Quin Looijmans
We hebben de partij gewonnen die we moesten winnen. We zitten nu aan vijf zonder nederlaag. Op de eerste clean sheet is het nog altijd wachten maar we scoren ook in elke wedstrijd. Deze keer waren Looijmans en Nullens de schutters van dienst.

Er stonden drie toppers op het programma. As won net zoals in Excelsior weer in het slot van de wedstrijd. Reppel kan geen toppers winnen op verplaatsing en zakt zo een beetje in de rangschikking. Gruitrode zette weer een knap resultaat neer met een draw in Lindelhoeven. Eksel boekte zijn derde zege op rij door te gaan winnen in RC Peer dat nu de leidersplaats moet afstaan aan As.

De supporters van Lutlommel wilden met Bengaals vuurwerk hun ploeg aanmoedigen. Het heeft toch voor de helft geholpen want ze haalden een punt in Elen. Onderaan konden Turkse FC en Excelsior Hamont geen punten pakken en blijven op een degradatieplaats staan. Louwel won tenslotte van ThesB.

Het lukt maar niet eens twee maal op rij te winnen. Wel en dat is toch positief zijn we voor de vierde keer ongeslagen. Toch smaakt het puntje zuur, twee te weinig tegen Grote Heide. Een verdwaalde bal vond zijn geluk in de netten en Grote Heide blij. Wij gaan intussen stapvoets door de competitie. We staan op een veilig plaatsje maar mogen toch ook niet veel te laten liggen om in de problemen te komen.  Onze volgende tegenstander Stokkem, 2-1 verlies in Eksel, moet kind van de rekening worden.

RC Peer is eerste periodekampioen. Ze zagen Reppel de dag voordien gelijkspelen tegen Elen. Racing wist dus wat te doen en deed dit ook door ruim te winnen in Lutlommel. Gruitrode dat vorige week een zware steek liet vallen in As was weer bij de pinken. Ze knopen weer aan met een overwinning tegen Stal. Ze komen amper een punt tekort voor de periodetitel.

Naaste achtervolgers Lindelhoeven en As-Niel wonnen ook. Lindelhoeven deed dat vrij vlot met 0-4 in Thes B. As-Niel deed het op een diefje bij Excelsior met een doelpunt in de slotminuut. De Bosjongens kunnen thuis het doel maar niet vinden.

Tenslotte won Louwel van hekkesluiter Turkse FC. Dit gebeurde diep in blessuretijd. Turkse FC zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Zo de eerste periode zit er al weer op. Laten we hopen dat KFC in de tweede periode meedoet voor de knikkers, we hebben toch geen slechte ploeg.

Liam Peeters
Wat een speeldag. Ik ben nog aan het natellen 2-8. Jawadde, een dikke proficiat mannen en drie punten erbij.  De scoremachine werd geopend door Liam Peeters en daarna volgde Strijbosch met een kwartet op een goed kwartier. We kunnen vol vertrouwen de volgende opdracht aanpakken met de komst van Grote Heide die thuis verloren van Eksel.

Wie is nog ongeslagen. Niemand niet meer. Gruitrode verloor van het verrassende As-Niel met 4-1. Reppel kon wat uitlopen maar deed dat niet.Ook hier 4-1 cijfers, een nederlaag van RC Peer. En de derde hond Lindelhoeven vv ging er mee heen. Nietes, dat was buiten Louwel gerekend die daar gingen winnen met 1-3.

 

We hadden dit weekend ook weer inhaalraces. Lutlommel kwam 0-2 voor in Stokkem. In de laatste tien minuten sloeg echter Hegic toe met twee doelpunten. Excelsior Hamont moest op verplaatsing spelen en dat betekent punten pakken. Het werd er eentje maar wel nadat ze ook een 0-2 ophaalde.

KFC stond voor de moeilijke verplaatsing naar Eksel. Het werd ook een zware dobber, de onvermijdelijke Bertrands had al na tien minuten de netten doen trillen. Toen het op het half uur 2-0 werd dachten we dit wordt niets vandaag. Toch kwamen we nog knap terug via Strijbosch en Vaas in de slotfase. Een punt , meer zat er voor ons niet in.

Ongeslagen , ja nog steeds, is Gruitrode. Toch zag het er niet goed uit , Elen nam een blitzstart en na een dikke vijf minuten was het al 0-2. Gruitrode bomvol vertrouwen panikeerde niet en kwam nog viermaal tot scoren. Weer drie punten erbij. Ze blijven zo op een punt van RC Reppel. Reppel vond de netten pas na de rust. Stokkem kwam op voorsprong maar alweer een inhaalrace op deze speeldag, Reppel ging erop en erover. Nummer drie in de stand heeft zich herpakt na de zware pandoering van vorige week. Geen onderschatting maar vlot winnen van Turkse FC.

