Seniors

Eerste elftal moeizaam ronde verder

Een welkome onderbreking tijdens beide helften
Het heeft liters zweet gekost, maar het eerste elftal van KFC Hamont 99 heeft zich geplaatst voor de volgende fase van de eindronde.

De 2-0 uit de heenmatch. De bijhorende minder sterke prestatie van Kesselt. Het compacte terrein in de buurt van Maastricht. De loden hitte. Allemaal factoren die mee de terugwedstrijd bepalen.

Thuisploeg Kesselt start complexloos, want ze moet een achterstand goedmaken. Kansen zijn evenwel schaars tijdens het eerste half uur. De thuisploeg dreigt enkele keren via Steven Loyens.

Iets voorbij het halfuur plaatst Tim Van Daal de bal naast de kruising en stuit Daan Truijen op thuisdoelman Dave Lieveld.
Aan de overkant wordt Steven Loyens bij de tweede paal vergeten en hij kan ongehinderd de 1-0 scoren.
Wim Reijnders kent pech als zijn kopbal van de lijn gekeerd wordt.

In de tweede helft is er aanvankelijk niet zoveel te zien, maar dan valt een voorzet vanaf de cornervlag in het KFC-doel. Sven Jans scoort uitglijdend zijn vreemdste doelpunt ooit: 2-0.

De thuisploeg neemt gas terug en speculeert op strafschoppen. Dat is zonder Sander Pauwels geteld, want die kan vlak voor affluiten een rebound van Kevin Quinten in doel tikken: 2-1 en game over voor VC Kesselt.

KFC Hamont 99 wint al bij al moeizamer dan verwacht de dubbele confrontatie.

Een pluim nog voor de degelijke wedstrijd van Nico Claes, de jonge scheidsrechter.

De volgende dubbele match is tegen Kadijk, met de terugmatch op zondag 15 mei om 15u op ‘t Leeuwke.

KFC speelde met: Marnick Emmers, Dimitri Vallé, Stef Steensels, Kevin Quinten, Andy Leynen, Maarten Duisters, Bert Kees, Wim Reynders (70′ Sander Pauwels), Tim Van Daal (90′ Glen Maris), Roy Willems (88’ Yves Vaesen), Daan Truijen.

Foto’s staan op de foto-site.