Seniors

KFC Hamont 99 A wint bij Leopoldsburg

De ruime thuisoverwinning tegen Kattenbos vorige week leverde bij KFC Hamont 99 helaas ook een gele schorsingsdag op; topschutter Ilario Meli volgde de wedstrijd bij rode lantaarn KESK Leopoldsburg in de tribune. Hij zag hoe KFC de eerste helft de betere ploeg was en het meeste balbezit claimde. De thuisploeg voetbalde vaak erg slordig uit en dat hielp ze natuurlijk ook niet. Tóch was de eerste doelpoging na ruim 10 minuten voor KESK maar het schot van Karaöz werd afgeblokt. Aan de overzijde dropte Wietse Baerts de bal bij de tweede paal waar Kobe Schetz al vallend kopte; helaas nipt naast. Ferren Peeters knalde op het halfuur recht op thuisdoelman Van Humbeeck. Die had al bij al niet zo heel veel te doen een eerste helft waar de kansen schaars waren. Maar op 10 minuten van de onderbreking moest hij alsnog in zijn netten gaan vissen: een voorzet van op rechts werd matig ontzet en Wietse Baerts kon de 0-1 in de rechter benedenhoek plaatsen. Dat bleek dan ook de ruststand.
De koffie bracht verbetering bij Leopoldsburg: goalie Marnick Emmers moest plat op een schot van de pas ingevallen Dufrane en wat later ook ver uit doel om eerder op de bal te zijn dan Cominotto. Akyil mikte van op 25 meter gelukkig naast het doel. De tegenaanval die daarop volgde leverde een fraai doelpunt van captain Ferren Peeters op: hij naam de assist van Wietse Baerts vol op de slof en knalde overhoeks de 0-2 binnen. Aangever Wietse ging rond het uur kermend tegen de grond en moest geblesseerd het terrein verlaten. De laatste weken vond hij z’n oude niveau weer terug en de eerste tekenen hier beloofden helaas geen snelle terugkeer op het veld.
Mogelijk greep dit de ploegmaats zó aan dat dit de terugval in het laatste halfuur verklaarde. KFC kwam goed weg toen Swolfs van op de rand van de 16 de deklat trof. Hamont voetbalde minder goed maar kon toch nog dreigen met een vrije trap van Kobe Schetz. Keeper Van Humbeeck haalde die uit de hoek, redde dan nog de rebound van invaller Xante Croymans en had dan geluk dat Wesley Van Vlierden uiteindelijk van dichtbij over doel trapte. Dat was het moment om de thuisploeg helemaal uit te tellen en terug rust in het spel te krijgen. Dat gebeurde dus niet en Leopoldsburg bleef hoop hebben. Gelukkig bleek Marnick Emmers een betrouwbaar sluistuk op pogingen van invallers Canakgün en Dewulf. Die laatste scoorde op 3 minuten van het einde de 1-2. De reacties van Hamonter spelers en supporters hierbij varieerden tussen ongeloof en woede omdat zij overtuigd waren dat dit vanuit buitenspel gebeurde. Uiteraard leverde dat protest niets op.
Ferren Peeters had de laatste mogelijkheid van de wedstrijd maar besloot buiten het kader.
Hamont won zo voor het eerst dit seizoen buitenshuis en steeg hiermee naar een voorlopige twaalfde plaats. Volgende donderdag al wordt leider Lindelhoeven ontvangen op ‘t Leeuwke. Deze inhaalwedstrijd wordt dus niet tijdens het carnavalweekend gespeeld. Het Linne stuurde Heusden-Zolder huiswaarts met een vooroorlogse 8-3 en kan met een 19 op 21 uitstekende cijfers voorleggen. Hamont thuis is een taaiere klant dan op verplaatsing en in de heenwedstrijd kon de Peltse ploeg pas in de slotfase overwinning binnenrijven. We rekenen dus op een boeiende match.


Foto’s en videos zijn te vinden op onze fotowebsite.


Digest
Scheidsrechter: Irfan Acikgoz met assistenten Antoon Umans en Peter Vandebroek
KFC Hamont 99 A: Marnick Emmers, Senne Doms, Jannes Goossens (84′ Jasper Reyskens), Ferren Peeters, Michiel Thijs, Wesley Van Vlierden, Dries Damen (76′ Brecht Geebelen), Sisse Schouteden,
Quin Looijmans, Kobe Schetz, Wietse Baerts (63′ Xante Croymans)
Doelpunten: 0-1 Wietse Baerts (36′), 0-2 Ferren Peeters (57′), 1-2 Dewulf (86′)
Geel: Sisse Schouteden, Karaöz, Akyil

3 Replies to “KFC Hamont 99 A wint bij Leopoldsburg

 1. Het doelpunt van Leopoldsburg was geen buitenspel, ik stond op dat ogenblik op dezelfde lijn net achter de grensrechter en kon duidelijk zien dat, toen de bal vertrok er nog 2 verdedigers van Hamont voor hem stonden, hierdoor was het geen buitenspel. Echter omdat de speler van Leopoldsburg er al een flinke vaart op had zitten toen de pas vertrok kwam de stap naar voren van de Hamont verdedigers een fractie van een seconde te laat. Een geldig doelpunt. Gelukkig had het geen invloed meer op onze overwinning. Proficiat mannen.

  1. Achter de grensrechter, dat was in de kantine, toch?

   Aan de overzijde van het plein stonden de meeste KFC-supporters op dezelfde hoogte en dus ook goed geplaatst om te oordelen. Vandaar waren de reacties zoals ik ze beschreef: “tussen ongeloof en woede”.
   Gelukkig nam KFC de 3 punten mee …

   1. Dat klopt in de kantine, 1,5 meter achter de grensrechter. Aan die kant brak de speler door en kan je dus het beste beoordelen. Gezien ook de grensrechter niet vlagde………, juist. 😉

Comments are closed.