Eerste elftal wint met 2-0 van Louwel

KFC Hamont 99 had wat goed te maken na de pandoering vorige week, opgelopen bij koploper Mechelen a/d Maas. Trainer Van Seggelen had toch nog enige kopzorgen: Liam Peeters zat met een handblessure in de tribune en Sisse Schouteden oogde onzeker vanwege een kwetsuur en zou uiteindelijk ook niet aan de wedstrijd kunnen beginnen, hij werd vervangen door Quin Looijmans. Aanvoerder Jasper Reyskens kon eindelijk na een lange blessure en enkele invalbeurten als basisspeler de wedstrijd aanvangen. Hij zou verder, net als voorheen, zijn verdediging secuur organiseren. De stortbuien in de voorbije namiddag hadden het veld wel enigszins nat gemaakt, maar het terrein bleek toch goed bespeelbaar. De bezoekers van Eendracht Louwel stonden op een troosteloze voorlaatste plaats in de klassering en hadden er zich bij voorbaat al bij neergelegd dat de redding een onmogelijke zaak zou worden. Daarom gaven ze al enkele nieuwe spelers speelkansen, met het oog op volgend seizoen, wellicht een reeks lager.
De wedstrijd kreeg meteen een geanimeerde start. Al na 4 minuten wist thuisspeler Ilario Meli de score te openen 1-0. Iedereen dacht dat dit de start was voor de thuisploeg voor een vlotte overwinning, dit pakte echter geheel anders uit. Enkele minuten later hobbelde een verloren bal over de verbouwereerde thuisverdediging en zonderde een bezoeker alleen af voor keeper Marnick Emmers. Arne Vromans trachtte de aanvaller nog af te stoppen, maar moest uiteindelijk zijn handen gebruiken om de speler onreglementair af te houden. Hij moest als laatste verdediger na een rode kaart de wedstrijd verlaten en strafschop voor de bezoekers.

Wist u trouwens, als hij getracht had de bal te spelen met de voet, maar toch de speler foutief tegenhield, hij slechts met een gele kaart was bestraft. Het reglement zegt dat een rode kaart dan niet nodig is, enkel geel voldoende, omdat de opgelegde strafschop al zwaar genoeg is en een dubbele zware straf niet nodig. Leuke reglementkronkel, niet, maar mogelijk toch een tip voor verdedigers, die ooit nog eens in zo’n situatie terecht komen.

De getrapte strafschop door bezoeker Tom Cox werd echter in twee tijden afgeweerd door keeper Marnick. KFC behield dus zijn vroeg verworven voorsprong, maar moest nog bijna een volle match met tien verder. Louwel verweerde zich wel, maar kon voorlopig geen echte kansen afdwingen. De thuisploeg, in minderheid, stak een tandje bij en hield gelijke tred met hun opponenten. Quin Looijmans plaatste een goede voorzet, Wietse Baerts kon echter niet afwerken. Louwel kon nog een stevige kopbal plaatsen, die echter het doel miste. De verdediging van de thuisploeg verdedigde een keer ook onzorgvuldig, keeper Marnick Emmers was, zoals de gehele verdere wedstrijd, goed bij de pinken. Vlak voor rust kreeg Michiel Thijs nog een unieke kans, volledig vrij voor de keeper besloot hij echter naast.
De tweede helft begon KFC dus met een minieme voorsprong. Bij een geharrewar voor het doel van de thuisploeg kon geen enkele bezoekende speler hiervan gebruik maken. Aan de overzijde speelde Wietse Baerts zichzelf vrij op rechts, maar kon net niet Wesley Van Vlierden bereiken aan de verste paal. Een snelle uitbraak van KFC, met een meerderheid van aanvallers tegenover verdedigers, bood Ilario Meli ook nog een goede kans. Hij kon er echter slechts een corner uithalen. KFC bleef vlot de voorsprong verdedigen, Louwel probeerde wel, maar kon geen echte kansen afdwingen. In minuut 84 gingen de boeken helemaal dicht voor de bezoekers, Wesley Van Vlierden kon een goede wedstrijd besluiten met de tweede gescoorde goal voor KFC. Eind goed, al goed dus voor de thuisploeg na een eigenaardige wedstijd, vooral veroorzaakt door het vroeg wegvallen van een van de steunpilaren, in een overigens verder goed georganiseerde verdediging. Volgende week op bezoek bij Standaard Elen, zal KFC eindelijk nog eens een resultaat neerzetten op verplaatsing?

Er zijn ook een paar wedstrijdfoto’s.
Digest
Scheidsrechter: Yasar Ertanir en assistenten Nico Segers en Antonio Cafaro.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Michiel Thijs (84’ Jeroen Peeters), Arne Vromans, Ilario Meli, Senne Doms , Wesley Van Vlierden (88’ Mathias Kums), Dries Damen , Wietse Baerts (84’ Brecht Geebelen), Ferren Peeters, Quin Looijmans, Liam Peeters.
Doelpunten: 4’ Ilario Meli 1-0, 84’ Wesley Van Vlierden 2-0
Gele kaarten: Quin Looijmans, Brecht Geebelen
Rode kaart: Arne Vromans