Onze stadsgenoten zijn er nog niet in geslaagd om thuis punten te pakken. Ook deze keer trokken ze aan het kortste eind. Er werd met 0-4 verloren van RC Peer. As-Niel, zoals de volledige top vijf van de klassering won met 1-2 op Thes B

Dan zijn er nog de zeges van Stal , dat vorige week een boost uit Lindelhoeven meekreeg, en dit nu verzilverde op Louwel en de zege van onze buren van Grote Heide dat het nog lang niet slecht doet.

Volgend weekend spelen we nog eens op zondag en wel op Turkse FC, een ploeg waar we de volle pot moeten halen zonder deze tegenstander te onderschatten. Veel succes ginder.

Jasper Reyskens
Winnen was de boodschap om uit de gevarenzone te blijven. We zagen echter twee ploegen die zeer behoudend speelden. Er was in de eerste helft niets te zien buiten een redding van Emmers. De tweede helft was iets beter. We kwamen op voorsprong via een strafschop omgezet door Strijbosch. Nullens kwam vrij voor de keeper maar besloot binnenkant paal. Toch kon KFC ook nu weer niet de nul houden. Reyskens ging veel te wild in op een aanvaller en penalty. 1-1. In de slotfase zag ik nog een strafschop voor KFC maar de scheidsrechter floot hem niet. Het bleef bij een gelijkspel en de bezoekers waren tevreden, wij niet.

Van de ongeslagen ploegen blijft nu alleen Gruitrode over. Ze behaalden een gelijkspel in de topper tegen RC Peer. Goed zou je zeggen maar ze gaven een 0-2 voorsprong uit handen. Lindelhoeven had op papier een gemakkelijker tegenstander om de ongeslagen status te behouden . De punten worden echter niet op papier verdeeld maar er moet voor gesjot worden. Lindelhoeven vergat dit, offday waarschijnlijk, en verloor met zware 6-1 cijfers. Leider Reppel blijft zo aan de leiding daar deze ook een punt haalde. Het liet in de slotfase drie punten liggen in Grote Heide.

As-Niel is stilletjes aan het klimmen, ze wonnen hun neofietduel van Louwel met 3-2. Veel doelpunten dus en op het veld van Stokkem waar Excelsior te gast was viel er nog eentje meer. De Bosjongens kwamen 0-3 achter maar toonde een mentale weerbaarheid en kwamen nog langszij. Elen kon weer niet winnen , deze keer liet het twee punten thuis tegen Thes B. Het doel was naar het schijnt moeilijk te vinden.

Hekkesluiter Turkse FC heeft de kadans te pakken. Eksel werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Onderaan wordt het stilletjes drummen en KFC moet een beetje dringend de juiste noot vinden.

Tja, het lukt ons niet om een reeksje te maken. We moesten naar Reppel en vertrokken met een dosis zelfvertrouwen van de derby. Toch stonden we na een dikke twintig minuten al twee doelpunten in het krijt van Bussels. We incasseren daarmee al veertien tegendoelpunten en behalve hekkesluiter Turkse FC zijn er dat de meeste van de reeks. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen we niet en zo leden we onze derde nederlaag. Reppel boekte zijn vijfde zege op rij en wordt daarmee verdiend de leider.

Onze volgende tegenstander Lutlommel kreeg thuis een bolwassing van de gebroeders Bertrands. Dat zijn de spitsen van Eksel die hopen nu vertrokken te zijn. We kunnen ons volgende week aan een geprikkelde tegenstander te maken die iets goed te maken heeft. Toch moeten we deze wedstrijd winnen, willen niet al te veel naar beneden kijken.

Nog steeds ongeslagen Lindelhoeven VV en Gruitrode. Lindelhoeven had veel moeite met het stevige As-Niel. Het werd er 3-2 met een doelpunt vlak voor tijd. Het zag er voor Gruitrode voor rust helemaal niet uit  dat ze zo vlot gingen winnen van Stokkem. 4-1 nadat het 0-1 achterkwam.

De ploeg die tegenvalt is Elen. Gestart als grote titelfavoriet naast RC Peer, ging weer de boot in met 2-0 in Louwel. Ook RC Peer verslikte zich in Thes B.

Onderaan behaalde Turkse FC zijn tweede puntje. Excelsior Hamont verloor het cruciaal duel thuis van Grote Heide. Met iets meer trefzekerheid van de bezoekende spitsen had de nederlaag nog hogerop kunnen lopen.

Allé, weer een week trainen en tegen Lutlommel volle gaas.

