Euro-cup Nieuws

Een nieuw jaar met een nieuwe rolverdeling

Roger Mertens, Jackie Slenders, Rik Rijcken, Koen Tijskens, Rob Bloemen
V.l.n.r.: Roger Mertens, Jackie Slenders, Rik Rijcken, Koen Tijskens, Rob Bloemen
Op het kerstfeest waren er ook enkele aankondigingen te noteren, met name op bestuurlijk vlak en bij de organisatie van ons jaarlijkse Euro-Cup-tornooi.

Roger Mertens draagt voorzitterssjerp over aan Jackie Slenders
Voorzitter Roger Mertens had de voorbije maanden aangegeven dat Nieuwjaar 2014 voor hem het moment was om terug te treden als voorzitter van KFC Hamont 99. Een overladen persoonlijke agenda deed hem hiertoe besluiten.

Uit het lange applaus na Rogers afsluitende toespraak bleek de waardering van alle aanwezigen voor de inzet en vastberadenheid waarmee hij de club sinds de woelige periode in 2007 naar rustiger vaarwater geleid heeft. Bedankt, Roger!

De nieuwe kapiteins aan boord zijn Jackie Slenders (voorzitter) en Rob Bloemen (ondervoorzitter), beiden maakten ook al deel uit van de Raad van Bestuur.

Coördinatie van Euro-Cup-tornooi van Rik Rijcken naar Koen Tijskens
Met het overnemen van de leidende rol bij de organisatie van de tweejaarlijkse Mars- en Showwedstrijden door Rik Rijcken werd ook duidelijk dat de functie van coördinator van Euro-Cup niet meer bij Rik zou passen.
Koen Tijskens (ja, het is wat vreemd om jezelf in een artikel te vermelden) neemt die rol over, met de ondersteuning van Fonny Plessers (secretariaat Euro-Cup) en Jacky Vlassaks (secretariaat algemeen).
Hubert Zentjens neemt de rol van wedstrijdleider over van Koen. Hij gaat instaan voor het wedstrijdschema van het tornooi.
Ook aan Rik een welgemeende dankjewel!

2 Replies to “Een nieuw jaar met een nieuwe rolverdeling

  1. Nog een persoonlijke noot bij het aftreden van Roger en Rik. Bij het starten van de nieuwe bestuursploeg in 2007 werd al snel duidelijk dat het geen eenvoudige klus zou worden om de club weer stabiel op de rails te krijgen. Roger nam hierin het voortouw, en is dat blijven doen. De maatregelen waren misschien niet altijd populair, maar wél nodig. Nu staat er weer een gezonde club, uitgebreid met een fraai dameselftal (initiatief van Roger). De accomodatie werd verbeterd: isolatiewerken, jetonautomaat, extra doucheruimte, … Acties als eetdagen en kienavonden werden drukker bijgewoond. Je hebt keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, Roger. Vandaar ook deze extra dankjewel.

    Met het plotse wegvallen van coördinator Gilbert Ramaekers en wedstrijdleider Jos Schonkeren werd voor Euro-Cup 2011 een nieuwe rolverdeling nodig. Rik nam Gilberts taken over en ikzelf die van Jos. We konden daar verder borduren op het solide draaiboek dat van dit tornooi beschikbaar was. Met Rik vond ik het erg prettig samenwerken gedurende de 3 voorbije tornooien. Ook hier: merci!

  2. Wegens andere verplichtingen elders kon ik slechts een gedeelte van het traditionele kerstfeest van KFC bijwonen. Belangrijke bestuurlijke informatie heb ik daardoor gemist, alhoewel als twee man iets weet is dat iets geen geheim meer……zegt men wel eens.
    Het is goed dat een vereniging van tijd tot tijd reorganisaties uitvoert als dat nodig blijkt. Bij het vertrek van iemand is dat vaak een goed moment om die te realiseren. Dit moment was bij het vertrek van Roger en Rik aangebroken. Veel is mogelijk als er een goede organisatie – in dit geval – op voetbalpoten staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat die organisatie er nu ook is. Het zal wel anders zijn, maar daar is niets mis mee.
    Roger en Rik: ook bedankt voor alle medewerking aan KFC Hamont 99. Het is meer dan de moeite waard geweest. Voor de opvolgers Jacky en Rob: alle succes gewenst met de nieuwe taak , weer een uitdaging. Een kampioenentitel is nog altijd mogelijk, maar daarvoor zullen de spelers, alle T´s (ja, zo heet dat tegenwoordig) en staf nog alle 13 wedstrijden tot het uiterste moeten gaan. Mijn morele steun hebben zij in ieder geval.
    Een andere uitdaging is de Euro-cup die volgend jaar aan het eerste echte lustrum toe is. Ook hier is de organisatie er klaar voor, lees ik. Gelukkig is er geen vacuüm ontstaan. Ook hier: alle succes toegewenst aan Koen, Fonny, Jacky en Hubert, maar ook aan de zeer vele andere vrijwilligers.

Comments are closed.