Nieuws

Zit het in de genen? Een Emmer(s) vol!

Emmers Xian 2Bèr Cardinaels kwam in het bezit van het boekje van het derde internationaal jeugdvoetbal-tornooi “The Open Volga”, dat doorging van 20 tot 25 augustus 2013 in de stad Samara, Rusland. Een Euro-cup maar wel met gerenommeerde clubs en dito spelers.

Bij de U15 (geboren op of na 1-1-1999) namen acht ploegen deel: Chelsea, Hamburg, Shaktar, Valencia (poule A) en Atalanta, O. Marseille, Krylia Sovetov en KRC Genk (poule B).
Bij deze laatste ploeg speelde Xian Emmers (° 20.07.1999) mee, zoon van Marc Emmers-Boffin. Hij sloot zich aan bij KFC Hamont 99.

Marc (° 25-02-1966) sloot zich in 1974 aan bij V.V. Hamontlo en speelde zijn eerste match in het eerste elftal op 28 februari 1982 in Hechtel (2-2) in eerste provinciale. Het bleef bij 8 wedstrijden bij zijn moederclub, want toen kwam THOR Waterschei in beeld. Zijn palmares als club- en internationale speler hangt ons nog fris in het geheugen.
sen_2001-2002_gilbert(n.v.d.r.: na z’n profcarrière kwam Marc tijdens seizoen 2001-2002 de kleuren van KFC Hamont 99 verdedigen – zie foto links)

Marc was dan weer de zoon van Swa Emmers-Claes. Swa speelde 151 wedstrijden in het eerste elftal van hetzelfde V.V. Hamontlo, meestal als keeper maar ook als veldspeler (1962-1970). Later speelde hij nog bij S.K. Hamont en ook bij de veteranen van V.V. Hamontlo.

Voetbal zit blijkbaar in de genen bij de Emmersen, want ook huidig goalkeeper Marnick Emmers is van dezelfde stam (n.v.d.r.: net als z’n pa Peter a.k.a. ‘Pier’, die is bovendien ook doelman geweest).

Een klein interview uit het programmaboekje van het tornooi met Xian wil ik u niet onthouden. Degenen die de linkerkolom niet taalmachtig zijn, raad ik aan naar de rechtse over te gaan. En die niet zo bijster goed is in het herkennen van gezichten: de onderste is Xian.

Bèr

Emmers Xian 1

2 Replies to “Zit het in de genen? Een Emmer(s) vol!

  1. Gelukkig heeft KFC een hedendaagse Cerberus als webmaster om wezenlijke vergeten feiten aan te vullen. Maar dat had ik ook gevraagd!

  2. Ik moest even graven, maar de foto waar je zelf bij stond kon ik niet achterwege laten. 🙂

Comments are closed.