 

Marnick Emmers
Vuurwerk op ‘t Leeuwke zowel op als naast het plein. Er was nogal wat volk komen opdagen om deze derby te zien. Die bezoekers zagen een vroeg doelpunt van Excelsior. Geen nood, ons scorend vermogen was 100 procent. Tim Strijbosch zorgde voor vier mooie doelpunten voorafgaand door knap combinatiespel. Emmers toonde zijn mentale kracht door een paar mooie reddingen na zijn foutje. In de eerste helft vond ik de Bosjongens wat lief voor de Rode Leeuwen. In de tweede helft werd het wat feller, “duwen, duwen” werd er gecoachd. Het mocht echter niet baten, onze jongens boekte de eerste thuiszege en voelen zich comfortabeler met zeven punten.

Onze komende tegenstander heeft Racing Reppel, de ploeg in vorm met nu de vierde zege op rij. Ze gingen winnen niet bij de eerste de beste maar in Eksel met 2-3. Ze komen daarmee aan de leiding samen met RC Peer. De mannen van Peer hadden wat tijd nodig om Louwel onder de knie te krijgen.

Lindelhoeven en Gruitrode blijven ongeslagen. Lindelhoeven won de topper in Elen al kreeg het wel wat hulp van de thuisploeg. Gruitrode hield het bij een brilscore. De keepers werd de winnaars van de partij.

Onderaan pakte Turkse FC zijn eerste puntje maar hadden er twee meer verdiend tegen Lutlommel. Stokkem duwt Thes B wat in de penarie door een 3-0 zege. Tenslotte verdeelde As-Niel en Stal Sport netjes de punten, ze scoorde beide tweemaal.

Tot volgende week en bent u ook benieuwd of KFC de scalp van Reppel kan pakken ???

De verplaatsing naar Gruitrode, een ongeslagen ploeg, kondigde zich als moeilijk aan. Toch pakte KFC de match stevig vast waarbij we tweemaal op voorsprong kwamen. Een vrij vroege  rode kaart gooide echter roet in het eten en op het einde van de match tellen de punten en wij hadden er helaas geen om bij te schrijven. Onze komende tegenstander Excelsior Hamont speelde ook een prima partij zonder punten. Een rode kaart en strafschop deden hen de das om. Komende zaterdag wordt het bikkelen om een plaats in de middenmoot te vrijwaren. Verlies betekent een mislukte start.

De topper vond plaats op het Lindel. Lindelhoeven ontving leider Racing Peer. Na hard labeur en een prima doelman kon Lindelhoeven voor 100 toeschouwers Rc Peer de eerste nederlaag toedienen. Daarmee blijft het samen met Gruitrode nog de enige ongeslagen ploeg.  Eerste achtervolger Reppel heeft de goede vorm te pakken. De Bocholter mannen boekte hun derde zege op rij. Lutlommel hield lang stand maar ook hier werd een rode kaart fataal.

Onderaan waren er de eerste zeges voor Stokkem en Thes B. Minder goed nieuws voor Stal Sport, een derde keer en Turkse FC een vierde maal de boot in. Zij kregen allebei vier doelpunten te slikken.

Na de zege in Louwel wou KFC hun thuisaanhang trakteren op een zege. KFC pakte de wedstrijd in handen, kansen maar het doelpunt viel aan de andere kant. Achtervolgen geblazen dus, Belkassem maakte de gelijkmaker. In het slot hadden we dan nog een sterke doelman nodig om dit puntje overeind te houden. Thes B pakte zo zijn eerste puntje, KFC komt op vier punten net als zes andere ploegen.

Wie is er nog ongeslagen ? Wel RC Peer boekte zijn tweede cleansheat op rij en had na een half uur al twee ballen in het netje geprikt. Zij zijn nog de enige ploeg met het maximum van de punten. Onze komende tegenstander Gruitrode staat op de tweede plaats met zeven punten. Zij wisten een gelijkspel te halen op Eksel. De derde ongeslagen ploeg is Lindelhoeven VV. Zij konden pas in het slot een punt halen in Stokkem met een strafschop.

Reppel is ook goed op dreef. Het won voor de tweede maal op rij. Turkse FC was het slachtoffer en staan daarmee nog steeds op droog zaad. Samen met Reppel heeft Louwel ook zes punten. Zij wonnen bij onze buren van Grote Heide met 0-2.

Titelfavoriet Elen liet weer punten liggen. Het kwam niet verder dan een draw tegen As-Niel. Elen staat nu al vijf punten in het krijt van leider RC Peer. Tenslotte  noteren we nog het verdienstelijk gelijkspel van Excelsior in Lutlommel.

