Seniors

Eerste elftal wint openingswedstrijd

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 won op zaterdagavond met 1-0 van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Hamont begon, vergeleken met vorig seizoen, met een stevig gewijzigd elftal aan seizoen 2022-2023. Ferren Peeters (pas terug uit Afrika) en Jasper Reyskens (herstellende van knieblessure) ontbraken nog.
De supporters die deze mooie zomeravond op de tribune doorbrachten kregen onmiddellijk waar voor hun geld. De studieronde werd overgeslagen en aan beide doelen was er wel wat te beleven. Hamont dreigde via nieuwkomer Jeremy Lemmens, de bezoekers via Pacan. Daarna zagen we vooral middenveldspel tot iets voor het halfuur: KFC kreeg een vrije trap nét buiten de 16. Wietse Baerts knalde buiten het bereik van keeper Maes de 1-0 binnen. Wietse probeerde wat later nog met een schot uit de draaiing, maar die poging was te centraal in het doel.
Waar de bezoekers in het eerste halfuur faalden bij de beslissende pass in de grote rechthoek, kregen ze in het slotkwartier van de eerste helft verschillende goede mogelijkheden. Pogingen van Pacan, Candy Janssen en De Luca eindigden buiten het kader. Thuisdoelman Marnick Emmers ging goed plat op een vrije trap van De Luca, en hij tikte een voorzetschot van Islamovic over de lat. Ruststand was zo 1-0.
Na de koffie was de eerste grote mogelijkheid ook weer voor Eendracht: Pacans streep scheerde over doel. Hamont stelde er weinig tegenover, al was Wietse Baerts met een bal op de lat dichtbij de 2-0. Aan de overzijde tikte goalie Marnick Emmers een vrije trap van Ferro uit de kruising.
Met nog ruim 20 minuten te spelen kreeg captain Michiel Thijs een 2e gele kaart. Vroeg in de wedstrijd had hij al geel gekregen en daarna al enkele keren geflirt met een tweede. Dus werd het nog pompen of verzuipen voor KFC. De Luca verschalkte thuisdoelman Marnick Emmers met een lob maar Quin Looijmans kon nog vóór de lijn keren. Het laatste wapenfeit van de match was een doorgeschoten vrije trap van de bezoekers, die ultiem nog in corner gewerkt word door KFC’s keeper.
En zo bleef de 1-0 overeind. De bezoekers konden wellicht aanspraak maken op een punt maar uiteindelijk tellen enkel het aantal gemaakte doelpunten.

Op onze foto-website (op Flickr) kan je nog enkele foto’s vinden.

Digest
Scheidsrechter: Dennis Delarbre met assistenten Geoffrey Vandekerkhof en Leo Paumen
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Quin Looijmans, Arne Vromans, Liam Peeters, Jeremy Lemmens (73′ Ferre Poelmans), Sisse Schouteden (60′ Jeroen Peeters), Wiese Baerts, Wesley Van Vlierden, Michiel Thijs, Tim Tijskens (80′ Ilario Meli)
Doelpunten: 1-0 Wietse Baerts (26′)
Gele kaarten: Michiel Thijs, Sisse Schouteden
Rode kaarten: Michiel Thijs (2e geel 68′)