De uiteindelijke beslissing heeft even op zich laten wachten maar de recente richtlijnen van de Belgische overheden laten geen Euro-Cup toe in 2020.
Dit bericht werd door partner Euro-Sportring gedeeld in de Facebook-groep van Euro-Cup:

– Due to the spread of the coronavirus COVID-19 we’re sorry to inform you the Euro-Cup 2020 has been cancelled. We are looking forward to see you all in 2021…..
Take care of yourself and your loved ones, watch your health!
– Vanwege de verspreiding van het coronavirus COVID-19 moeten we jullie helaas mededelen dat we de beslissing hebben moeten nemen om de Euro-Cup 2020 te annuleren. We kijken er naar uit om jullie allemaal terug te zien in 2021….
We wensen jullie en jullie geliefden veel gezondheid toe. Let goed op elkaar!

De startvergadering is afgelopen
Recent werd de startvergadering voor Euro-Cup 2020 samen met Achel gehouden; na de succesvolle 30e editie gaan we gewoon verder op de ingeslagen weg.
Op dinsdag 5 november was de startvergadering met het KFC-team. Daarin zijn een aantal verschuivingen te noteren: zo neemt Maarten Duisters de coördinator-rol over van Koen Tijskens. Maarten krijgt daarbij de hulp van voorzitter Jackie Slenders, Koen blijft present in het kernteam. Verder neemt Sander Palmans de rol over van hoofdscheidsrechter over van Jos Quanten, die dit jaar afzwaaide.
Nieuwe gezichten in het kernteam zijn die van U17-trainer Peter Kissen en van Patrick Emmers.
De precieze taakverdeling is nog niet helemaal bekend voor iedereen maar dat zal de komende weken wel duidelijk worden. In ieder geval zijn we goed gewapend voor de komende jaren.

De winnaars van de Fair Play trofeeën van Euro-Cup 2019 mogen ook nog wel ‘ns onder de aandacht gebracht worden.

  • U12/8 TV Voerde
  • U13/9 SV Boele-Kabel
  • U15 SV Wesfalia Rhynern
  • U11/7 KFC Hamont 99 – 1
  • U13 V.V. Ruurlo
  • U14 KFC Hamont 99 (foto)
  • U17 FV Lebach
  • U19 EZC ’84

Dit zijn de teams waarvan de trainer niet zegt dat hij komt “om alles te winnen”. En deze jongens winnen misschien niet de hoofdprijs, maar stelen wél de harten van de scheidsrechters.