Seniors

Eerste elftal sleept in slotseconden verdiende overwinning binnen

De winning goal 🙂
Nadat KFC Hamont 99 vorige speeldag een monsterscore had laten optekenen op bezoek bij Opglabbeek stond vanavond de eerste wedstrijd van de terugronde al op het programma, thuis tegen Boorsem. Hamont stond op een plaats in de klassering, die ze wellicht hoger ingeschat hadden bij aanvang van de competitie. Door de felle nivellering in deze reeks is echter nog alles mogelijk. Nadat het scheidsrechterlijke trio het speelveld toch goed hadden bevonden, kon de wedstrijd van start gaan in winterse omstandigheden.
Het redelijk hard bevroren veld met een dun laagje sneeuw maakte het de spelers niet makkelijk om goed voetbal op de mat te leggen. Draaien en keren, stoppen of dribbelen, was vaak een moeilijke evenwichtsoefening. Toch probeerden beide ploegen er het beste van te maken. KFC was toch het team wat vooral in de eerste helft de bovenhand had in het spel. Vrij vroeg in de wedstrijd kreeg Wietse Baerts een uitgelezen kans om de score te openen. Hij werd mooi afgezonderd voor de bezoekende keeper, maar kon helaas deze kans niet afmaken, hij besloot op de doelman. De bal bleef echter in de buurt van het bezoekende strafschopgebied, Michiel Thijs waagde zijn kans, zijn schot botste echter op de dwarslat. Boorsem probeerde ook wel eens een aanval op te zetten, maar creëerde nauwelijks doelgevaar. Aan de overkant deed Wesley Van Vlierden ook nog een poging, ook deze knal spatte uiteen tegen de dwarslat. Wietse Baerts schoot ook nog tegen de verste paal. Het zat KFC op dat ogenblik niet echt mee, doelpunten bleven voorlopig uit. Dat veranderde echter vlak voor rust, bezoeker Seddihi waagde van ver met een schot op doel zijn kans. Thuiskeeper Marnick Emmers liet zich verrassen door de vreemd botsende bal en met een vreemde capriool verdween de bal in het doel, de bezoekers zeer onverwacht op voorsprong. Toen iedereen verwachtte dat dit de ruststand zou zijn slaagde Michiel Thijs er echter toch in om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen. Iedereen nu maar snel de warmere ruimte opzoeken om weer fris aan de tweede helft te kunnen beginnen.
Dezelfde omstandigheden uiteraard in de tweede helft wat het spelniveau toch behoorlijk bemoeilijkte. KFC toch wel de dominantere ploeg, maar de stand opdrijven lukte niet. Nadat de bezoekende keeper slecht ontzette kreeg Wietse Baerts een mooi kans, hij besloot echter ver over. Wesley Van Vlierden forceerde ook een doorbrak op de rechtervleugel, hij kon echter de vrijstaande Wietse Baerts aan de verste paal niet bereiken. Er werd ook nog een doelpunt van Michiel Thijs afgekeurd voor voorafgaand buitenspel en zo kabbelde deze match naar zijn einde toe en leek het afgesloten te worden met een gelijkspel. Bezoeker Dylan Janssen zorgde met zijn snelheid soms nog wat voor gevaar, maar echte kansen konden de bezoekers uit het Maasland ook niet echt afdwingen. In de toegevoegde tijd zette heel KFC zich nog eens in voor de beslissende aanval. Op nauwelijks enkele seconden van het eindsignaal wist de ingevallen Jeroen Peeters de bezoekende verdediging te verschalken en schoot de winnende treffer tegen de netten. Het thuispubliek, karig opgekomen, juichte. De bezoekers dropen ontgoocheld huiswaarts. Toch een verdiende overwinning voor het home-team onder moeilijke omstandigheden afgedwongen. Nu een welverdiende rust voor iedereen en even bijtanken voor het vervolg van de competitie na de Feestdagen.
KFC oefent nog wel in de eerste week van januari: dinsdag tegen Lutlommel VV en zaterdag tegen Rood-Wit ‘67
enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar via onze foto-website.

Digest
Scheidsrechter: Dennis Claes, met zijn assistenten Andre Paredis en Danny Engelen.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Liam Peeters, Quin Looijmans, Ilario Meli, Senne Doms, Wesley Van Vlierden, Dries Damen, Wietse Baerts , Ferren Peeters, Michiel Thijs.
Wisselspelers: Schouteden Cisse, Peeters Jeroen, Tim Tijskens, Hans van de Weideven.

Doelpunten: 42’ 0-1 Yassine Seddihi
45’ 1-1 Michiel Thijs
92’ 2-1 Jeroen Peeters
Gele kaarten: Ilario Meli, Quin Looijmans.
Rood: geen

Verslag Fonny Plessers