Willen is kunnen: eerste elftal verslaat Schoonbeek-Beverst

De 1-3 van Ben Ceelen wordt uitbundig gevierdOnze jongens hebben het 0-2 verlies van dinsdag goed verwerkt, in Schoonbeek-Beverst gingen ze winnen met 1-5. De ploeg uit het Genkse degradeert hierdoor naar 3e provinciale.
Nu is het afwachten wat Herk FC doet in de barragewedstrijden; zij verloren immers ook hun laatste competitiewedstrijd.

Net als in de heenwedstrijd staan er 15 Hamonter jongens ingevuld op het scheidsrechtersblad, al wordt er ditmaal gestart met 3 spitsen. En waar dinsdag de stress blijkbaar een verlammende werking had, start KFC erg goed op het compacte voetvalveld van Schoonbeek-Beverst.
In een vrij gesloten eerste helft is de eerste kans voor de thuisploeg. Marnick Emmers tikt een vrije trap van Elvin Goossens in corner. Halfweg de eerste helft profiteert Faouaz Benali maximaal van een misverstand tussen verdediger Ben Ceelen en keeper Emmers en scoort erg gemakkelijk de 1-0.

De jonge Hamonter garde laat de kopjes niet hangen. Thuisdoelman Jans schroeit z’n handschoenen bij een knal van Cis Van Samang en met de koffie in zicht scoort good old Bart Engelen de verdiende gelijkmaker.

KFC neemt een superstart na de break. Eerst werkt Sabri Zurel een voorzet van Ben Ceelen in doel (1-2) en wat later zet Ben z’n misser van de eerste helft recht. Hij schiet van ver onhoudbaar in de rechterhoek de 1-3 en KFC is virtueel gered.
Na tien minuten in de tweede helft duwt thuisdoelman Ruben Jans KFC-er Gilles Leyssen onnodig onderuit. De keeper krijgt hiervoor rood en Bert Kees trapt de penalty in doel: 1-4.

En nog is het niet gedaan: de talrijke meegereisde supporters schreeuwen hun favoriete team naar voren. Met nog 20 minuten te spelen wordt de geruststellende 1-5 gescoord door Gilles Leyssen, op corner van Thomas Jaeken.

De schaapjes van KFC zijn op het droge, beide teams voetballen nog enkele halve kansen bij elkaar maar scoren niet meer. De ingevallen Tarik Demirel kan niet lang van zijn wederoptreden genieten; hij moet met een spierblessure (hamstrings?) naar de kant. Yves Vaesen wordt in de slotminuten nog met een 2e gele kaart bedacht en mag voortijdig douchen.

Willen is kunnen, da’s in deze wedstrijd nogmaals bewezen. Het Hamonter team liet zich van z’n beste kant zien en pakt onverhoopt de overwinning. De thuisploeg vierde daags voor deze match het 75-jarig bestaan van de vereniging, maar sluit het seizoen toch wel in mineur af.
Als Herk in Bevordering zijn sportieve best doet dan zit er voor KFC nog een verlengd verblijf in tweede provinciale in. Fingers crossed!

Foto’s zijn te vinden op onze foto-site.

Digest
Schoonbeek-Beverst: Ruben Jans, Joris Declerck, Wesley Doomen,
Mario Box (55′ Bart Trippaerts), Dennis Lecis, Tom Peeters (62′ Steve Radomski), Yvo Jongepier, Fauad Afansiou, Ousmane Diallo (75′ Ralph Keulen), Elvin Goossens, Faouaz Benali

KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Sem Bergmans, Yves Vaesen, Ben Ceelen, Gilles Leyssen (75′ Dimitri Vallé), Mathijs Kusters, Bart Engelen, Thomas Jaeken, Bert Kees, Cis van Samang (61′ Tarik Demirel, 82′ Stef Steensels), Sabri Zurel

Doelpunten: 1-0 Faouaz Benali (23′), 1-1 Bart Engelen (45′), 1-2 Sabri Zurel (46′), 1-3 Ben Ceelen (50′), 1-4 Bert Kees (57′, penalty), 1-5 Gilles Leyssen (71′)

Geel: Faouaz Benali, Marnick Emmers, Yves Vaesen
Rood: Ruben jans (55′), Yves Vaesen (87′, 2e geel)
Scheidsrechter: Halil Aksoy

Verslag: Koen Tijskens

6 Replies to “Willen is kunnen: eerste elftal verslaat Schoonbeek-Beverst

1. Een dikke proficiat voor onze jongens, wat een mentale veerkracht hebben ze getoond.

2. Jeugd van Hamont! Hier doen we het voor! Een dikke proficiat aan spelers, trainerstaf en de GEWELDIGE SUPPORTERS! Wat een feestje in de Klok nadien… Nu maar hopen op een gunstige afloop in bevordering!

3. Proficiat mannen, wat betreft de eindronde in bevordering.. de twee winnaars blijven in bevordering, de verliezers gaan naar interprovinciale eindronde