Speeldag 11
Stal Sport – Ex. Hamont 2 – 1
As-Niel Utd. – RC Reppel 2 – 1
KRC Peer – FC Eksel 0 – 2
K.St. Elen – Lutlommel VV 1 – 1
E. Louwel – Thes Sport B 3 – 2
Turkse FC – Sp.Grote Heide 1 – 3
Lindelhoeven VV – N. Gruitrode 1 – 1
VV Stokkem A – KFC Hamont 99 1 – 2


Hergroepering in de top: nieuwe leider Niel-As heeft 3 punten meer dan de nummers 5 Eksel en Reppel. KFC blijft in de middenmoot.

Anouk Agten
Onze vrouwen verloren op zaterdag met 3-5 van Lommel United WS A. Martine Nijs opende de score al vroeg, maar 2 minuten later stond het via Maes alweer 1-1. Anne Ceulemans en Sofie Baeten brachten de thuisploeg op 3-1 maar de 3-2 aansluitingstreffer via strafschop liet niet lang op zich wachten. In het laatste halfuur scoorden de bezoekers nog 3 maal. Eindstand 3-5.
Opvallend feit is dat er in deze wedstrijd liefst 8 gele kaarten werden getrokken: 5 voor Hamont en 3 voor de bezoekers. Anouk Agten (toch niet gekend als “vuile” speelster) verzamelde er zelfs 2 en mocht tien minuten vóór affluiten (bij een 3-4 stand) al gaan douchen.

De startvergadering is afgelopen
Recent werd de startvergadering voor Euro-Cup 2020 samen met Achel gehouden; na de succesvolle 30e editie gaan we gewoon verder op de ingeslagen weg.
Op dinsdag 5 november was de startvergadering met het KFC-team. Daarin zijn een aantal verschuivingen te noteren: zo neemt Maarten Duisters de coördinator-rol over van Koen Tijskens. Maarten krijgt daarbij de hulp van voorzitter Jackie Slenders, Koen blijft present in het kernteam. Verder neemt Sander Palmans de rol over van hoofdscheidsrechter over van Jos Quanten, die dit jaar afzwaaide.
Nieuwe gezichten in het kernteam zijn die van U17-trainer Peter Kissen en van Patrick Emmers.
De precieze taakverdeling is nog niet helemaal bekend voor iedereen maar dat zal de komende weken wel duidelijk worden. In ieder geval zijn we goed gewapend voor de komende jaren.

Speeldag 10
Ex. Hamont – As-Niel Utd. 0 – 1
Lutlommel VV – KRC Peer 1 – 5
E. Louwel – Turkse FC 3 – 2
N. Gruitrode – Stal Sport 1 – 0
FC Eksel – VV Stokkem A 2 – 1
Thes Sport B – Lindelhoeven VV 0 – 4
RC Reppel – K.St. Elen 1 – 1
KFC Hamont 99 – Sp.Grote Heide 1 – 1

Ferren Peeters scoort de 1-0
Ons eerste elftal begon prima aan de derby tegen Grote Heide, maar het vizier stond slechter afgesteld dan vorige week. Gaandeweg verwaterde de match en werd er gerust met 0-0.
Twintig minuten voor affluiten bracht Ferren Peeters de thuisploeg verdiend op 1-0, maar in de slotfase verdween een verdwaalde voorzet in het KFC-doel. Eindstand 1-1 en daarmee doet KFC zichzelf toch te kort.
[UPDATE] Het matchverslag staat online.
[UPDATE2] Er zijn ook enkele foto’s beschikbaar.

Het antwoord is ‘nee’.
Als je op de pagina met alle uitslagen gaat zoeken, dan kom je ook deze tegen:
25-02-2017 19:30 KFC HAMONT 99 – TURKSE FC 7-0
24-01-2016 15:00 KFC HAMONT 99 – U. MAASMECHELEN 8-1
29-03-2015 15:00 REAL NRT-MAASEIK – KFC HAMONT 99 0-6
Overigens zie je op die pagina ook dat we in de moeilijke periode 2007-2009 zelf ook regelmatig minder succesvol waren. 😐
Elke club kent z’n ups en downs.

