Onnodige nederlaag eerste elftal A

KFC Hamont 99 A zat in een goede flow na twee winstmatchen tegen degradatiekandidaten en een oververdiend punt tegen leider Lindelhoeven. Het kreeg op zaterdagavond Houthalen VV op bezoek: de ploeg die het minst scoorde op verplaatsing en daar dan ook weinig punten pakte. Dat zou dus een haalbare kaart kunnen zijn. De eerste kans van de match was dan ook voor Hamont: Ilario Meli mikte na een voorzet van op links van dichtbij op keeper Coyette. Aan de overzijde behoedde keeper Marnick Emmers de thuisclub voor een vroege achterstand op een poging van Rmini. Bij een van de vele corners voor de bezoekers devieerde verdediger Brecht Geebelen bijna in eigen doel. Thuisspeler Michiel Thijs ontfutselde in de backlijn van VV de bal maar knalde vervolgens hoog over doel. Dat speelde zich allemaal af in het openingskwartier, waar beide teams voluit gingen. En vanaf dan was het vooral Houthalen wat de klok sloeg. Savas kon op wandel door de KFC-verdediging en weer moest goalie Marnick Emmers redden. Bij een volgende poging moest hij zich gewonnen geven, maar werd de bal voor de doellijn gekeerd. De bezoekers zochten vaak de lange bal, waar Hamont moeite mee bleef hebben. Het uitverdedigen bij KFC liep ook niet heel zorgvuldig, met weinig rust aan de bal en creëerde daardoor ook weinig doelkansen. Wesley Van Vlierden had er nog eentje maar besloot ver buiten het kader. Ilario Meli probeerde het van ver maar keeper Coyette ging goed plat. Houthalen zag het veldoverwicht 5 minuten voor rust eindelijk omgezet in een rommelig doelpunt van Vivovisek: 0-1.
Hamont kwam scherper uit de kleedkamers en Michiel Thijs zag een vrije trap door Parisi in eigen doel gekopt worden. Heel fraai in de kruising gelobd overigens, deze 1-1.
P2173144_eersteA-Houthalen
Aan de overzijde mocht doelman Marnick Emmers met een mooie zweefduik redding brengen. Overbuurman Coyette kwam gepast uit doel en was daardoor eerder op de bal dan Ilario Meli. Op de tegenaanval werd Savas centraal diep gestuurd en die liet de 1-2 niet liggen. Hamont dreigde nog enkele keren via Ilario Meli maar de topschutter scoorde niet.
Een vallende Jannes Goossens kreeg de bal tegen de arm en op aangeven van de assistent-scheidsrechter ging de bal op de stip. Aanvoerder Pinna nam zijn verantwoordelijkheid en diepte de voorsprong uit naar 1-3. Bijna werd het -na slecht uitverdedigen- nog 1-4 maar gelukkig richtte Savas nipt buiten het kader. In de omschakeling werd Ilario Meli neergehaald in de kleine backlijn en ook daar ging de bal op de stip. Ilario nam de elfmeter zelf maar doelman Coyotte behoedde z’n ploeg voor de aansluitingstreffer, met nog tien minuten op de klok.
P2173160_eersteA-Houthalen
Verder groot doelgevaar bleef uit en zo leed Hamont een onnodige nederlaag. De drive die er tegen Lindelhoeven was, ontbrak te vaak in deze wedstrijd, tegen een beter haalbare tegenstander. Gelukkig verloren 3 van de 4 lager gerangschikte teams en blijft de marge stabiel. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Hechtel. Dat zit nu in een mindere periode, maar kwam op de openingsspeeldag wel met 1-2 winnen op ‘t Leeuwke. KFC eindigde die match met 9 en verloor in de slotfase. Tijd voor sportieve revanche voor Hamont?

Meer foto’s en video’s staan op onze fotowebsite.

Digest
Scheidsrechter: Aytun Agirdag met assistenten Gert Diepvens en Jong Walus
KFC Hamont 99 A: Marnick Emmers, Brecht Geebelen (68′ Ward Van Den Broek), Senne Doms, Jasper Reyskens (64′ Xante Croymans), Jannes Goossens, Ferren Peeters, Ilario Meli, Michiel Thijs, Wesley Van Vlierden (75′ Milan Van Gennip), Quin Looijmans, Kobe Schetz
Doelpunten: 0-1 Visovisek (39′), 1-1 Parisi (49′, own), 1-2 Savas (53′), 1-3 Pinna (65′, penalty)
Strafschoppen: Pinna (65′, omgezet), Ilario Meli (80′, gestopt)
Geel: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Michiel Tijs, Ward Van Den Broek, Kobe Schetz, Werner Follon, Pinna, Sirfouq, Lieben, Ermenegildo Farroni