Seniors

R. Peer – KFC Hamont 99 A: 2-1

Ilario Meli
Thuisploeg Racing Peer begon op zondagmiddag het beste aan de thuiswedstrijd tegen KFC Hamont 99, wat slechts resulteerde in 2 halve kansen. Daarna nam Hamont de wedstrijd over. Ilario Meli probeerde het met een lob, maar doelman Geraerts liet zich niet verschalken. Wat later lag slordig uitspelen van dezelfde keeper Geraerts aan de basis van een uitstekende mogelijkheid voor Wesley Van Vlierden. Die besloot echter wat te overhaast om af te drukken.
In een gelijkopgaande 2e helft was er niet zo heel veel aan de hand, tot Buntinx op corner de 1-0 kon binnenkoppen. Een minuutje later lag balverlies aan de middencirkel aan de basis van een tegenaanval die door De Poorter werd afgerond: 2-0.
Dat was dan het moment om weer naar 3-5-2 om te schakelen met verse krachten Quin Looijmans en Liam Peeters. Dat resulteerde in enkele halve kansjes en afgeblokte schoten. Op een kwartier van het einde ging ref Heylen niet in op de claim van T1 Jeroen Van Seggelen dat de bal op de stip moest vanwege handspel. Integendeel; Jeroen kreeg 2 x geel in die fase en mocht achter de omheining plaatsnemen.
De 2-1 van Ilario Meli in de slotfase kwam te laat om een succesvol slotoffensief te veroorzaken. Daarmee verloor Hamont al voor de 8e keer dit seizoen met één doelpunt verschil, terwijl het spelbeeld net andersom was. Dat is eigenlijk het verhaal van dit hele seizoen.
Zowel Kattenbos, As-Niel als THES B wonnen hun (thuis)wedstrijd en schuiven zo wat op richting KFC. Op de slotspeeldag zou Hamont (30 punten) dus best punten sprokkelen in de thuiswedstrijd tegen het tweede gerangschikte Kadijk om niet alsnog in de dalerseindronde terecht te komen. As-Niel (28 punten) heeft in theorie de gemakkelijkste wedstrijd met een verplaatsing naar het reeds veroordeelde Leopoldsburg (18 punten). Kattenbos (26 punten) speelt in Hechtel (6e), waar de thuisploeg nog kans maakt op een eindrondeticket. Anadol (4e) is al zeker van die eindronde maar komt hopelijk z’n sportieve plicht nog na tegen THES B (28 punten).
Interessant detail: Kadijk verloor z’n laatste 3 uitwedstrijden. Dat biedt perspectief.


Digest
Scheidsrechter: Dimitri Heylen met assistenten Antonio Cafaro en Onder Alpak
KFC Hamont 99 A: Marnick Emmers, Brecht Geebelen (71′ Quin Looijmans), Jasper Reyskens (71′ Liam Peeters), Jannes Goossens, Ferren Peeters, Ilario Meli, Wesley Van Vlierden, Dries Damen, Xante Croymans (80′ Sisse Schouteden), Tijl Doms, Kobe Schetz
Doelpunten: 1-0 Buntinx (64′), 2-0 De Poorter (66′), 2-1 Ilario Meli (90′)
Geel: Huibers, Brecht Geebelen, Jeroen Van Seggelen
Rood: Jeroen Van Seggelen (75′, 2x geel)


Verslag kwam tot stand i.s.m T1 Jeroen, waarvoor dank