Seniors

Eerste elftal A strijdend ten onder bij Kadijk A

KFC Hamont 99 A maakte op zaterdagavond de kortste verplaatsing in deze competitie, naar de fraaie accommodatie van Kadijk SK in Overpelt. De kunstgrasmat lag er (uiteraard) goed bij en dus was voetbal op deze winderige herfstavond perfect mogelijk. De thuisploeg stond tweede in de rangschikking; Hamont was na twee opeenvolgende nederlagen weggezakt naar de 12e plaats en kon de punten erg goed gebruiken. Na een openingsfase met kansjes voor Jarju (gemakkelijke kopbal) en Kobe Schetz (afgeweken schot) was de eerste echte mogelijkheid voor Hamont. De bal werd in teruggelegd in de grote rechthoek maar Ilario Meli zag z’n lage schuiver nipt naast gaan. Aan de overkant was vooral Jarju bedrijvig met een poging van ver en een (terecht) afgekeurd doelpunt. Een ijverig coachende trainer Jeroen Van Seggelen zag z’n team weinig kansen weggeven, maar zelf ook weinig gevaar creëren. Een knal van Senne Doms die ver naast ging was het laatste wat we noteerden voor KFC in de eerste helft. Thuisspeler Noah Vankemenade dook nog op voor keeper Marnick Emmers, maar die greep gepast in. Ruststand 0-0 na een eerste helft waarin Kadijk misschien iets beter was, Hamont vaak de lange bal (ver)speelde en de neutrale kijker misschien iets meer verwacht had.
KFC kwam het beste uit de kleedkamer; Senne Doms vlamde nét boven de lat, een kopbal van Ilario Meli dicht bij doel landde op een verdediger en Kobe Schetz zag een schot afgeblokt. De ene corner volgde de andere op maar scoren lukte niet. En zoals vaker valt dan het doelpunt aan de andere kant: goalie Marnick Emmers weerde een schot met de vuisten maar de goed gevolgde Jarju kon de 1-0 binnentikken. Rendement noemt men dat. Kapitein Ferren Peeters zag wat later zijn poging naast de verkeerde kant van de paal passeren, meteen ook de laatste noemenswaardige poging van KFC in de tweede helft. Hamont bleef zwoegen maar speelde te weinig klaar in de zone van de waarheid en zag topschutter Ilario Meli ook nog geblesseerd uitvallen. In de toegevoegde tijd kon invaller Goossens de 2-0 nog in de linkerhoek prikken.
Hamont haalt zo na 7 ongeslagen wedstrijden een 0 op 9, al moeten we daarbij vermelden dat dit inclusief uitwedstrijden bij nummers 1 en 2 van de rangschikking was. De inzet was goed en dat zal de basis moeten zijn voor de komende wedstrijden. Op zaterdag wordt middenmoter THES B ontvangen op ‘t Leeukwe; een mooie gelegenheid om de thuisreputatie nog ‘ns op te krikken.


Op onze fotowebsite zijn er ook wedstrijdbeelden terug te vinden.
VID_20231125_210953_Kadijk-eersteA

Digest
Scheidsrechter: Kurt Van Gorp met assistenten Vincent Pougnaud en Gerd Eelen
KFC Hamont 99 A: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Senne Doms, Jannes Goossens Tijl Doms) , Ferren Peeters, Ilario Meli (75′ Ward Van Den Broek), Kobe Schetz, Xante Croymans, Sisse Schouteden, Quin Looijmans, Wietse Baerts (73′ Wesley Van Vlierden)
Geel: –
Rood: –
Doelpunten: 1-0 Jarju (62′), 2-0 Goossens (94′)