Eerste elftal A verliest bij As-Niel United

Wietse Baerts
KFC Hamont 99 A maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar Midden-Limburg, bij fusieclub A-Niel United. De gastgevers eindigden vorig seizoen in de middenmoot, net als Hamont. Op de openingsdag had de thuisploeg al gewonnen met 2-3 bij Anadol, terwijl KFC een vervelende 1-2 thuisnederlaag leed tegen daler Hechtel.

De wedstrijd begon uitstekend voor Hamont; Wietse Baerts zorgde na 5 minuten al voor de 0-1 voorsprong op het kunstgrasveld. Helaas was het plezier van korte duur: Devon Maes scoorde op het kwartier de gelijkmaker. Nick Maassen bracht As-Niel kort na rust op voorsprong en daar bleef het dan ook bij. As-Niel blijft hierdoor op kop van de rangschikking, samen met THES B. Hamont staat laatste met 0 punten, net zoals Anadol, Leopoldsburg en Elen. Op 17 september speelt Hamont bij Anadol en zal er dus minstens 1 nul van de tabellen verdwijnen.