Stal Sport – Thes Sport B 2 – 2
As-Niel Utd. – N. Gruitrode 4 – 1
KRC Peer – RC Reppel 4 – 1
K.St. Elen – Ex. Hamont 2 – 2
VV Stokkem A – Lutlommel VV 2 – 2
Sp.Grote Heide – FC Eksel 1 – 3
Turkse FC – KFC Hamont 99 2 – 8
Lindelhoeven VV – E. Louwel 1 – 3
KFC staat met 3 andere teams in de middenmoot, met 12 punten. Peer won de topper van Reppel en springt over Gruitrode heen naar een gedeelde eerste plaats.
De volledige rangschikking kan je altijd terugvinden onder Heren –> Eerste elftal – uitslagen-programma.

Tim Strijbosch
Hekkensluiter Turkse FC heeft kennis gemaakt met Tim Strijbosch; hij scoorde 6 van de 8 KFC-doelpunten in de 2-8 uitoverwinning.
Liam Peeters opende al vroeg de score, maar halfweg de eerste helft bracht Ince de thuisploeg langszij. De vreugde was van korte duur want Tim zorgde met 4 treffers voor de 1-5 ruststand. In de laatste 20 minuten scoorden achtereenvolgens Edwin Vaas, Kandemir (voor de thuisploeg) en nog 2x Tim Strijbosch.

De KFC-vrouwen wonnen vandaag met ruime 6-1 cijfers van Louwel B. Aan de rust stond het al 3-1, met Hamonter doelpunten van Martine Nijs (2x) en Anne Ceulemans.
Na de onderbreking werd er nog 3x gescoord, door achtereenvolgens Greet van de Sijpe, Nele Merkelbach en Anne Ceulemans die haar 2e van de dag scoorde. Gefeliciteerd, dames.


Afgevaardigde Walter Tijskens (foto) is intussen al enige weken niet van de partij. Eerder deze week mocht hij het ziekenhuis verlaten na een pittige ingreep. Het bezoek van o.a. verschillende Wally’s Angels en hun coach de voorbije weken was erg tof.
Walter is naast afgevaardigde van het vrouwenelftal ook de man die op zondagmiddag de voetbaluitslagen verzamelt en die deelt op de website en in supporterslokaal De Klok. Ook de uitslagen van de jeugdteams worden door hem op de website en in HAC Weekblad gedeeld. Verder staat hij nog in voor het scorebord bij de wedstrijden van het eerste elftal.
Langs deze weg nog beterschap gewenst, Walter. En tot binnenkort op KFC!

Edwin Vaas
Eksel scoorde in de eerste helft 2 maal via Bertrands en Wasiak. In de slotfase van de wedstrijd scoorde eerst Tim Strijbosch de aansluitingstreffer en in 87e minuut bracht Edwin Vaas Hamont op gelijke hoogte. Eindstand 2-2.
[UPDATE] Geen KFC-reporters ter plaatse, daarom de link naar het rood-groen gekleurde matchverslag van de thuisploeg.


De andere zaterdagavondwedstrijden waren:
RC Reppel – VV Stokkem A 3 – 2
E. Louwel – Stal Sport 1 – 2

Sofie Baeten
Onze vrouwen keken tegen het hoger gerangschikte Diepenbeek al snel tegen een achterstand aan, na een vroeg doelpunt van Vandermaesen. Die 0-1 was ook de ruststand.
Na de onderbreking trok Hamont het laken naar zich toe met twee doelpunten van kapitein Sofie Baeten. Eindstand 2-1. Proficiat!

Speeldag 7
As-Niel Utd. – E. Louwel 3 – 2
Stal Sport – Lindelhoeven VV 6 – 1
KFC Hamont 99 – Lutlommel VV 1 – 1
KRC Peer – N. Gruitrode 2 – 2
K.St. Elen – Thes Sport B 2 – 2
VV Stokkem A – Ex. Hamont 3 – 3
Turkse FC – FC Eksel 2 – 0
Sp.Grote Heide – RC Reppel 2 – 2
KFC zakt naar de 12e plaats, al is dat met evenveel punten als de 9e.