KFC Hamont 99 A wint op karakter

Kobe Schetz
Op zaterdagavond ontving KFC Hamont 99 op ‘t Leeuwke ESK Leopoldsburg. De bezoekers hadden -net als Hamont- een 0 op 9 maar hadden bovendien nog een bewogen week achter de rug. Trainer Modubi was na de derde nederlaag op rij weg bij de club maar de spelers eisten zijn terugkomst. Wat dan ook gebeurde, met de belofte van de ESK-spelers om er vol voor te gaan. Inzet was er inderdaad, maar beide teams slaagden er lange tijd niet in om goede combinaties op de mat te toveren. Na enkele schuchtere doelpogingen in de openingsfase claimde de thuisploeg een strafschop toen Wietse Baerts onderuit getrokken werd, maar verspeelde het zelf het toegekende balvoordeel. De beste kans voor de bezoekers was halverwege de eerste helft. Swolfs werd het straatje in gestuurd maar besloot op doelman Marnick Emmers. Vijf minuten later was het prijs aan de overkant: Kobe Schetz werd mooi vrijgespeeld in de grote rechthoek en knalde de 1-0 voorbij goalie Slegers. Met de rust in zicht kreeg Kobe nog een fraaie doelkans aangereikt door Ilario Meli maar nu lag Slegers goed in de weg. KFC ging daardoor met de kleinst mogelijk marge de kleedkamers in.
Eerste geel voor Jannes Goossens
Leopoldsburg begon bijzonder fel aan de tweede helft, met enkele eerste gele kaarten tot gevolg. Voetballend werd het allemaal niet beter, al moest de bezoekende doelman alles uit de kast halen om een schot van Ilario Meli uit doel die zweven. Bij de thuisploeg beging Jannes Goossens een overtreding bij de middencirkel en ving daarbij een 2e gele kaart. Of z’n eerste al dan niet terecht was, doet er op zo’n moment dan weinig toe. Hamont moest met z’n tienen verder en moest dan vooral speculeren op de omschakeling. Ilario Meli was dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal zoefde naast de kruising. Het werd pompen of verzuipen voor KFC vanwege de opgevoerde druk en met de man minder. Bezoeker Karaöz kreeg een goede schietkans maar richtte gelukkig in het midden van het doel; geen probleem voor keeper Emmers. Enkele minuten later ging de bal alsnog tegen de netten maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout op verdediger Doms. Aan de overzijde speelde goalie Slegers met vuur: hij knalde de bal tegen een fel jagende Wesley Van Vlierden en had geluk dat hiermee de wedstrijd niet beslist werd. Het ultieme slotoffensief van Leopoldsburg leverde uiteindelijk meer gele kaarten dan doelrijpe kansen op.
Zo bleef het bij een Arsenal-score; Hamont won op karakter en -op basis van de kansen- ook terecht van ESK. Daarmee is voor de thuisploeg dan hopelijk ook de trein vertrokken. Volgende zondag wacht de verplaatsing naar Houthalen, dat met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen nog steeds ongeslagen is.

Er zijn enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar.