Seniors

Terechte zege ontglipt in toegevoegde tijd bij KFC Hamont 99 A

De wedstrijd tussen KFC Hamont 99 A en KVV Heusden-Zolder startte met een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van trouw supporter Frans Passage. Hamont startte zonder de geelgeschorste Sisse Schouteden en geblesseerde Jasper Reyskens, maar zette Heusden-Zolder onmiddellijk vast op eigen helft. Xante Croymans dwong bezoekend doelman Deelkens al in de openingsminuut tot een eerste hoognodige redding. De druk van Hamont zou ruim 20 minuten aanhouden, met vooral afgeblokte schoten en corners. Daarna kwam KVVHZ wat uit de schulp, maar zonder gevaar. In de 25e minuut legde Wietse Baerts de bal breed, maatje Ilario Meli kon vrij op de bezoekende keeper af stormen, maar deze kon -met een dosis geluk- de bal onder het lichaam blokkeren.
Op 10 minuten van de rust kreeg Hamont alsnog loon naar werken. Heusden-Zolder verdedigde slordig uit, Ilario Meli vond Wietse Baerts en die werkte beheerst af: 1-0. Ferren Peeters probeerde nog enkele kopballen en Ilario Meli vond de ver uitgekomen Deelkens nog op z’n pad, maar aan de stand veranderde bij de rust niets. De 1-0 was een magere beloning voor het veldoverwicht en de afgedwongen mogelijkheden.
In de tweede helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd, maar was er veel minder doelgevaar. We noteerden kort na rust een schot van Ilario Meli in de kleine backlijn dat werd afgeblokt, en bezoeker Geybels die een vrije trap aan de rand van de 16 hoog over keilde. Dat was de eerste echte mogelijkheid voor KVV. Kobe Schetz mikte nog naast doel en een hakballetje van Xante Croymans kon doelman Deelkens niet verrassen. Tegenstander KVV Heusden-Zolder kwam niet verder dan enkele penaltyclaims maar kon diep in blessuretijd nog profiteren van een misverstand in de KFC-verdediging. Met de 1-1 via invaller Viallatte kreeg het zo meer dan het verdiende, afgaande op de kansen tijdens de match.
Voor de zoveelste keer dit seizoen is de slotfase van de wedstrijd er te veel aan. Een snelle check leert dat dit al zeker 9 punten gekost heeft, wat het verschil maakt tussen comfortabel in de middenmoot of in de gevarenzone. De volgende competitiewedstrijd is op zondag 14 januari bij Turkse FC. Hopelijk brengt de winterstop nieuwe energie om de tweede seizoenshelft succesvoller te zijn.
Op onze fotowebsite vind je enkele foto’s en bewegende beelden.

Digest
Scheidsrechter: Tim Lemmens met assistenten Jean-Marie Vandenbosch en Chris Peeters
KFC Hamont 99 A: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Senne Doms, Jannes Goossens, Ferren Peeters, Ilario Meli, Michiel Thijs (88′ Ward Van de Broek), Xante Croymans (87′ Tijl Doms), Quin Looijmans, Kobe Schetz, Wietse Baerts (63′ Wesley Van Vlierden)
Doelpunten: 1-0 Wietse Baerts (36′), 1-1 Viallatte (96′)
Geel: Jannes Goossens, Wietse Baerts, Brecht Geebelen, Ozturk, Geybels, Sposato