Nieuws

Hamont A wint in Elen

Kobe Schetz
KFC Hamont 99 A sprokkelde op de vorige speeldag thuis een puntje toen subtopper Anadol, afgelopen zaterdag was het te gast bij een andere subtopper: Standard Elen. Bij de thuisploeg ontbrak topschutter Lamberigts, bij Hamont was Ilario Meli er weer bij na een blessure. De eerste kans van de wedstrijd was voor Standard; na geharrewar binnen de Hamonter 16 werd de bal op de deklat gemikt. KFC speelde goed in blok, met een ijzersterke Dries Damen en Tijl Doms op het middenveld waardoor Kobe Schetz en Xante Croymans (op de voor hem ongebruikelijke linkerflank) zich konden uitleven. Na bijna een halfuur spelen werd Ilario Meli getorpedeerd in de backlijn en ging de bal op de stip. Kobe Schetz trapte die netjes binnen: 0-1. Tien minuten later was hij weer aan het feest: hij zette druk op de verdediging bij een moeilijke bal, de steal lukte en hij hield z’n cool bij de afwerking: 0-2.
De thuisploeg veranderde na de onderbreking het geweer van schouder; het ging met 2 spitsen en 3 verdedigers spelen. Dat leverde enerzijds meer druk op van Elen maar ook meer ruimte voor de tegenaanval. Druk werd daarbij gezet door vooral Xante Croymans, Kobe Schetz en Ferren Peeters. Die laatste scoorde na 10 minuten in de tweede helft de 0-3; mooi afgewerkt nadat de bal breed gelegd werd.
Voor de zoveelste keer dit seizoen was het weer pech voor Ilario Meli: hij kon niet verder vanwege een dikke enkel. Wesley Van Vlierden verving hem. Wat later werd er handspel gezien in de grote backlijn en kreeg de thuisploeg van op de stip de kans om de achterstand te verkleinen. Ramaekers klaarde die klus: 1-3 met nog een halfuur op de klok. Elen dreigde daarna vooral nog via hoekschoppen maar een attent keepende Marnick Emmers plukte de ballen goed uit de lucht.
Hamont won zo voor de 2e keer dit seizoen buitenshuis, na een sterke collectieve teamprestatie op een minder goed bespeelbaar veld. De kloof met de laatste 4 in de rangschikking bedraagt nu zeven punten en dat geeft wat lucht. Volgende zaterdag speelt KFC al om 18u bij THES B, dat op de 14e plaats staat. In de heenronde won Hamont met een ruime 6-0, wellicht wil de tegenstander maar al te graag die rekening vereffenen.
(Verslag kwam tot stand i.s.m. T1 Jeroen Van Seggelen, waarvoor dank)

Digest
Scheidsrechter: Michael Cillen met assistenten John Steegen en Bert Opsteyn
KFC Hamont 99 A: Marnick Emmers, Brecht Geebelen (81′ Quin Looijmans), Senne Doms, Jasper Reyskens, Jannes Goossens, Ferren Peeters, Dries Damen, Tijl Doms, Kobe Schetz (88′ Milan Van Gennip), Ilario Meli (59′ Wesley Van Vlierden)
Doelpunten: 0-1 Kobe Schetz (26′, penalty), 0-2 Kobe Schetz (37′), 0-3 Ferren Peeters (53′), 1-3 Ramaekers (57′, penalty)