Seniors

Eerste elftal wint ook laatste (thuis)match

Jeroen Peeters
Het eerste elftal van KFC Hamont 99 won ook de laatste wedstrijd van het seizoen: op eigen terrein werd er met 4-2 gewonnen van Kabouters Opglabbeek. In de heenronde voetbalde KFC de grootste uitoverwinning bij elkaar, er werd met 1-7 gewonnen. Opglabbeek wou het ditmaal niet zo ver laten komen. Integendeel: het opende de score via Neyens. De vreugde was van korte duur want Wietse Baerts hing als snel de bordjes gelijk: 1-1 binnen de 10 minuten.
Ilario Meli bracht Hamont kort na de onderbreking op voorsprong maar ook nu was er weinig tijd om te vieren want 2 minuten later scoorde Garcia de 2-2. Wietse Baerts scoorde halfweg de tweede helft een tweede keer en invaller Jeroen Peeters telde de Kabouters helemaal uit in de slotfase van de match. Eindstand 4-2.
Deze wedstrijd viel samen met de jaarlijkse familiedag en door de overwinning werd het een mooie slotmatch van seizoen 2022-2023. In deze competitie deed enkel kampioen Mechelen-aan-de-Maas het beter in de thuiswedstrijden en alleen dalers Louwel en Stal slechter in de uitwedstrijden. KFC parkeerde het hele seizoen tussen plek 4 en 12 in de rangschikking en kende daarmee sportief een al bij al zorgeloos seizoen.
Met Hemelvaart staat het jaarlijkse jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup op de kalender. Samen met Achel VV worden meer dan 110 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk ontvangen voor de 32e editie van dit evenement; een geweldige afsluiter van dit voetbalseizoen.

Digest
Scheidsrechter: Jochen Heyligen met assistenten Roeland Cillen en Geoffrey Vandekerkhof
KFC Hamont 99: Hans van de Weideven, Brecht Geebelen, Jasper Reyskens, Dries Daemen, Senne Doms, Ferren Peeters (64′ Jeroen Peeters), Ilario Meli (90′ Yannick Jakubka), Wietse Baerts (73′ Tim Tijskens), Michiel Thijs, Arne Vromans, Kobe Schetz (64′ Wesley Van Vlierden)
Doelpunten: 0-1 Neyens (6′), 1-1 Wietse Baerts (9′), 2-1 Ilario Meli (55′), 2-2 Garcia (57′), 3-2 Wietse Baerts (68′), 4-2 Jeroen Peeters (87′)
Geel: Michiel Thijs, Colak