Seniors

Een leuke septemberavond in Hamont

Het was een boeiende zaterdagavond op het ‘t Leeuwke. Eerst was er de ploegenvoorstelling waarin de Hamonter jeugd werd voorgesteld. Het bleek weer een grote voetbalfamilie te zijn. Meerdere bleven hangen voor eens een wedstrijd van de eerste ploeg te zien. Ze hadden geluk onze eerste ploeg zorgde voor spektakel. Toen iedereen dacht 1-2 achter en met een mannetje minder , het is over begonnen onze rode leeuwen de Paarshemden van As op te peuzelen met drie doelpunten in de laatste zeven minuten.

KFC komt met deze zege op de tweede plaats. Onze jongens moeten alleen nog Grimbie 69 laten voorgaan. Grimbie is nog de enige ploeg met het maximum van de punten. Ze waren thuis te sterk voor Stokkem. Het andere maximum sneuvelde. Lommel Kolonie dacht met de komst van Kaulille drie overwinningen op rij te boeken maar dat viel tegen. De leiders kwamen vrij snel op achterstand en toch bleven ze achterover leunen. De keeper van Kaulille werd weinig aan het werk gezet tot frustratie van de thuisploeg. Een flankspeler hield zich vooral bezig met theater met voor dood blijven liggen na zuivere tackles wat niet gesmaakt werd door het bezoekend publiek. Kaulille scoorde op de juiste momenten en boekte zo zijn eerste zege.

Opoeteren blijft me verbazen. Ze hebben al drie kanonnen van de reeks gehad en leggen toch een 7/9 voor op het rapport. Daar bovenop zijn er nog verschillende spelers out . Als deze spelers terugkomen zit de trainer met een luxeprobleem en kan deze ploeg hoog eindigen dit seizoen.

Wijchmaal, een titelfavoriet, heeft zijn start half gemist. Thuis kon er niet gewonnen worden van Hechtel. Voor een ploeg met ambitie is dit te weinig. Hechtel kon er zijn eerste punt rapen. Ook Kinrooi pakte zijn eerste seizoenspunt en dat in Louwel. Voor Opitter blijft nog steeds die akelige nul. Ook in Juve konden ze niets rapen.

Tenslotte was er nog de zege van Kattenbos in Grote Brogel. Kattenbos heeft zes punten en deze werden allemaal buitenshuis gehaald. Zou het hun lukken volgende week de eerste punten thuis te halen? Als dit lukt dan hebben we volgende week een nieuwe leider, misschien wel KFC , maar dat zien we volgende week wel weer. Eerst zullen de jongens nog wat trainingsarbeid krijgen van Jeroen.