Dit is een beeld van de te verwachten drukte met Hemelvaart. Niks, nada, nul. Geen Euro-Cup dit jaar, vanwege de gekende reden. 🙁
De voorbije maanden is er regelmatig overleg geweest met partner Euro-Sportring. Recent is de knoop doorgehakt en nu mag het ook gedeeld worden: er zijn geen tornooien met Hemelvaart en Pinksteren. Er was ook sprake van het uitstellen van de evenementen naar later dit jaar maar ook dat gaat helaas niet gebeuren.
We blijven echter niet bij de pakken zitten en hebben de Walburg en Posthoorn al gereserveerd voor 2022. Dan gaan we er weer een topeditie van maken!

De uiteindelijke beslissing heeft even op zich laten wachten maar de recente richtlijnen van de Belgische overheden laten geen Euro-Cup toe in 2020.
Dit bericht werd door partner Euro-Sportring gedeeld in de Facebook-groep van Euro-Cup:

– Due to the spread of the coronavirus COVID-19 we’re sorry to inform you the Euro-Cup 2020 has been cancelled. We are looking forward to see you all in 2021…..
Take care of yourself and your loved ones, watch your health!
– Vanwege de verspreiding van het coronavirus COVID-19 moeten we jullie helaas mededelen dat we de beslissing hebben moeten nemen om de Euro-Cup 2020 te annuleren. We kijken er naar uit om jullie allemaal terug te zien in 2021….
We wensen jullie en jullie geliefden veel gezondheid toe. Let goed op elkaar!

De startvergadering is afgelopen
Recent werd de startvergadering voor Euro-Cup 2020 samen met Achel gehouden; na de succesvolle 30e editie gaan we gewoon verder op de ingeslagen weg.
Op dinsdag 5 november was de startvergadering met het KFC-team. Daarin zijn een aantal verschuivingen te noteren: zo neemt Maarten Duisters de coördinator-rol over van Koen Tijskens. Maarten krijgt daarbij de hulp van voorzitter Jackie Slenders, Koen blijft present in het kernteam. Verder neemt Sander Palmans de rol over van hoofdscheidsrechter over van Jos Quanten, die dit jaar afzwaaide.
Nieuwe gezichten in het kernteam zijn die van U17-trainer Peter Kissen en van Patrick Emmers.
De precieze taakverdeling is nog niet helemaal bekend voor iedereen maar dat zal de komende weken wel duidelijk worden. In ieder geval zijn we goed gewapend voor de komende jaren.

De winnaars van de Fair Play trofeeën van Euro-Cup 2019 mogen ook nog wel ‘ns onder de aandacht gebracht worden.

 • U12/8 TV Voerde
 • U13/9 SV Boele-Kabel
 • U15 SV Wesfalia Rhynern
 • U11/7 KFC Hamont 99 – 1
 • U13 V.V. Ruurlo
 • U14 KFC Hamont 99 (foto)
 • U17 FV Lebach
 • U19 EZC ’84

Dit zijn de teams waarvan de trainer niet zegt dat hij komt “om alles te winnen”. En deze jongens winnen misschien niet de hoofdprijs, maar stelen wél de harten van de scheidsrechters.

Het kan niet genoeg benadrukt worden: een evenement als Euro-Cup kan enkel slagen als er een schare medewerkers beschikbaar is. Bijgevoegde collage toont een aantal van de Hamonter medewerkers bij de voorbereiding, op het tornooi zelf en bij het opruimen. Velen weten perfect wat er te gebeuren staat, ook zonder draaiboek. Zij maken het verschil tussen een tornooi en een goed tornooi.
Aan al deze mooie mensen: dankjewel!

Read More

Zoals al langer bekend is bij de Raad van Bestuur van KFC Hamont 99 was de 30e Euro-Cup ook mijn laatste als coördinator. Nadat tussen de 21e en 22e Euro-Cup zowel coördinator Gilbert Ramaekers en wedstrijdleider Jos Schonkeren ons vroegtijdig ontvielen, namen Rik Rijcken en ikzelf die respectievelijke rollen op.
Na 3 succesvolle tornooiedities nam Rik de coördinatorrol over bij de Mars- en Showwedstrijden, wat niet combineerbaar was met Euro-Cup. Toen heb ik toegezegd om de coördinerende rol 5 edities lang voor mijn rekening te nemen. Vanwege de op til zijnde samenwerking met Achel werden er dat uiteindelijk 6. En ik moet zeggen: onze buren hebben dat keigoed opgepikt. Uiteraard ben ik ook trots op het Hamonter team dat deze 30e Euro-Cup weer zo vlekkeloos mogelijk liet verlopen.

