Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni wordt de 30e editie van Euro-Cup gespeeld.
Liefst 109 jeugdvoetbalteams uit 6 landen gaan de sportieve strijd aan.
Voor het eerst in de tornooigeschiedenis wordt er gespeeld op 2 locaties:
– KFC Hamont 99: U11/7, U13, U14, U17, U19
– K. Achel VV: U12/8, U13/9, U15

Meer info via www.eurocuptornooi.be

Share

Voor de vrouwen:
Alken, Bilzen A, Bokrijk A, BS Sport A, Diepenbeek A, Fufo Beringen, KFC HAMONT 99, Jong STVV A, KRC Genk C, Lommel A, Louwel B en Esp. Pelt.

Voor de Mannen:
As-Niel, Eksel, Elen, Grote Heide, Gruitrode, Exc. Hamont, KFC HAMONT 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Stal, Stokkem, THES B, Turkse FC.

Let wel: de provinciale eindronden zijn nog bezig en Elen en KFC HAMONT 99 kunnen nog stijgen.
(bron: HBVL)

Share

De match voor de derde plaats in de Beker van Limburg tussen onze vrouwen en Lommel WS is in de 75′ gestaakt wegens onweer en hagel bij een 2-1 stand in het voordeel van Lommel. De match is niet terug gestart en er is bijgevolg geen winnaar.

KFC speelde zonder Marian Theunissen en Sofie Baeten, wat al direct een serieuze aderlating is .

De vrouwen willen alle fans bedanken voor hun steun deze match en al de anderen in het seizoen.

Share

Ons eerste elftal heeft ook de uitwedstrijd tegen Elen verloren: de wedstrijd eindigde op 2-1. Ricardo Kessels scoorde vroeg in de tweede helft de gelijkmaker, maar in de slotfase scoorde Elen nogmaals.

Hiermee komt dan ook een einde aan het seizoen van ons eerste elftal. Indien er in de interprovinciale eindronde bijkomende Limburgse stijgers zijn, dan is eerst Elen aan de beurt en daarna KFC Hamont 99.

Share

Onze Ricardo Leao Kessels is samen met Dylan Nijs van Meeuwen en Thibaut Schoonbroodt van Elen genomineerd als speler van het jaar in Hbvl.

Deze zal deze avond verkozen worden verkozen worden in de Versuz in Hasseltop het gala van de speler van het jaar. Succes Rico !

Verder viel Nick Maes net naast het elftal van het jaar en zit op de bank.

Proficiat heren.


[UPDATE] Rico is uiteindelijk op de tweede plaats beland. Gefeliciteerd!

Share

De wedstrijd tussen KFC Hamont 99 en St Elen werd gespeeld met het oog op mogelijke promotie, afhankelijk van de interprovinciale eindronde.

De wedstrijd startte met een doelkans voor Stijn Nullens. En het bleef de eerste twintig minuten kansen regenen voor de thuisploeg. Maar de vizieren stonden niet scherp en de brilscore bleef op het bord.

Meteen na de rust nog eens een grote kans voor KFC, eveneens zonder resultaat. Joren Vrijsen kon dan toch de score openen. Maar één minuut later hingen de bordjes weer gelijk door een doelpunt van de ingevallen Neyens. Diezelfde Neyens, Lamberigts en Gielen zette de gretigheid van St Elen na de rust wel in de verf door te scoren. Aan beide zijden zagen we verder nog menige kans. Gezien de efficiëntie van de bezoekers kunnen we de overwinning wel verdiend noemen, maar wel overdreven.

In deze eindronde kunnen we duidelijk stellen dat KFC de promotie laat liggen door de gecreëerde kansen niet af te werken.

Weliswaar volgt er zaterdag nog een terugwedstrijd. En niets is in voetbal onmogelijk. KFC kan zich optrekken aan de remontes van Liverpool en Tottenham en zo voor de verrassing zorgen.

Share

Vanavond speelt KFC om 20 uur thuis tegen St Elen.
Zaterdag 11/05 om 20 uur wordt de terugwedstrijd gespeeld in Elen.

Deze wedstrijden zijn van belang om eventueel bijkomende stijgers aan te duiden.

Indien er een Limburgse ploeg promoveert via de interprovinciale eindronden promoveert de winnaar van deze confrontatie naar eerste provinciale.

Indien er twee Limburgse ploegen via die eindronde promoveren, maken zowel St Elen als KFC de sprong naar eerste.

Update : de Limburgse ploegen, die de interprovinciale eindronde spelen, zijn P Houthalen en Herk FC.

Share

Op de Wedstrijden-pagina zijn deze wedstrijden vermeld voor ons eerste elftal:
WO 08/05 – 20:00 – EINDRONDE 2DE PROV – K.FC HAMONT 99 – K.ST. ELEN
ZO 12/05 – 15:00 – EINDRONDE 2DE PROV – K.ST. ELEN – K.FC HAMONT 99
Mochten er bijkomende stijgers zijn, dan bepaalt deze match (heen/terug) de volgorde van die stijgers.

Share

De 1-3 thuisnederlaag in de heenwedstrijd van afgelopen woensdag was een zware opdoffer. Toch moet elke wedstrijd gespeeld worden en trekt Hamont op zaterdagavond in Halen de wei in voor de terugmatch. Nick Maes is er niet bij, hij wordt vervangen door Joren Vrijsen. Kapitein Jasper Reyskens is er ook weer bij, centraal achterin.
Halen begint erg afwachtend aan de match. Logisch, met de 1-3 bonus op zak. Toch gaat al snel de bal op de stip na ongelukkig handspel van een KFC-verdediger. Doelman Marnick Emmers kan bijna de zwak getrapte penalty van Ruytinx redden, maar de bal is de doellijn tóch al gepasseerd. Nu, dat doelpunt maakt niet zo heel veel uit als je weet dat je toch al 3 maal moet scoren. Hamont blijft dan ook proberen, maar is niet zo accuraat in de laatste pass. En áls die er komt, dan staat het vizier van Tim Strijbosch en Brecht Geelen onvoldoende scherp afgesteld.

Read More

Share