Wat is het mooi afgelopen zaterdag KFC te zien spelen. Met vrank en vrij voetbal gingen we over Gruitrode heen. Scorend probleem ? Nee hoor, vijf verschillende doelpuntenmakers met oa Jo Slenders en Martijn Meyers gevormd door onze eigen KFC stal. Door deze zege komen we weer in de linkerkolom en daar staan we goed. Volgende week trekken we naar De Bos dat van periodekampioen Eksel verloor met 3-0. Voor wie het nog niet wist de stadsderby wordt live gestreamd op de site van hbvl.be . Toch is het veel leuker om live aanwezig te zijn.

Eksel wordt nog op de hielen gezeten door RC Peer dat de topper tegen Lindelhoeven met 1-0 won. Reppel liet verrassend, nou ja Lutlommel is sterk bezig, twee punten liggen. Ze volgen nu al op vier punten van de leider. As verloor weer, nu zelfs tegen hekkesluiter Turkse FC. Door deze derde nederlaag op rij volgen we nu al op een puntje van hen.

In de staart van de rangschikking begint het zich te roeren. Turkse won maar ook Stokkem en Thes B deden er drie punten bij. Elen dat op gang kwam is verrassend afgestopt door Stal Sport.

Volgend weekend dus de derby en eveneens op zaterdagavond de knaller Reppel-Eksel.

Voor het eerst dit seizoen heeft KFC geen doelpunt gemaakt en dat tegen de in theorie bescheiden tegenstander Thes B. Het werd een kurkdroge 3-0 nederlaag. We verhuizen hierdoor weer naar de rechterkolom want Louwel springt weer over ons heen na een 1-0 zege tegen Grote Heide.

De top drie is zich aan het afzonderen. FC Eksel won de topper in Gruitrode met 2-3. Na een half uur stond het al 0-3 en dan gaat automatisch de voet van het gaspedaal. RC Peer knalde na vorige week zes , nu vijf stuks binnen. Ze hielden die doelpuntenkermis in Stal Sport. Tenslotte RC Reppel verkeek zich bijna in hekkesluiter Turkse FC. Turkse kwam 0-2 voor maar een hattrick van Bussels maakte dit ongedaan.

As- Niel is met een 4/15 de pedalen wat kwijt. Het verloor van Elen, een ploeg die langzaam aan het wakker schieten is en er verdiend met 0-2 won. Een spektakelmatch op De Bos. Het was nog 2-0 tot minuut 80. Toen schoot Lutlommel aan de gang met drie doelpunten binnen de zeven minuten. De thuisjongens konden deze mokerslag toch teniet doen met een doelpunt in blessuretijd. Dezelfde eindstand in Lindelhoeven-Stokkem waar de thuisploeg twee punten liet liggen.

Volgende week tijd voor revanche voor de nederlaag in Gruitrode. U bent van harte welkom.

De 3-1 in de 90e minuut
Ook dit jaar weet Strijbosch weer de goal staan, hij zet er weer twee bij op zijn teller. Slachtoffer was Louwel. Met deze zege van 3-1 wippen we over Louwel heen naar de linkerkolom. Laat ons maar een tijdje daar blijven staan en liefst nog een paar plaatsjes omhoog.

Een paar verrassingen deze speeldag met de bril score in Reppel- Exc. Hamont en de ruime zege van Lutlommel met 4-1 tegen Gruitrode. De topper tussen RC Peer en As-Niel eindigde in 6-1, er was dus alleen een topper op papier. Vanherck scoorde driemaal vanop de penaltystip. Grote Heide klopte Lindelhoeven met 2-1 met twee doelpunten van Belmans in het slotkwartier.

De te kloppen ploeg Eksel haalde weer uit met 5-1 tegen Thes B. Eksel legt het indrukwekkend rapport van 24/27 neer.

Onderaan haalde Turkse FC  ook een puntje tegen Elen en Stokkem eentje tegen Stal Sport.

Volgende week trekken we naar Thes B, hopelijk wordt het nog eens zes op zes. Scoren doen we tot op heden altijd.

