Welkome overwinning voor eerste elftal

Jasper Reyskens
Na twee nederlagen op rij was KFC Hamont 99 in de rechterkolom van de rangschikking beland. As-Niel United was met een 2 op 9 van plaats twee naar een vijfde plek teruggevallen. Voor beide teams dus voldoende reden om op voluit puntenjacht te gaan in de wedstrijd in de Bevrijdingsstraat. Hamont begon verschroeiend aan de wedstrijd, met veel enthousiasme werden de bezoekers al snel op een achterstand gezet. Youngster Kobe Schetz vond al na 3 minuten de weg naar de netten, captain Ferren Peeters verdubbelde na 7 minuten spelen tot 2-0. Op het halfuur knalde Wietse Baerts nog een rebound tegen de paal. As-Niel was vooral gevaarlijk op standaardfases en met pogingen uit de tweede lijn, maar keeper Marnick Emmers gaf geen krimp.

Een kwartier na de pauze was Wietse Baerts nauwkeuriger in de afwerking; met twee doelpunten kort na elkaar telde hij de bezoekers helemaal uit. In de slotfase viel Jasper Reyskens nog in bij de thuisploeg. Jasper was -na een zware knieblessure- al een poos aan het meetrainen en kon nu eindelijk zijn wederoptreden vieren met een 4-0 overwinning.

Andere middenmoters Boorsem, Kadijk en Elen wonnen ook hun wedstrijd, zodat KFC -ondanks deze mooie overwinning- in de rangschikking op de 10e plaats blijft trappelen. Op woensdagavond is de inhaalwedstrijd tegen Turkse Rangers.

Er zijn een paar wedstrijdfoto’s beschikbaar.

Digest
Scheidsrechter: Dennis Claes met assistenten Joel Bollen en Carlo Roosen
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Brecht Geebelen (75’ Arne Vromans), Wesley Van Vlierden, Quin Looijmans, Sisse Schouteden (83′ Jasper Reyskens), Senne Doms, Dries Damen, Ferren Peeters, Kobe Schetz, Liam Peeters (77′ Tim Tijskens), Wietse Baerts
Doelpunten: 1-0 Kobe Schetz (3′), 2-0 Ferren Peeters (7′), 3-0 Wietse Baerts (59′), 4-0 Wietse Baerts (63′)
Gele kaarten: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Liam Peeters, Battista, Vanhees, Weckx