Nieuws

Leo (Lei) Gijbels, oud-speler van K.V.V. Hamontlo en oud-voorzitter van de voormalige veteranenafdeling overleden

In het Sint Jan Berchmanstehuis te Hamont is op zaterdag 8 februari 2013 Leo Gijbels, echtgenoot van Alice Stevens plotseling overleden. Hij werd op 22 september 1922 geboren te Hamont en is dus 90 jaar geworden.

Leo maakte als rechtsbuiten deel uit van het elftal van ´t Lo, dat in het seizoen 1948-1949 kampioen speelde in tweede gewestelijke en daardoor promoveerde naar tweede provinciale, de toen hoogste bestaande provinciale reeks.
Hij was een technisch begaafde snelle speler met zeer veel inzet en dito clubliefde.
In de schoot van zijn oude voetbalclub werd in 1966 een veteranenafdeling opgericht. Op de oprichtingsvergadering werd hij als voorzitter verkozen, speelde zelf ook mee en werd ere-voorzitter enkele jaren voordat deze afdeling in 1991 ophield te bestaan wegens gebrek aan spelers.

Hij bleef ook een trouwe supporter van ´t Lo en het wel en wee van de fusieploeg KFC Hamont 99 heeft hij eveneens een tijdlang gevolgd.

Vrijdag wordt hij begraven op het boskerkhof te Hamont na de uitvaartliturgie om 10.30 u in de Sint-Laurentiuskerk. Donderdagavond om 19 u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Op de ene bovenste zien we Leo als speler vijfde van links (foto genomen in 1948 bij het afscheid als speler van Arnold Van Vlierden, oud-international van de Vlaamsche Voetbalbond) en op de tweede foto zien we voorzitter Leo tweede van links bij het behalen van de beker Harrry Bergs in hun eigen veteranentornooi in 1972.

Klik op de foto’s voor een grotere versie.