Read More

Afgelopen Hemelvaartweekend werd de 30e Euro-Cup gespeeld, voor de eerste keer als samenwerking tussen KFC Hamont 99 en K. Achel VV.
Liefst 109 jeugdvoetbalteams uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Denemarken gingen er de strijd aan, samen goed voor ongeveer 1500 spelers.

Na ruim 320 wedstrijden waren de winnaars in de verschillende categorieën bekend:

 • U11/7 Sporting Martinus (NL)
 • U12/8 West Kirby Wasps Blacks (EN)
 • U13/9 SV Quitt Ankum (DE)
 • U13 V.V. Legmeervogels (NL)
 • U14 RUS Givry (BE)
 • U15 SV Laar (NL)
 • U17 Vitesse ’22 (NL)
 • U19 KFC Hamont 99 (BE)

Er waren ook nog verschillende nevencategoriën:

 • Thuisclub KFC Hamont 99-1 was het jongste team op het tornooi (foto)
 • EJEM uit Frankrijk was de club met het hoogst aantal deelnemers
 • Het team van Vejgaard kreeg de trofee voor de verste verplaatsing: liefst 910 km vanuit het noorden van Denemarken

Read More

De eerste dag van Euro-Cup komt voor veel spelers na een korte nacht en een lange (bus)reis. De sfeer is gemoedelijk, de hele dag door. Behalve op het terrein, waar men soms iets te enthousiast is.
De verwelkoming van de 67 teams blijft indrukwekkend, met een vlaggenparade op het A-terrein. De attention span van de bezoekers wordt met het jaar korter, de toespraken dus ook. Burgemeester Rik Rijcken sprak de teams toe in 4 talen en kreeg van de Deense deelnemers applaus bij een verdienstelijke poging Scandinavische begroeting.

Op zaterdag worden de resterende poulewedstrijden afgewerkt en na de middag ook de finales. Prijsuitreikingen in Hamont starten rond 17u.
De eerste lading foto’s (o.a. van fotograaf Geert Stevens) staan intussen online.

Donderdag was Dag 0 van de 30e Euro-Cup, met de check-in van ongeveer 80 buitenlandse teams op KFC. Er was een vlotte samenwerking met de “nieuwelingen” van K. Achel VV en het team van Euro-Sportring. ‘s Avonds was er een gezellige drukte in zaal de Posthoorn (foto) met ruim 700 voetballers en begeleiders. Verder vonden we oude bekenden terug op het Salvatorcollege (WICO). Onze vrienden van Stroe zijn daar al voor de 6e opeenvolgende keer. Een andere club die daar vorig jaar met 2 teams was, is er dit jaar met liefst 4. Gastvrij Hamont-Achel op z’n best. Vandaag (vrijdag) en zaterdag zijn er nog 2 dagen vol voetbal. Het weekend ziet er veelbelovend uit.

Wedstrijdschema’s en de link naar de app kan je vinden via www.eurocuptornooi.be

Beste ouder(s)
Beste trainer(s)
Beste sympathisanten
Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni organiseert KFC Hamont 99 voor de 30x het Internationaal jeugdvoetbaltornooi. Met meer dan 65 teams uit 5 verschillende landen zal ook deze editie weer een succes worden. Via deze weg willen we een warme oproep doen aan jullie om ons te komen helpen. Dat kan je doen door dit formuliertje in te vullen en af te geven aan de toog of een mail te sturen naar maartenduisters@hotmail.com


Naam: …………………………………………….
Gsmnummer: …………………………………………….
Mailadres: …………………………………………….
Wil graag komen helpen op (omcirkel aan wat past):
· Vrijdag (voormiddag) (namiddag) (hele dag)
· Zaterdag (voormiddag) (namiddag) (hele dag)


We zullen spoedig contact opnemen om concrete afspraken te maken.
Mvg
Organisatie Euro-Cup