Eerste elftal verslaat leider Elen met 3-1

Terwijl de aanwezige partners van de spelers, samen met enkele vrouwelijke initiatiefneemsters van KFC een leuke “Ladiesnight” vierden in de kleine kantine bereiden hun wederhelften geconcentreerd de wedstrijd voor tegen de medeleiders van K Standaard Elen. Het was nodig, want KFC had de voorbije twee uitwedstrijden enkel èèn schamel puntje mee naar huis kunnen brengen.

De opdracht leek loodzwaar, de bezoekers hadden met slecht 3 tegendoelpunten de sterkste verdediging van de reeks en hadden een goed voetballende ploeg, die voor spektakel kon zorgen.
Mede aangemoedigd door hun vrouw of vriendin gingen de spelers er meteen met volle overgave tegenaan. Brecht Geebelen nam dit zelfs iets te letterlijk en keek na 4 minuten al direct tegen een verdiende gele kaart aan voor een felle tackle op zijn rechtstreekse tegenstander. De toon was meteen gezet. Toch bleef de wedstrijd sportief, mede door een goedleidende en beloftevolle jonge scheidsrechter Hontis, die de teugels strak hield, maar toch ruimte liet om leuk te voetballen. De eerste kans was voor de bezoekers, maar in een scrimmage voor het doel van de thuiskeeper wisten ze de bal niet in het net te krijgen. Thuisspeler Ilario Meli, die een puike wedstrijd speelde, knalde op doel, de bezoekende keeper redde. Kobe Schetz werd met een mooie dieptepas voor de doelman afgezonderd, maar besloot naast. Het spel golfde goed op en neer, met toch de betere thuisploeg, er vielen geen goals voor de rust. De spelers zochten de kleedkamers op, de verwante dames zetten hun geanimeerd feestje verder, gezellig samen met de receptie voor de bezoekende bestuursleden, in de beslotenheid van de kleine kantine.

Hopelijk hadden ze tijdig hun plaats al ingenomen op de tribune want de tweede helft ging als een knaller van start. De ingevallen Max Spreuwers ging mooi door op de rechtervleugel en leverde een “Kevin De Bruyne voorzet” naar die andere youngster uit de ploeg Wesley Van Vlierden, mooi vrijgelopen aan de tweede paal. Hij miste niet, KFC op voorsprong. Meteen daarna dacht Wietse Baerts ook zijn bijdrage te moeten leveren: hij dribbelde zich mooi vrij in het bezoekende strafschopgebied en legde de bal panklaar voor Ferren Peeters, 2 -0 na vier minuten speeltijd in de tweede helft.
Ilario Meli richtte ook nog een scherp schot net naast tot ook Elen weer meer in de wedstrijd kwam. Een kopbal ging net naast en verdediger Arne Vromans wist nog net een bal van de doellijn te keren. Bij de daaropvolgende corner verloor de plaatselijke verdedeging een speler uit het oog, bezoeker Riyani schoof de aansluitingstreffer ongehinderd binnen. Thuisspeler Wietse Baerts waagde zijn kans nog eens met een schot op goal, de grootste kans was evenwel voor de bezoekers. Een verre voorzet vanop links naar de tweede paal werd teruggebracht voor het doel, een speler van de leidersploeg mistte echter onbegrijpelijk volledig ongedekt voor een gapende doelmond en schoot deze enige kans over en naast het doel. De bezoekers bleven aandringen, de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Toch kreeg Elen ze vlak voor tijd een enige kans om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Op een voorzet vanop links verloor Liam Peeters even zijn tegenstander uit het oog, in een ultieme poging om hem af te stoppen beging hij echter een noodlottige overtreding in het strafschopgebied, penalty. Thuiskeeper Marnick Emmers koos de goede hoek en wist de bal mooi af te weren. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg. De ingevallen Jeroen Peeters schoot op de bezoekende keeper, de goed gevolgde Max Spreuwers schoot de rebound heel beheerst tegen de netten. Wedstrijd gespeeld, met een verdiende thuisoverwinning, na een zeer geanimeerde en mooie wedstrijd van beide ploegen.

KFC gelukkig dat ze weer wat aansluiting kregen met de top van de rangschikking. Iedereen tevreden dus op het thuisfront, misschien nog meer een gezellige ladiesnight organiseren, het werkt stimulerend voor de thuisspelers.

Digest
Scheidsrechter: Torben Hontis, met zijn assistenten Kiyas Sevindik en Leo Paumen.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Arne Vromans, Liam Peeters, Quin Looijmans, Ilario Meli, Ferren Peeters, Wietse Baerts (88’ Sisse Schouteden), Wesley Van Vlierden (83’ Jeroen Peeters), Tim Tijskens (46’ Max Spreuwers – foto), Kobe Schetz

Doelpunten: 1-0 Wesley Van Vlierden (47′), 2-0 Ferren Peeters (49′), 2-1 Mohamed Riyani (58′), 3-1 Max Spreuwersc (89′)

Gele kaarten: Brecht Geebelen, Kobe Schetz