Eerste elftal wint inhaalwedstrijd tegen Turkse Rangers

Op woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Turkse Rangers op het programma. De wedstrijd begon met een mooi eerbetoon van beide elftallen aan de slachtoffers van de vreselijke aardbeving in Turkije en Syrië (zie foto). Deze match werd enkele weken geleden uitgesteld vanwege de hevige sneeuwval en werd nu midweeks ingehaald. De omstandigheden waren nog steeds winters, maar het veld was nu goed bespeelbaar. De bezoekers waren gekomen om hun eerste plaats in de rangschikking te verdedigen, de thuisploeg was gemotiveerd om ondanks drie voor geelgeschorste spelers daar een stokje voor te steken. Ouwe getrouwe Hans van de Weideven moest zelfs opnieuw zoals vroeger de netten ongeschonden houden in vervanging van basiskeeper Marnick Emmers.

Het spel golfde van in het begin goed op en neer. Ilario Meli kreeg een eerste kansje, maar strandde op de bezoekende keeper. Nauwelijks een minuut later blunderde de bezoekende verdediging en Wietse Baerts kon de thuisploeg vroeg op voorsprong brengen 1-0. KFC leverde toch wel het betere spel, Ferren Peeters schoot keihard na mooi combinatiespel naar de hoek, maar een alerte doelman zweefde de bal in corner. Turkse Rangers speelde goed mee, maar in de zone van de waarheid ontbrak hen toch de nodige precisie om gevaarlijk te zijn. Nog voor het halfuur kon KFC de voorsprong uitdiepen: Ferren Peeters opende knap naar de rechtervleugel, de gemeten voorzet van daaruit bereikte de vrijstaande Ilario Meli, die werkte kalm af 2-0. Middenvelder Ferren Peeters had er wel zin in en probeerde enkele keren een schot op goal, echter zonder resultaat. Tijd voor een warme koffie of een lekkere borrel om de kou te verdrijven.

De tweede helft begint en keeper Hans van de Weideven laat zien dat hij nog steeds niets van zijn vroegere talenten verloren heeft en blijft de rest van de wedstrijd een betrouwbaar sluitstuk van de plaatselijke verdediging. Toch weten de bezoekers terug in de match te komen. De ref ziet een duwfout in het plaatselijke strafschopgebied en vanop de stip laat Ogun Yavuz geen schijn van kans aan onze keeper, 2-1 na 51 minuten. De wedstrijd kon weer alle kanten uit, beide ploegen streden tot ze d’r bij neervielen, gevolg een zeer aangenaam kijkstuk. Ilario Meli schoot nog eens gevaarlijk tegen de bezoekende keeper, Hans van de Weideven moest ook nogmaals zijn kunnen tonen. De bezoekers lieten zien dat ze niet voor niets hoog in de klassering stonden, maar het probleem om hieraan iets te doen bleef bestaan, hun achterstand raakte niet weggewerkt. De thuisploeg weerde zich met een bewonderenswaardige inzet, achterspeler Arne Vromans kwam zelfs oog in oog met de keeper, maar kon hem ook niet passeren. Enkele minuten later trapte Quin Looijmans een verre pas diep naar voren, Wietse Baerts reageerde alert en liep de moegestreden verdedigers van leidersploeg Turkse Rangers helemaal los en scoorde zijn tweede doelpunt van de avond. Een verdiende overwinning van de thuisploeg, die de bezoekers met lege handen terug naar Genk stuurde. Mooi was ook dat de plaatselijke coach opnieuw wat speelminuten gunde aan de lang geblesseerde thuisverdediger Jasper Reyskens. Het kan hem alleen maar motiveren om deze pur sang clubspeler opnieuw zijn vroegere niveau halen. KFC kan hier alleen maar wel mee varen.
Volgende speeldag speelt KFC op verplaatsing en geeft op zondag K.FC Anadol partij in Heusden-Zolder.

Digest
Scheidsrechter: Dennis Van Veldhoven en assistenten Bart Jacobs en Peter Timmermans.
Thuisploeg: Hans van de Weideven, Kobe Schetz, Arne Vromans, Quin Looijmans, Ilario Meli, Senne Doms, Wesley Van Vlierden, Dries Damen, Wietse Baerts , Ferren Peeters, Sisse Schouteden.
Wisselspelers: Jakubka Yannick, Tim Tijskens, Mathias Kums, Jasper Reyskens.