VV Hamontlo omstreeks 1959-1960 op ´t Lo. Jaak Kolen op de onderste rij, 2e van rechts.
KFC-scheidsrechter en Euro-Cup secretaris Fonny Plessers stuurde naar aanleiding van het overlijden van Jaak Kolen dit artikel in.


Afgelopen zondag is Jaak Kolen overleden.
Jaak, geboren en getogen in de Erkstraat, was in zijn jeugd een talentrijk voetballer. Eind vijftiger en in de zestigerjaren was hij een vaste waarde in het elftal van Hamontlo VV. Snel werd zijn talent opgemerkt door clubs uit de hogere reeksen. Speciaal FC Beringen, toen spelend in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal, had meer dan gewone interesse. Helaas voor Jaak konden de betreffende clubs geen akkoord met elkaar bereiken. Jaak bleef voetballen op zijn vertrouwde veld op ’t Lo in 1ste provinciale en heeft nadien nooit meer de kans gekregen om zijn sportieve carrière op een hoger niveau te ontwikkelen. Heel zijn leven heeft hij dit als een onrecht ervaren. Gezien zijn sportieve voetbalvaardigheden is dit terecht een gemiste kans geweest voor hem. Jammer, maar zo ging dat toen in die tijd. Voetballers vandaag beseffen niet genoeg welke vrijheden zij nu hebben op dat gebied.
Jaak heeft zijn voetballoopbaan nadien beëindigd bij Hamont SK. Hij was mijn oom en zorgde er toen ook voor dat ik op een bepaald moment ook als voetballer koos om mijn aansluitingskaart te tekenen bij de ploeg van ’t Stad. Helaas, mijn voetbaltalent reikte niet erg ver en snel besloot ik dan maar om arbiter te worden. Wel bleef ik altijd aangesloten bij Hamont SK en nadien dus ook bij de fusieclub. Dat verklaart waarom ik als rasechte Neerpeltenaar al bijna vijftig jaar actief ben bij deze voetbalvereniging, nog steeds met veel plezier. Dit heb ik aan nonkel Jaak te danken.
Jaak is 84 jaar geworden.


Bèr Cardinaels dook in zijn archief en leverde foto en de volgende info aan:

Read More

Share

Bron: www.verganevoetbalglorie.be
Doelman Marnick Emmers nam contact op om na te vragen of de keeper op deze foto (gevonden op www.verganevoetbalglorie.be) misschien grootvader Fons (Alfons) Emmers was. Een ideale vraag om voor te leggen aan erelid Bèr Cardinaels, die een geweldig archief van Hamontlo VV heeft (één van de moederclubs van KFC Hamont 99).
Dit was wat hij over de foto wist te melden:

VV Hamontlo-Bilzen, eerste thuiswedstrijd gespeeld 14-9-1969 uitslag 1-1, doelpunt Lenders Clement.
De 2 spelers in rood-wit (!) zijn links Henny Van Gils, rechts Tiny Maas, accommodatie in de Salvatorstraat.
Bij ´t Lo stond Swa, broer van Alfons in de goal. En bij Bilzen Corthouts.
Na 2 matchen had ‘t Lo 3 punten, het tweepuntensysteem was toen in voege.

Info verzameld door Bèr Cardinaels 5-7 mei 2020.

Share

Omwille van een verhuis naar Vlaams-Brabant, zag Jacky Vlassaks zich genoodzaakt zijn taak als secretaris G.C. te beëindigen.

Jacky is aan deze opdracht begonnen in januari 1990 bij SK Hamont. Negen jaar later heeft hij – bij de fusie – deze functie behouden.
Na iets meer dan 30 jaren – met hoogtepunten en ook minder leuke jaren – geeft hij nu zijn functie door aan Rob Bloemen.

Jacky blijft wel als administratief medewerker verbonden aan KFC.

Share

De uiteindelijke beslissing heeft even op zich laten wachten maar de recente richtlijnen van de Belgische overheden laten geen Euro-Cup toe in 2020.
Dit bericht werd door partner Euro-Sportring gedeeld in de Facebook-groep van Euro-Cup:

– Due to the spread of the coronavirus COVID-19 we’re sorry to inform you the Euro-Cup 2020 has been cancelled. We are looking forward to see you all in 2021…..
Take care of yourself and your loved ones, watch your health!
– Vanwege de verspreiding van het coronavirus COVID-19 moeten we jullie helaas mededelen dat we de beslissing hebben moeten nemen om de Euro-Cup 2020 te annuleren. We kijken er naar uit om jullie allemaal terug te zien in 2021….
We wensen jullie en jullie geliefden veel gezondheid toe. Let goed op elkaar!

Share