Seniors

Voetbalhoogdag op KFC

Prins_Piet_I_400x600Na dik tien jaar staat er op 21/11 nog eens een rasecht Hamonter voetbalduel op het programma. De wedstrijd vangt aan om 19u30.

De laatste Hamonter confrontatie dateert al van 20 februari 1999. Toen eindigde de wedstrijd “VV Hamontlo – Excelsior Hamont” op een 1-0 overwinning voor Hamontlo. Enkele maanden later is de fusie ontstaan tussen SK Hamont en VV Hamontlo in de huidige club “KFC Hamont 99”, wat staat voor Koninklijke Fusie Club Hamont 99”. Tijdens de heenronde was de uitslag (11/10/1998) nog 2-0 in het voordeel van Excelsior.

Excelsior met prijschutter en ex-KFCer Bart Engelen is de competitie bijzonder goed gestart en staat inmiddels al tien punten voor ons. Wij klauteren langzaam maar zeker naar boven en hopen dat we na de wedstrijd viermaal op rij ongeslagen zijn. Hopelijk vindt Truyen vandaag het doel met de ogen toe. Het is bijzonder jammer dat de jonge Hamontenaar Ben Ceelen deze wedstrijd moet missen en hij zal net als ons wellicht nagelbijtend langs de kant zitten van de spanning.

Zelfs de pers met name Het Nieuwsblad verliest zijn pedalen met de derby in het vooruitzicht. Zij wisten bij de nabeschouwing deze week te schrijven dat Tony Heylen de trainer was van Excelsior.

Voor deze wedstrijd is de ervaren scheidsrechter Ceyssens Danny aangeduid en hij krjgt vandaag uitzonderlijk de hulp van twee grensrechters om deze derby tot een goed einde te leiden.

De voorbereidingen voor deze topper zijn al maanden bezig, want geef toe, dit is toch iets speciaals en moet een echt Hamonter feest worden. Daarom worden enkele randactiviteiten verzorgd om het voor het publiek nog meer speciaal te maken en om volop te kunnen genieten.

Tevens wordt de aftrap gegeven door Prins Piet I met De Teutepeuters. Na afloop van de match zal er natuurlijk volop feest zijn in de kantine, in een waarschijnlijk carnavaleske sfeer, bijgestaan door een lokale DJ.

Kortom, ook al geef je normaal niets om voetbal, deze unieke wedstrijd met alles erop en eraan mag een echte Hamontenaar niet missen! De spelers, bestuursleden van beide clubs zullen er alles aan doen om van deze sportieve wedstrijd een heus voetbalfeest te maken waar nog lang van nagenoten kan worden.

De wedstrijdbal werd geschonken door

PRINS PIET I – CV Teutepeuters

VAHEJA Vloerelementen

BEX J & BEX M – Natuursteen