Eerste elftal wint met 3-1 van Heusden-Zolder

Prins Christophe den Urste en z’n kompanen van carnavalsvereniging de Teutepeuters tekenden present op zaterdagavond voor de aftrap van de thuismatch van KFC Hamont 99 tegen KVV Heusden-Zolder. De bezoekers zagen vorig weekend een mooie reeks (13 op 15) afgebroken worden in de derby bij Anadol. Hamont was na een redelijke seizoensstart en een 1 op 12 weggezakt naar een 11e plaats in de rangschikking. Schorsingen en blessures veroorzaakten een vertimmerde thuisploeg, met Senne Doms centraal achterin.
Toch begon KFC het gretigst aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste mogelijkheid maar Ferren Peeters mikte z’n kopbal naast. Een minuutje later werd Wietse Baerts fraai diep gestuurd en hij bood Tim Tijskens de niet-te-missen 1-0 op een presenteerblaadje aan.
Aan de overzijde ging de bal op de stip na een overtreding maar Baeten schoot de gelijkmaker over de lat. Dat deed hij halverwege de eerste helft nog ‘ns; een voorzet vanop rechts werd hoog over de goal gekeild. Dan lag het rendement bij Hamont hoger: eerst kwam bezoekend doelman Goossens nog gepast uit bij een poging van Wietse Baerts maar iets voorbij het halfuur moest hij zich een 2e keer gewonnen geven. Wietse Baerts krulde een vrije trap van iets buiten de 16 heerlijk om het muurtje en nipt naast de paal binnen: 2-0.
En het kon niet op: Michiel Thijs werd gelanceerd, zijn assist kwam bij Tim Tijskens die op keeper Goossens stuitte. Een goed gevolgde Kobe Schetz was er als de kippen bij om 3-0 in te tikken. Bij Heusden-Zolder bleef het vizier van Baeten slecht afgesteld; de laatste doelpoging van de eerste helft besloot hij weerom buiten het kader. De 3-0 ruststand gaf een vertekend beeld: Hamont was wel beter dan KVVHZ maar de score was wat hoog.
Wellicht kregen de bezoekers tijdens de pauze een hartig woordje van trainer Ozturk want ze namen na de koffie de match in handen. Eerst trapte Schuyten nog naast maar enkele minuten later kon Pallen de 3-1 scoren na een voorzet vanop links. De thuisploeg onderging gedurende de eerste 20 minuten van de tweede helft het overwicht maar kwam er dan zelf ook weer een aantal keren goed uit. Zowel Ferren Peeters als Wietse Baerts moesten in goalie Goossens hun meerdere erkennen. Op een kwartier van het einde werd bezoeker Keetels -op aangeven van de assistent-scheidsrechter- van het plein gestuurd; hij ging te fors in op Ferren Peeters. Deze kon na enkele minuten verzorging gelukkig nog verder spelen.
Pallen kopte in de toegevoegde tijd de laatste kans van KVV naast en zo bleef het 3-1. Hamont speelde enthousiast tijdens de eerste helft en legde daarmee de basis voor deze verdiende overwinning. Heusden-Zolder kon vooral in het 4e kwartier dreigen maar dat bleek onvoldoende.
WK of niet, volgend weekend wacht de verplaatsing naar As-Niel United. Deze club is intussen naar een plek in de top-5 geklommen in deze reeks waar erg veel beweging is.

Er zijn enkele wedstrijdfoto’s en foto’s met prins Christophe 1 beschikbaar.

Digest
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Quin Looijmans, Sisse Schouteden, Senne Doms, Ferren Peeters, Dries Damen (69′ Jeroen Peeters), Liam Peeters, Michiel Thijs, Tim Tijskens (46′ Wesley Van Vlierden), Kobe Schetz (80′ Mark Linssen), Wietse Baerts
Doelpunten: 1-0 Tim Tijskens (11′), 2-0 Wietse Baerts (32′), 3-0 Kobe Schetz (41′), 3-1 Pallen (50′)
Geel: Wietse Baerts, Jeroen Peeters, Casas-Trobbiani, Schuyten, Aerts
Rood: Keetels (74′)
Scheidsrechter: Torben Hontis met assistenten Robbe Geys en Gabriele D’Amario
Wedstrijdbal: Prins Christophe 1 – SCV Teutepeuters