Seniors

KFC naar tweede provinciale !

Na 90′ was de stand 1-1 (doelpunten Tim Van Daal en Herman Vermeire, strafschop) en kwamen er strafschoppen aan te pas. Hier was KFC iets sterker en promoveert dus naar tweede. Proficiat aan spelers, trainers en begeleiders!

[UPDATE] Een heleboel foto’s staan intussen online.

De eerste helft van de terugmatch lijken beide teams vooral te bang om te verliezen. De kansen zijn dan ook schaars, met enkele pogingen vanuit de tweede lijn. Bezoeker Andy Robby Akkermans valt halfweg de eerste helft met een knieblessure uit en moet met de draagberrie van het veld gedragen worden.

Tien minuten voor rust moet thuisdoelman Marnick Emmers een kopbal van invaller Wim Vanvoorden in twee pogingen uit de gevarenzone ranselen. Met de rust in zicht krult Wim Reynders de bal naast de kruising, en zo blijft het 0-0.

De tweede helft start veelbelovend, met Andy Leynen die een te korte terugspeelbal onderschept maar op keeper Bylois stuit. Aan de overzijde besluit Maarten Mareels te zwak, geen probleem voor doelman Emmers.

Met een kleine 20 minuten te gaan zet de ingevallen Tim Van Daal de thuisploeg op rozen. Hij verlengt een vrije trap met het hoofd in doel: 1-0.

Kenny Vanvoorden werd deze week gehuldigd als primus in 3e D bij het HBvL-regelmatigheidscriterium maar kan zich nauwelijks tonen in de match. Met een kwartier voor de boeg plaatst hij een vrije trap nipt naast het KFC-doel.

Wim Reynders ziet een omhaal in de 16 bestraft worden met een strafschop (volkomen terecht volgens top-assistent-scheidsrechter Walter Vromans) en Herman Vermeire zet deze om: 1-1.

In de slotminuut moet keeper Bylois nog tweemaal plat op een schot van Wim Reynders en de rebound van Tim Van Daal. Strafschoppen dus …

Tim Van Daal, Bert Kees, Roy Willems en Andy Leynen scoren voor KFC. Bezoeker Herman Vermeire trapt de 4e penalty op de lat, waarna Kevin Quinten de beslissende vijfde elfmeter tegen de netten jaagt en het feest voor KFC kan beginnen.

Omdat Wellen in de interprovinciale eindronde verliest, rest er voor Rooierheide nog slechts één gelegenheid om te promoveren, en wel donderdag aanstaande.

Opstelling KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Dimitri Vallé, Stef Steensels, Ruud Van Samang, Andy Leynen, Yves Vaesen (70′ Kevin Quinten), Bert Kees, Sander Pauwels (56′ Tim Van Daal), Wim Reynders, Daan Truijen (87′ Roy Willems), Maarten Duisters.
(dat zijn dus 7 spelers met een KFC-jeugdopleiding aan de aftrap.)

Feestje in de kantine 🙂

2 Replies to “KFC naar tweede provinciale !

1. Het is Robby Akkermans die uitviel in de eerste helft. Hij heeft zijn kruisbanden gescheurd. Groeten.

2. Bedankt voor de update & spoedig herstel aan Robby (heb zelf ook een slechte rechterknie en weet dat dit niet prettig is …) .