Thuiswinst voor eerste elftal

Op zaterdagavond moesten twee ploegen elkaar partij geven, die zich allebei in de middenmoot van de rangschikking bevonden: KFC Hamont 99 ontving thuis KESK Leopoldsburg. De onregelmatigheid in de uitslagen van de laatste weken hadden ervoor gezorgd dat de afstand met het koppeloton voor beiden toch wel erg groot was geworden. De competitie duurt echter nog wel even, dus de moed opgeven was voor beide teams nu nog niet aan de orde. Het beloofde dus toch weer een spannende vertoning te worden.
Tim Strijbosch, het vorige seizoen nog topscorer voor KFC, maar nu bij de tegenpartij spelend, waagde als eerste zijn kans, maar schoot over. Even later moest thuisverdediger Senne Doms zijn lange benen tot het uiterste strekken om een gevaarlijk voorzet weg te werken. KFC speelde met vuur en liet de bezoekers teveel in de buurt van hun eigen strafschopgebied komen. Dat leidde tot enkele kansen. De bezoekende aanvaller Ruben Claes slaagde erin om los over de bal te trappen op enkele meters van het open doel. KFC wist hier niet veel tegen in te brengen en mochten tevreden zijn dat ze nog met een blanco stand tijdens de rust de kleedkamers mochten opzoeken.
Het leek wel of beide coaches hun manschappen even streng toegesproken hadden, want de tweede helft zou van een heel ander kaliber worden, met het nodige spektakel. Thuisploeg KFC ging het beste van start. Wesley Van Vlierden brak uit op links, schoof strak voor naar de verste paal en een goed gevolgde Ferren Peeters wist binnen te schuiven, 1-0. Deze voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord, twee minuten verder waagde bezoeker Guan Reumers van ver zijn kans, de bal verdween netjes in de rechterbovenhoek, alles te herbeginnen dus. KFC rook echter nog steeds zijn kans en na een vrij trap vanop links kon de mee opgerukte Arne Vromans scoren , 2-1. Even later leek een doorgebroken Wietse Baerts alleen op de keeper af te stormen, maar werd foutief gestopt door een bezoekende verdediger. De ref oordeelde dat er toch nog een ander verdediger in de buurt was en hield de verwachte rode kaart op zak, enkel geel was zijn oordeel. Trainer Jeroen Van Seggelen uitte hierover wat te erg zijn ongenoegen en kreeg ook een geel karton onder de neus gedrukt. Jammer, want door dit derde karton moet hij de volgende wedstrijd vanuit de tribune volgen. De thuisploeg liet dit echter niet aan zijn hart komen. Wietse Baerts raakte na een vrije trap de buitenkant van de paal. Tussen door werd echter ook een bezoekende speler nog afgezonderd voor keeper Emmers, zij konden hieruit echter niet scoren. Beter deed enige tijd later Ferren Peeters. Broer Liam verstuurde een lange voorzet van op links en Ferren knalde bijzonder mooi met een keiharde volley de bal in het net 3-1. Het leek een geruststellende voorsprong, echter enige minuten later leed Sisse Schouteden jammerlijk balverlies dicht bij zijn eigen doel, bezoeker D’Hondt liet dit geschenk niet liggen 3-2. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Sisse probeerde zijn fout nog snel te herstellen, liep in sneltreinvaart de hele rechterflank af, uit zijn voorzet kon echter geen goal gemaakt worden, toch mooi geprobeerd. De mooiste kans kreeg een zeer bedrijvige en technisch onderlegde Ilario Meli nog even voor affluiten. Hij slalomde geheel alleen door de bezoekende verdediging, ging helemaal alleen op de bezoekende keeper af, omspeelde hem mooi, maar de inspanning was te sterk en hij kon de bal niet meer in het doel krijgen. Hij kreeg verdiend applaus voor deze mooi actie. Het hoefde verder ook niet meer, de scheidsrechter floot na enige extra speelminuten af. KFC mocht zeker trots zijn op deze met sterk spel behaalde overwinning tegenover een goed bezoekend team. Vooral de tweede helft willen de thuissupporters meer zien in de volgende matchen.
Volgende speeldag speelt KFC opnieuw thuis tegen koploper Nevok Gruitrode, wellicht weer een garantie op een mooie wedstrijd.

Verslag: Fonny Plessers
Er zijn ook enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar op onze fotowebsite.

Digest
Scheidsrechter: Kurt Van Gorp en assistenten Mario Vaessen en Jawad El Aouiouich
Thuisploeg: Marnick Emmers, Kobe Schetz (58’ Michiel Thijs), Arne Vromans, Ilario Meli, Senne Doms (58’ Jasper Reyskens), Wesley Van Vlierden, Dries Damen (86’ Max Spreuwers), Wietse Baerts (70’ Quin Looijmans), Ferren Peeters, Sisse Schouteden, Liam Peeters
Doelpunten: 47’ Ferren Peeters (1-0), 49’ Guan Reumers (1-1), 53’ Arne Vromans (2-1), 66’ Ferren Peeters (3-1), 69’ Diego Leroy D’Hondt (3-2)
Gele kaarten: Jeroen Van Seggelen