Seniors

Eerste elftal verliest bij Racing Peer

KFC Hamont 99 maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar Racing Peer. De gastheren speelden een uitstekende eerste seizoenshelft maar waren naar de middenmoot teruggezakt na een povere 3 op 15. Bij KFC was seizoen 2022-2023 tot nu toe vooral gekenmerkt door wisselvalligheid, waarbij uitschuivers en topprestaties (vooral in thuiswedstrijden) elkaar afwisselden. In Peer was het wedstrijdbegin voor Hamont goed: Kobe Schetz scoorde na een kwartier de verdiende 0-1. Met een doelpunt vlak vóór rust en eentje kort erna boog De Poorter de achterstand om in een voorsprong. Halverwege de tweede helft diepte Do Ceu de voorsprong uit tot 3-1. Dat bleek het signaal voor trainer Jeroen Vanseggelen om een drievoudige wissel door te voeren. Op een kwartier van het einde scoorde Ilario Meli fraai de aansluitingstreffer maar dichter kwam KFC niet meer.
Op zaterdag ontvangt Hamont een andere middenmoter: Leopoldsburg. In de heenronde werd er met 3-0 verloren maar met de wetenschap dat de betere resultaten in thuisstadion ‘t Leeuwke behaald werden, rekenen de supporters op sportieve revanche.

Digest
Scheidsrechter: Lander Truyen met assistenten Peter Vandebroek en Walter Stessens
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Brecht Geebelen (69′ Sisse Schouteden), Senne Doms, Dries Damen, Ferren Peeters, Ilario Meli, Wesley Van Vlierden, Liam Peeters, Arne Vromans (69′ Jasper Reyskens), Kobe Schetz (69′ Michiel Thijs), Wietse Baerts
Doelpunten: 0-1 Kobe Schetz (16′), 1-1 De Poorter (44′), 2-1 De Poorter (55′), 3-1 Do Ceu (65′), Ilario Meli (77′)
Geel: Arne Vromans, Ferre Peeters, Kobe Schetz, Schouteden, Jeroen Van Seggelen, Bleyen