselen. KFC combineert ook behoorlijk en dat geeft de burger moed. Geleidelijk aan komen de bezoekers echter beter in de wedstrijd; de spitsen worden vaak met lange ballen gelanceerd. Na enkele waarschuwingen -goalie Emmers redt initieel de meubelen- is het halverwege de eerste helft raak: Tibo Thys snelt door het centrum op doel af en scoort de 0-1. Tien minuten later lukt hem dit ei zo na alweer. Een vrijwel onzichtbare Tim Strijbosch tovert kort voor de rust een magistraal doelpunt uit z’n sloffen. Hij ziet de keeper ver uit doel staan en knalt vanaf een meter of 35 de 1-1 heerlijk in doel. Dat is dan ook de ruststand, gevleid want Bolderberg is veel gevaarlijker geweest.
Met drie wissels tijdens de rust hoopt coach Vandael de bakens te kunnen verzetten. Helaas, vijf minuten later al duikt Tibo Thys bij de eerste paal op en scoort de 1-2. Balverlies rond de middenlijn wordt 20 minuten voor affluiten genadeloos afgestraft; Thys maakt zijn (onechte) hattrick compleet. El Masouri knalt nog een vrije trap op de lat, het blijft 1-3.
Een slotoffensiefje met aardige pogingen van Tim Strijbosch en Michiel Thys levert niets op. De betere ploeg wint, Hamont verzeilt met een schrale 3 op 12 in het oninteressante gedeelte van de rangschikking. Het mag volgende zaterdag proberen om topploeg Meeuwen punten te ontfutselen. Iets waar geel-zwart na hun eerste nederlaag van het seizoen wellicht niet op zit te wachten, zeker niet op eigen terrein.

Read More