Nieuws

Rampscenario voor eerste A

Vóór de aftrap
De derby tegen het tweede gerangschikte Kadijk werd voorafgegaan door een minuut stilte voor erelid Bèr Cardinaels en trouw supporter Theo Palmans. Vervolgens kwam het uitzwaaien van afgevaardigde-bestuurslid Bèr Willekens en voorzitter Jackie Slenders. Ook speler Jasper Reyskens (stopt) en keeper Marnick Emmers (transfer) werden gehuldigd na zo vele jaren dienst. Genoeg redenen om er een galamatch van te maken, zelfs al stond Kadijk tweede in de rangschikking.
En dat leek het ook te worden: Ferren Peeters knalde al vroeg de 1-0 tegen de netten. Hamont had het openingskwartier dan ook het betere van het spel. Xante Croymans omspeelde doelman Clerix maar moest dan ver uitwijken en aarzelde te lang om nog echt gevaarlijk te zijn. Wesley van Vlierden zette zich wat later door maar stuitte op de bezoekende doelman.
Gaandeweg herstelde Kadijk het evenwicht en probeerde het vanuit de 2e lijn. Janssen mikte op de bovenkant van de kruising en thuisdoelman Marnick Emmers ging goed plat op een schot van Dewit. Ook Dierckx moest zijn meerdere erkennen in goalie Emmers en zo bleef het 1-0 tot aan de rust.
Na de onderbreking kwam Hamont er voetballend te weinig uit. Vankemenade (naast), Jarju (later op de bal den Marnick Emmers) en Creyns (schot gepakt) misten de kans op de gelijkmaker. Hamont leek op 8 minuten van het einde op rozen te zitten: 1-0 voor tegen Kadijk dat toen 2 spelers met rood van het plein gestuurd zag. Kat in een bakje, zou je denken. Niets was minder waar: een afvallende bal werd door Dierckx vol op de slof genomen en vloog tegen de netten: 1-1. De thuisploeg dus in zak en as.
Omdat zowel THES B en As-Niel hun wedstrijden wél wonnen (tegen hoger gerangschikte teams) en KFC minder winstwedstrijden heeft, belandt Hamont in de dalerseindronde. Ondanks een veel beter doelsaldo en minder verlieswedstrijden. C’est la vie. Maar … dit was niet de wedstrijd waar het van af had moeten hangen. Eerdere gelegenheden om veilig gebied te bereiken werden gemist door te veel tegendoelpunten in de slotminuten. Zo werd dit het seizoen van nét niét.
Nu wacht het vagevuur van de dalerseindronde. Daarin wacht Lanaken VV, dat 14e werd in 2A met 22 punten.


Digest
Scheidsrechter: Benjamin Andries met assistenten Marc Lipkens en Erik Martens
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Quin Looijmans, Jasper Reyskens, Jannes Goossens, Dries Daemen, Kobe Schetz (63′ Liam Peeters), Xante Croymans, Ferren Peeters, Wesley Van Vlierden, Ilario Meli (80′ Tijl Doms)
Doelpunten: 1-0 Ferren Peeters (5′), 1-1 Gwen Dierckx (88′)
Geel: S Goossens, Jarju, Dierckx, Creyns, Molenberghs, Kobe Schetz, Ferren Peeters, Ilario Meli, Sisse Schouteden, Quin Looijmans
Rood: Jarju (81′, 2x geel), Ulenaers (82′)

Met de 1-0 zag het er goed uit