Seniors

*Update* KFC Hamont 99 A houdt leider in bedwang

Door de sneeuwval van enige tijd geleden werd deze wedstrijd verplaatst naar het daarvoor voorziene weekend medio februari. Om de vele carnavalisten uit beide verenigingen ter wille te zijn besloten de clubs deze match nu al op donderdagavond door te laten gaan. De liefhebbers van carnaval hebben dan de volgende dagen gelegenheid genoeg om alle remmen los te gooien en te genieten van deze voor de meesten plezierige dagen.

Eerst echter moest er gestreden worden voor de broodnodige punten in deze fase van de competitie. KFC had pas twee mooie overwinningen geboekt tegen tegenstanders uit de laatste helft van de rangschikking, wat hen wat ruimte gaf om het derde part van deze competitie met vertrouwen tegemoet te zien. De autoritaire leider en bezoeker uit Lindelhoeven had vorige speeldag nog schietoefening gehouden door liefst 8 doelpunten in het korfje te leggen van tegenstander Heusden-Zolder. Een hele uitdaging dus voor de thuisploeg om vanavond ook de nodige punten te behalen.

Het veld lag er ondanks de overvloedige regen goed bespeelbaar bij. Er moet al veel gebeuren om deze voortreffelijke grasmat van KFC onbespeelbaar te maken, ook dank zij het fantastische werk van de terreinverzorgers. KFC ging het best van start, in de prille beginfase dwongen ze al meteen enkele corners af, echter zonder gevaar. Lindelhoeven plaatste een schot naast, KFC schoot over het doel. Wesley Van Vlierden zetten vanop links voor, Kobe Schetz besloot in de handen van de keeper. Bij de bezoekers waagde ook topschutter Jonas Meeus zijn kans in de handen van thuiskeeper Marnick Emmers. De beste kans tot dan toe was echter voor een volkomen vrijstaande aanvaller van Lindelhoeven, met een ultieme ingreep van Dries Damen werd deze open doelkans echter voortreffelijk afgeblokt. Dan was het echter aan KFC, hun sterspeler Ilario Meli ging drie keer kort achter elkaar zijn kans, voorlopig zonder resultaat. Ook Xante Croymans probeerde een mooie aanval van KFC af te ronden, bezoekende keeper Burhan wist met een mooie beenveeg een doelpunt te voorkomen. Met een blanke tussenstand en na een zeer aangename voetbalhelft konden beide ploegen dan naar de kleedkamers.

Trainer Corens had de ploeg van Lindelhoeven toch wat aangespoord tijdens de rust om te proberen het laken naar zich toe te trekken. KFC moest in het begin van de tweede helft het initiatief aan de leiders laten. Een kopbal ging net naast, maar in de 58ste minuut kreeg Jonas Meeus toch teveel vrijheid op zijn linkerflank. Zijn voorzet centraal voor goal werd ook door de thuisverdediging niet goed beheerd, Mathias Vaesen kreeg te gemakkelijk de kans om de score te openen, 0-1. Ilario Meli schoot vlak daarop nog eens naast en amper 3 minuten na de openingsgoal kon opnieuw dezelfde Mathias Vaesen de score verdubbelen, 0-2 voor de op dat moment autoritaire leiders.

Het spel leek gespeeld voor de thuisploeg, maar wat fris ingebrachte wissels van trainer Van Seggelen bracht het spel toch weer in evenwicht. KFC speelde weer helemaal mee. Lindelhoeven leek op zijn adem te trappen en week achteruit. De thuisploeg creëerde steeds gevaar, vooral langs de rechterzijde van de aanval. Ferren Peeters kreeg mooie passes toegespeeld vanuit het middenveld. Eens hij op snelheid is met zijn lange benen is er dan geen houden meer aan. Zijn voortreffelijke voorzet vanop rechts werd door een goed gevolgde en zichzelf vrij gelopen Ilario Meli mooi in doel verwerkt, 1-2. De thuisploeg geloofde er weer helemaal in, de bezoekers moesten alle zeilen bijzetten en weken achteruit. Opnieuw zetten Ferren Peeters zijn turbo aan, Ilario Meli was opnieuw op de afspraak en frommelde iets minder mooi ogend de bal voorbij keeper Burhan, de stand was weer gelijk. Lindelhoeven kon geen vuist meer maken, KFC zag meer puntengewin nog mogelijk. Kobe Schetz kreeg nog een mooie kans, Ferren Peeters besloot op de bezoekende keeper en ook Ilario Meli probeerde nog met een te zwak rollertje richting doel. De stand bleef gelijk en beide ploegen konden leven met het behaalde resultaat. Voor leider Lindelhoeven betekenen deze twee verloren punten toch een domper in hun strijd om de promotie met reeks- en dorpsgenoot Kadijk, KFC sprokkelt toch weer een puntje en zet de stap naar redding gestaag verder. Het gebrachte spel voorspelt veel goeds, we zien wat het wordt op de volgende wedstrijd thuis tegen Houthalen VV.

P2083101_eersteA-Lindelhoeven
Foto’s en clips op onze fotowebsite.

Digest

Scheidsrechter: Axel Reyskens met zijn assistenten Walter Stessens en Mario Vaessen.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Ilario Meli, Senne Doms , Jannes Goossens, Ferren Peeters , Sisse Schouteden (65’ Brecht Geebelen), Quin Looijmans, Xante Croymans (65’ Jasper Reyskens), Wesley Van Vlierden (80’ Ward Van Den Broek), Dries Damen, Kobe Schetz.
Doelpunten: 59’ Mathias Vaesen 0-1, 62’ Mathias Vaesen 0-2, 81’ Ilario Meli 1-2, 84’ Ilario Meli 2-2.
Gele kaarten: 39’ Jarne Vandebriel , 65’ Jasper Reyskens, 94’ Dries Damen.