KFC heeft zijn blazoen wat opgepoetst. Een trip naar Grote Heide leverde drie punten op. Een dikke driepunter want we scoorden vijfmaal en vijfmaal een verschillende schutter van dienst. De zege was ook nodig want in de staart van de rangschikking begint het zich geweldig te roeren. Eksel, elf speeldagen ongeslagen , ging zeer verrassend onderuit bij hekkersluiter Stokkem diep in blessuretijd. Stokkem wordt onze komende tegenstander dus men weze gewaarschuwd.

Er waren nog verschillende kop-staart matchen waarbij de staart aan het langste eind trok. Elen versloeg Reppel met 1-0. TurkseFC, in de winning mood versloeg ruim Louwel. Onze buren van de Bos geven de hoop ook nog niet op voor in tweede te blijven . Ze wonnen ook ruim in As met 2-4.

Daarnaast liet ook RC Peer na om te profiteren van de nederlaag van Eksel. Ze kwamen niet verder dan een brilscore tegen Lutlommel. Ook in Lindelhoeven werd er niet gescoord met de komst van ThesB. Tenslotte was er ook de verrassende zege van Stal op Gruitrode.

De 0-2 op strafschop
Jeetje, wat is KFC bezig. Vijf nederlagen op rij met een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd tegen. En dat meestal tegen ploegen uit de onderste regionen. Toch tijd dat we punten pakken, willen we niet gaan bibberen op het einde. De jongens van de Bos deden ook een slechte zaak door thuis te verliezen van Elen. Lutlommel zet de operatie redding kracht bij met een 2-0 zege tegen Stokkem, de ploeg die stilaan de boeken toe mag doen in tweede. Van boven was de zege van RC Peer op Reppel. Eksel, ik had het een beetje voorspeld, blijft maar winnen. Ze hebben al een mooie bonus van zeven punten. Louwel ( die hebben we tweemaal geklopt) speelt nog voor de eindrondeknikkers. Ze wonnen van LindelhoevenVV.  Tenslotte waren er nog de doelpuntenkermissen in Gruitrode en Thes Sport B telkens met zes doelpunten.

Volgende week zondag trekken we naar Grote Heide dat een plaatsje hoger staat dan ons. Een kans om die zespuntenkloof met de linkerkolom wat te dichten.

Na de mooie partij thuis tegen Gruitrode trokken we vol goede hoop naar De Bos. Helaas werden we geklopt door de minst slechte ploeg. Jakkes wat een matige match, het was geen reclame met de livestream van het Belang. Zo gauw mogelijk vergeten en weer vooruitkijken. We krijgen volgende week een titelkandidaat over de vloer met name Reppel. Zij hielden leider Eksel op een gelijkspel. Eerste achtervolger RC Peer verloor verrassend op Louwel zodat Eksel weer wat uitloopt. Wie houdt die mannen van de titel ?

Aan de staart van de rangschikking wordt het drummen. Naast Excelsior won ook Turkse de degradatietopper op Lutlommel met 2-3. Stokkem had goede vooruitzichten tegen Thes B. Het kwam 0-2 voor maar ging alsnog de boot in met 4-2. Ook Gruitrode liet een 2-0 voorsprong ontglippen en dat tegen Grote Heide.

As sprokkelde nog eens een puntje met gelijk te spelen op Stal en Lindelhoeven behoudt zijn vierde plaats met een zege tegen Elen. Elen komt zo weer in nauwere schoentjes terecht.

 

Wat is het mooi afgelopen zaterdag KFC te zien spelen. Met vrank en vrij voetbal gingen we over Gruitrode heen. Scorend probleem ? Nee hoor, vijf verschillende doelpuntenmakers met oa Jo Slenders en Martijn Meyers gevormd door onze eigen KFC stal. Door deze zege komen we weer in de linkerkolom en daar staan we goed. Volgende week trekken we naar De Bos dat van periodekampioen Eksel verloor met 3-0. Voor wie het nog niet wist de stadsderby wordt live gestreamd op de site van hbvl.be . Toch is het veel leuker om live aanwezig te zijn.

Eksel wordt nog op de hielen gezeten door RC Peer dat de topper tegen Lindelhoeven met 1-0 won. Reppel liet verrassend, nou ja Lutlommel is sterk bezig, twee punten liggen. Ze volgen nu al op vier punten van de leider. As verloor weer, nu zelfs tegen hekkesluiter Turkse FC. Door deze derde nederlaag op rij volgen we nu al op een puntje van hen.

In de staart van de rangschikking begint het zich te roeren. Turkse won maar ook Stokkem en Thes B deden er drie punten bij. Elen dat op gang kwam is verrassend afgestopt door Stal Sport.

Volgend weekend dus de derby en eveneens op zaterdagavond de knaller Reppel-Eksel.

Voor het eerst dit seizoen heeft KFC geen doelpunt gemaakt en dat tegen de in theorie bescheiden tegenstander Thes B. Het werd een kurkdroge 3-0 nederlaag. We verhuizen hierdoor weer naar de rechterkolom want Louwel springt weer over ons heen na een 1-0 zege tegen Grote Heide.

De top drie is zich aan het afzonderen. FC Eksel won de topper in Gruitrode met 2-3. Na een half uur stond het al 0-3 en dan gaat automatisch de voet van het gaspedaal. RC Peer knalde na vorige week zes , nu vijf stuks binnen. Ze hielden die doelpuntenkermis in Stal Sport. Tenslotte RC Reppel verkeek zich bijna in hekkesluiter Turkse FC. Turkse kwam 0-2 voor maar een hattrick van Bussels maakte dit ongedaan.

As- Niel is met een 4/15 de pedalen wat kwijt. Het verloor van Elen, een ploeg die langzaam aan het wakker schieten is en er verdiend met 0-2 won. Een spektakelmatch op De Bos. Het was nog 2-0 tot minuut 80. Toen schoot Lutlommel aan de gang met drie doelpunten binnen de zeven minuten. De thuisjongens konden deze mokerslag toch teniet doen met een doelpunt in blessuretijd. Dezelfde eindstand in Lindelhoeven-Stokkem waar de thuisploeg twee punten liet liggen.

Volgende week tijd voor revanche voor de nederlaag in Gruitrode. U bent van harte welkom.