Jeugd Seniors Vrouwen

Vier ploegen hebben nog kans op de periodetitel

Een speeldag voor de eerste periodetitel uitgereikt wordt zijn er nog vier kandidaten. Helaas zit daar niet KFC Hamont 99 bij. KFC zag in de slotfase een overwinning uit de handen glippen door een laat doelpunt van Sutcu.  Als je drie doelpunten op verplaatsing maakt zou dit normaal voldoende zijn voor de drie punten. KFC krijgt teveel goals binnen en met 21 tegendoelpunten mocht Hermans zich slechts tweemaal minder omdraaien dan zijn collega van Sp. Houthalen dat de meeste goals van de reeks binnenkreeg.

Een van de kandidaten voor de periodetitel is onze naaste buur Excelsior en dat is toch wel een verrassing. Bart Engelen bracht met zijn twee doelpunten Excelsior op een gedeelde eerste plaats. Turkse FC  maakt wel zijn favorietenrol waar en staat mee aan de leiding. Toch leed de ploeg een pijnlijk gelijkspel tegen Stal. Ze gaven een 2-0 voorsprong uit handen en dit leidde tot een hoop frustraties wat aanleiding gaf tot twee rode kaarten.

Op één punt van de leiders volgen Kerkhoven en Grote Heide. Kerkhoven kon met twee doelpunten in het slotkwartier de punten thuis houden tegen Kadijk. Grote Heide daarentegen liet een unieke kans liggen om alleen aan de leiding te komen. Het kwam niet tot scoren in Peer SV en de beginstand werd ook de eindscore.

Kinrooi dat afgelopen week zijn trainer de bons gaf hield de punten thuis tegen Wijchmaal en komt op gelijke hoogte met KFC. Kaulille FC won de derby tegen Sp. Lille en parkeert zich in de veilige middenmoot.

Onderaan de rangschikking was er de derby tussen de twee Houthalense ploegen. Sporting nam een 0-2 voorsprong en leek op weg naar de derde zege van het seizoen. Eendracht knokte zich echter terug en sleepte een gelijkspel uit de brand. Met een vier op zes krijgen ze de ploegen boven hun weer in het vizier.

Volgende week ligt de competitie even stil. (Allerheiligen)  Dit is misschien een gelegenheid om onze jeugd eens aan het werk te zien. Op zaterdag spelen de provinciale miniemen om 14 h  thuis tegen KVSK United en de beloften werken om 15h een wedstrijd af tegen SK Bree. Leuke derbys om naar uit te kijken. Wie al iets eerder zijn middag opheeft kan al om 13 h naar onze provinciale preminiemen kijken.
Of je kan eens naar onze dames gaan kijken , zij mogen tegen de leiders . Deze match gaat door op het plein van Verbroedering Lommel om 13 h. De dames zijn momenteel sterk bezig 12 op 12 en doelsaldo 22/7