Eerste elftal verliest bij Boorsem

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 wachtte op zaterdagavond één van de verste verplaatsingen van het seizoen: naar Boorsem, een deelgemeente van Maasmechelen. Tegenstander Boorsem Sport speelde in seizoen 2021-2022 in reeks 2A, net als KFC. Het werd toen 11e, en Hamont eindigde op de 8e plaats.

De partij begint evenwichtig, maar een onschuldige voorzet wordt door doelman Marnick Emmers onjuist beoordeeld, belandt ongelukkig in doel en zorgt voor de 1-0 ruststand. Na de rust onderschept Wietse Baerts een terugspeelbal van de thuisploeg. Hij omspeelt keeper Kortleven en kan vanuit een scherpe hoek nog knap de 1-1 binnenleggen. KFC wordt de betere ploeg en krijgt na een mooie aanval uit het boekje Wietse Baerts vrijgespeeld voor de doelman. De doelman redt echter met het lichaam en als je aan de ene kant de kansen niet afmaakt, valt de goal meestal aan de andere kant. Een onderschepte pas van Brecht Geebelen ligt aan de basis van de 2-1 door scherpschutter Palaia, een klap die KFC niet meer te boven zal komen.

In de blessuretijd eist de scheidsrechter de hoofdrol nog op, na enkele gecontesteerde beslissingen van hem en een assistent-scheidsrechter. Na protest geeft hij coach Jeroen Van Seggelen (foto) een tweede gele kaart en fluit hij de wedstrijd af zonder de blessuretijd uit te spelen. Jammer, maar hier valt weinig aan te doen. Eindstand 2-1.

(verslag: Rob Bloemen)

Digest
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Quin Looijmans, Arne Vromans (80’ Ferre Poelmans), Ferren Peeters, Wietse Baerts, Jeroen Peeters (57’ Max Spreuwers), Wesley Van Vlierden, Liam Peeters, Tim Tijskens (57’ Ilario Meli), Kobe Schetz
Doelpunten: 1-0 Davy Maes (40′), 1-1 Wietse Baerts (57′), 2-1 Lorenzo Palaia (74′)
Geel: Quin Looijmans, Ilario Meli, T2 Werner Follon, T1 Jeroen Van Seggelen
Rood: T1 Jeroen Van Seggelen (89′)
Scheidsrechter: Gerd Bylois met assistenten Antonio Cafaro en Tuur Beele