In HbvL staat vandaag een interview met Piet Gerits, hij was vroeger nog trainer geweest van Hamontlo.

[UPDATE] Voor de digitale abo’s van HBvL: dit is de link naar het artikel. Piet (intussen 72) heeft o.a. bij Standard, Winterslag en Bree gevoetbald. Trainer was hij sinds de jaren ’80 bij Hamontlo, Elen, Peer, Zonhoven en nog verschillende andere clubs.

Share

Dit is een beeld van de te verwachten drukte met Hemelvaart. Niks, nada, nul. Geen Euro-Cup dit jaar, vanwege de gekende reden. 🙁
De voorbije maanden is er regelmatig overleg geweest met partner Euro-Sportring. Recent is de knoop doorgehakt en nu mag het ook gedeeld worden: er zijn geen tornooien met Hemelvaart en Pinksteren. Er was ook sprake van het uitstellen van de evenementen naar later dit jaar maar ook dat gaat helaas niet gebeuren.
We blijven echter niet bij de pakken zitten en hebben de Walburg en Posthoorn al gereserveerd voor 2022. Dan gaan we er weer een topeditie van maken!

Share

Bij de mannen is er voor volgende seizoen het volgende te melden:
Inkomende transfer: Mick van Geenen (Bocholt VV)
Nieuwe T2: Werner Follon (Esperanza Pelt). Werner is in het verleden actief geweest als speler bij ons. Na ongeveer 15 jaar actief te zijn geweest bij Esperanza Pelt, kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging.
Welkom, beiden!

Share

In de barre coronatijden hebben we onze 3 jaarlijkse audit van Double Pass weer gehad. Double Pass is een externe organisatie (onafhankelijk van Voetbal Vlaanderen) die de clubs die hierom verzoeken doorlicht. Deze audit werd met succes afgerond en we behaalden wederom 2 sterren. Dit wil zeggen dat we de volgende 3 seizoenen weer recht hebben om provinciaal jeugdvoetbal te spelen.
Mocht je meer info over Double Pass willen: www.doublepass.com/vlaanderen

Share

Bij onze dames hebben we afscheid moeten nemen van Sofie Baeten (12 jaar op KFC), Anouk Agten (11 jaar op KFC), Martine Nijs (9 jaar op KFC ), Sarah Boelaers en Laurine Knevels.

Tevens moeten we afscheid nemen van Fleur Swennen die naar Bocholt vertrekt .

De eerste drie kregen voor hun jarenlange staat van dienst hun geboortekrant als Lifetime Achievement Award.

We willen onze verlaters hartelijk danken voor hun inzet en hopelijk zien we hen nog aan de andere kant van de baren 😉

Ook interesse voor je geboortekrant ?

verjaardagskrant

Share

In een artikel in HBvL geeft Harald Pinxten tekst en uitleg bij zijn beslissing om de stoppen als voetballer. Of, zoals hij het zelf omschrijft: “Fysiek ben ik nog perfect in orde, maar mentaal ben ik klaar om te stoppen”.
Harald speelde vanaf seizoen 2019-2020 voor KFC Hamont 99, waarmee de cirkel mooi rond gemaakt werd. Een korte omschrijving van z’n verdere loopbaan kan je op onze website terugvinden.
Dankjewel, Harald, en veel succes!

Share

Op de website van sporza is te lezen dat de competitie gedaan is.

[UPDATE] Voetbal Vlaanderen meldt: amateurcompetities 2020-2021, voetbal en futsal, voor mannen en vrouwen, met stijgen en dalen, van Nationale tot en met 4de provinciale worden definitief geannuleerd. Er zullen geen kampioenen, noch sportieve stijgers en dalers worden aangeduid.
Concrete informatie over jeugdvoetbal U6 tot en met U21, recreatief voetbal, minivoetbal, reservecompetities en G-voetbal volgt later deze week.

Share

Zoals op de website van Hamont-Achel te lezen valt, worden er bijkomende maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We lezen er het volgende:
Sport
Alle sportactiviteiten die doorgaan in stedelijke accommodaties waaronder de sporthallen in Hamont, Hamont-Lo en Achel en de tennishal in Hamont alsook alle buitensporten worden opgeschort. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden. Deze sportcomplexgebruikers worden zo snel mogelijk gecontacteerd door de sportdienst.
Verenigingen
Ook het verenigingsleven in Hamont-Achel voor kinderen jonger dan 12 wordt een tijdlang stilgelegd. Het stadsbestuur vraagt namelijk met aandrang aan alle verenigingen om hun activiteiten en samenkomsten op te schorten. De betrokken stadsdiensten nemen in het kader hiervan contact met hen op.

Share

Het is nu nog afwachten of er dit seizoen nog gevoetbald wordt (en ook of er dit jaar een Euro-Cup gaat zijn), maar de voorbereidingen voor volgend seizoen lopen intussen. Bij de mannen is er onderstaand nieuws te melden.

Vertrek huidige T1
Olaf Vandael heeft aangegeven volgend seizoen niet meer aan te vangen als hoofdtrainer van KFC Hamont 99. Wij respecteren zijn beslissing. Het is niet dat hij naar een andere club gaat, maar de situatie ivm corona heeft hem tijd gegeven voor andere dingen. Mocht er dit seizoen nog heropgestart worden, zal hij het seizoen nog afmaken.
Nieuwe T1 seizoen 2021/2022
De huidige T2, Guy Claes (foto), zal het van Olaf overnemen volgend seizoen. Guy is een jonge, gediplomeerde trainer met ambitie, wat perfect aansluit bij de filosofie van onze club.
Transfers
Huidige kern heeft bijna voltallig bijgetekend. Er zijn enkel 2 uitgaande transfers te melden: Joren Vrijsen (SV Breugel) en Bert van den Dungen (Achel VV B).

Share

Beste,

Via deze weg willen we iedereen bedanken om de afhaaldag (eetdag) een succes te maken. We zijn heel blij met de vele positieve reacties die ons bereikt hebben en willen jullie ook bedankten voor het prima houden aan de corona afspraken.

Ook een grote dank aan diegene die ermee voor gezorgd hebben dat onze eerste editie van de kaars – en wijnactie een groot succes was. Zeker willen we onze sponsors Spaas kaarsen en wijnhandel Baeten bedanken om dit mogelijk te maken.

Sportieve groeten
Het bestuur van KFC Hamont 99

Share

Via mail en Facebook kwamen positieve reacties binnen, waarvoor dank.
Mannen, de mosselen waren heel lekker en het was heel mooi verzorgd meegegeven. top
Het was mss niet perfect maar wel de best logische oplossing! heb goed gegeten
Super lekker gegeten. Mosselen waren heerlijk. Afhalen corona vrij en goed geregeld

Share

Op zaterdag 12 december kunnen de aangekochte kaarten van de afgelaste eetdagen op ‘t Leeuwke omgeruild worden tegen de gekozen maaltijden. Ook de bestellingen van de kaars & wijn-actie kunnen dan afgehaald worden (hier graag cash voorzien indien er niet met factuur afgerekend wordt).
Dit gebeurt uiteraard corona-veilig, buiten onder het afdak bij de kleine kantine. Gelieve de aangegeven looprichtingen te volgen zodat het vlot en veilig kan verlopen.

Share