Seniors

Vierde zege voor Gruitrode

Gruitrode blijft het goed doen. Ze bogen een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege in Lanaken. Daarmee zijn de geel-blauwen nog de enige ploeg met het maximum. FC Eksel dat vorige week nog makkelijk won van ons maakte kennis met de eerste nederlaag. Eksel ging verrassend onderuit in As. Voor As was het meteen ook de eerste zege. Op de eerste zege moeten onze jongens nog wachten. De 0-4 nederlaag tegen een evenwaardige ploeg  is pijnlijk. Robin Geuns en Domien Gijbels waren bij de doelpuntenmakers.

Toch mogen we niet wanhopen zoals onze verslaggever ter plaatse al schreef. KFC is in staat tot goed voetbal en dat moet vertrouwen geven naar de volgende matchen toe. De andere promovendus Wijchmaal behaalde zijn eerste punt. Net als wij was dit tegen Reppel.

De titelfavoriet Gellik liep al tegen zijn tweede nederlaag aan. V. Maasmechelen kon een doelpuntje meer maken. RC Peer kon een punt halen bij het sterke Neeroeteren-Maaseik en mag met een 10/12 dik tevreden zijn.

Grote Heide is nu alleen hekkesluiter. Ze zijn de enige ploeg die de nul nog niet van het bord geveegd hebben. Elen won er met een vroeg strafschopdoelpunt en een doelpunt vlak voor tijd. Tenslotte is er nog de Nieuwe Kempen dat op een diefje ging winnen in Bregel. Bregel vergat de scoren en daar maakten de jongens van opglabeek optimaal gebruik van.

Volgende week is de vijfde speeldag en dan staan er enkele toppers op het programma met  Gruitrode -Nrt-Maaseik  en Nieuwe Kempen – RC Peer. KFC gaat dan op puntjacht in Bregel.