Net als in de heenronde werden we door Lindelhoeven op een nederlaag getrakteerd. We deden goed mee maar bleven met lege handen achter. Het werd 3-1, beide ploegen zijn de enige die tot nu toe in elke wedstrijd gescoord hebben.

De topper Gruitrode – Reppel werd gewonnen door de bezoekers met 0-1. Zij droegen hun zege op aan hun kapitein Janssen die na het tumult vorige week tot 29/02/20 geschorst is. Reppel pakt met deze zege weer de leiding gedeeld met Eksel. Eksel ging vlotjes winnen in Louwel. RC Peer is leider af, het verloor bij Elen met 1-0. Een hele opsteker voor de thuisploeg om eens een topploeg te kloppen.

As-Niel weet thuis het doel goed staan. Na de 3-3 vorige week werd het nu een 4-3 tegen Stokkem. Stokkem dacht met een punt weg te komen na te scoren in minuut 92 maar Kaes dacht daar anders over en minuut later werd het nog 4-3.

Stal Sport is na de nederlaag tegen ons een beetje het noorden kwijt. Ze verloren weer thuis zwaar van Grote Heide met 1-4. 0/9 is het slechte eindrapport.

In de kelder van de rangschikking ging Lutlommel onder hun nieuwe trainer Vanbroekhoven winnen bij rechtstreeks concurrent Thes B met 1-2. Excelsior boekte zijn tweede thuiszege op rij, deze keer won het van Turkse FC. Turkse FC staat troosteloos alleen laatste met 9 puntjes.

Zo , dit was mijn laatste artikel van dit jaar, fijne feestdagen en tot in 2020

Olaf Vandael
Olaaaaaaaaaaaaf, twee zeges op rij en een clean cheet. KFC is in de winning mood en kan zo in opperbeste stemming de heenronde afsluiten. Strijbosch stond weer twee keer aan het kanon, ben benieuwd hoeveel treffers hij zal lukken dit seizoen, ons goudhaantje. 0-3 winnen in Stal dat maar twee punten minder had is niet evident.

RC Peer had aan een punt genoeg om de herfsttitel te pakken. Hier hadden ze hard voor moeten werken om thuis een draw te halen tegen hekkesluiter Turkse FC. Het was wachten tot minuut 85. RC Reppel verslikte zich bij Thes B, ze gingen onverwacht de boot in in de laatste minuut door een doelpunt van Akyil. De gemoederen raakten verhit en in het tumult  na de wedstrijd zou de scheidsrechter een stamp hebben gekregen van een bezoekende supporter. Dat is werk voor de groene tafel.

Onze komende tegenstander Lindelhoeven VV leed een zware thuisnederlaag in de topper tegen Eksel. Het werd 1-4, dezelfde cijfers als wij van ‘t Linne op ons brood kregen in de openingswedstrijd. Het is tijd voor revanche, maar gemakkelijk zal dit niet gaan. Gruitrode blijft ook in de top hangen, het had op papier een makkelijke opdracht thuis tegen Excelsior. Toch was het even schrikken toen de bezoekers op voorsprong kwamen maar de mannen van roy konden dit nog rechtzetten.

In de achtervolging liet ook As-Niel een steek vallen . Het werd een doelpuntrijke avond, zes goals , netjes verdeeld. Grote Heide kwam hierin steeds als eerste aan de beurt maar As kwam dus telkens terug.

Onderaan was er de derby Elen-Stokkem wat door de bezoekers met 1-2 gewonnen werd. Tenslotte was er nog Louwel dat de punten thuis hield tegen Lutlommel.

Zo , hiermee is alles gezegd van de heenronde. Voor de cijferliefhebbers KFC staat op de achtste plaats met 23 punten, zeven minder dan de leider. We scoorden 36 maal waarvan 23 op verplaatsing waarmee we de produktiefste ploeg op verplaatsing zijn. Onze doelman moest zich vijfentwintig maal  gewonnen geven

Tot volgende week met het begin van de terugronde.