Oef, wat een opluchting. We zijn gaan winnen in Louwel en verdiend met vier goals op verplaatsing verdien je te winnen. We haken ons nu netjes in het peletonneke. RC Peer en Gruitrode zijn de enige ploegen nog met het maximum van de punten. RC Peer haalde zwaar uit in AS-NIEL met 0-6. Gruitrode had het iets moeilijker voor het maximum te houden. Ze kwamen 0-2 achter en wisten dit nog om te buigen in een 3-2 zege tegen Lutlommel. Een andere titelfavoriet Elen heeft zich herpakt met een 3-1 zege tegen Turkse FC. Turkse FC heeft nog geen enkel punt net als Stokkem ( 4-1 verloren in Stal) en Thes Sport B ( verloren van Eksel met 0-2 ). Thes Sport komt volgende week op bezoek, we hebben dus met een geprikkelde tegenstander te maken dat er alles aan wil doen om die nul van het scorebord te vegen.

Excelsior Hamont, de leider van de eerste speeldag werd nu lijder. Het ging thuis zwaar de boot in tegen Reppel dat iets goed te maken had na de nederlaag tegen Gruitrode. Er was een gelijkspel in de reeks, de derby Lindelhoeven -Grote Heide eindigde op een gelijkspel 2-2. Zo blijven beide ploegen met vier punten ook nog ongeslagen.

De Limburgse voetbalgids voorspelde voor KFC een moeilijk seizoen. We staan dus voor een uitdaging. Helaas starten we met een vrij zware thuisnederlaag. Het eerste half uur was er niets aan de hand , kwamen we zelfs op voorsprong maar daarna liep het fout. Volgende week trekken we naar neofiet Louwel dat Eksel verrassend versloeg. Eksel kreeg ook twee stemmen als titelkandidaat. De meeste stemmen gingen naar RC Peer en St .Elen. Toevallig stond deze topper al op de eerste speeldag genoteerd. RC Peer toonde zich de sterkste met twee doelpunten van Corthouts. De laatste titelkandidaatstem ging naar Turkse FC. Hun tegenstander waren onze buren van de Bos en die waren duidelijk nog in de winningmood van vorig seizoen. Het werd liefs 0-4 en daarmee zijn zij de eerste leider.

Een andere promovendus As-Niel won ook zijn match op verplaatsing in Stokkem met de kleine cijfers. De vroege uitsluiting, al na een kwartier van Hegic bij de thuisploeg, zal hier wel een grote rol in gespeeld hebben. Nog een uitschieter van deze speeldag vond ik de 0-3 zege van Gruitrode op Reppel.

Er werd 29 maal gescoord. Zes doelpunten vielen in het duel Lutlommel-Thes Sport B waarbij Lutlommel er dubbel zoveel maakte als Thes. Verder viel ook nog de zege van Grote Heide te noteren. U merkt het , er was geen enkel gelijkspel. Tot volgende week met hopelijk beter nieuws voor KFC.

Na zes zeges heeft KFC puntenverlies geleden tegen Juve. In een evenwichtige wedstrijd met weinig kansen werden de punten gedeeld. Onze jongens kwamen op voorsprong via Nullens, konden daarna niet profiteren van foutjes van de bezoekers om de voorsprong uit te diepen. Juve  kwam in de slotfase verdiend langszij. Ondanks dit puntenverlies mogen we fier zijn dat we al negen wedstrijden ongeslagen zijn. Volgende week gaan we voor tien in Louwel. Moet kunnen. Knaagde onze tegenstanders aan de achterstand na ons gelijkspel ?

Read More

Onze Rode Leeuwen bijten sinds dit kalenderjaar elke tegenstander stuk. De laatste vijf wedstrijden werd er achttien maal gescoord en dat tegen ploegen uit de bovenste regionen. Ja, het draait lekker op het moment en onze jongens zijn op ramkoers. Afgelopen zondag werd nog Kadijk puntenloos naar huis gestuurd met weer twee doelpunten van Engelen erbij die de week ervoor verlof nam en toen nam Doeswijk het even over.

Read More

Jelle Vossen niet meer gescoord sinds 12/12/2013. Laatste goal van Ilombé Mboyo 15/09/2013. Bart Engelen scoorde niet meer sinds de 86 ste minuut van 18/01/2014. Dat is eens iets anders dan die mannen die dik betaald worden om doelpunten te maken eh. Engelen scoorde afgelopen zaterdag liefst viermaal en niet tegen Janneke en Mieke..

Read More

WP_20131228_voorzitterswisselGeen trainer maar een voorzitterschokeffect in Hamont. Hamont pakt met de nieuwe voorzitter (rechts op de foto) 6/6 en incasseert geen doelpunten.  Onze jongens wonnen thuis van Stokkem en deden wat ze moesten doen om de tweede periodetitel te winnen. Het was nu een dagje wachten, bibberen wat de andere topploegen Kaulille en Kattenbos deden.

Read More