Ruime overwinning voor eerste elftal

3-0 door Kobe Schetz
Op zaterdagavond ontving het eerste elftal van KFC Hamont 99 het reeds tot degradatie veroordeelde Stal Sport. De thuisploeg ving de match aan in de nieuwe lichtgrijze reserve-uitrusting; het lichtgrijs is een fraaie variant op de rood-grijze clubkleuren.
De bezoekers hadden naast een belabberde uitreputatie dit seizoen helaas op eigen terrein ook zelden reden tot feesten; ze stonden daardoor troosteloos laatste. Hamont deed het dit seizoen uitstekend in thuiswedstrijden en toonde dat weer vanaf de beginfase. In de eerste minuut kon bezoekend doelman Sevindik met een geweldige beenveeg een poging van Michiel Thijs uit doel houden. Enkele minuten later kwam hij erg ver uit doel en kon Michiel de 1-0 in doel lobben. Het eenrichtingsvoetbal hield aan: Kobe Schetz stormde op doel af maar stuitte ook op goalie Sevindik. Wesley Van Vlierden zag een poging van de lijn gered worden en Ilario Meli mikte halverwege de eerste helft op de paal. Op 10 minuten van de pauze werkte bezoeker Pirotte ongelukkig in eigen doel: 2-0. Kobe Schetz zorgde een minuutje later voor de 3-0 ruststand.
Hamont begon erg ongeïnspireerd aan de tweede helft en gaf Stal te veel ruimte. Een moederziel alleen staande Hermans kon de 3-1 in doel koppen. De bezoekers putten moed uit die treffer en KFC vergat een poosje te voetballen. Gelukkig werd het niet meer gevaarlijk voor thuisdoelman Marnick Emmers en kantelde de match stilaan weer in het voordeel van Hamont. Op het uur mikte Ilario Meli weer op het doelkader, ditmaal op de lat. Wat later slalomde hij door de verdediging maar plaatste de bal nipt naast doel. Dan was z’n assist voor Kobe Schetz beter: deze kon van op rechts de 4-1 tegen de netten prikken. Een minuutje later stond Ilario’s vizier beter afgesteld; van op de rand van de 16 plaatste hij bal tussen deklat en doelman.
De ingevallen Wietse Baerts kende bij z’n eerste poging op een kwartier van het einde weinig meeval: de plaatsbal werd door keeper Sevindik tegen de paal verwerkt. Enkele minuten later werkte Wietse wat preciezer af en mikte hij de 6-1 in de benedenhoek.
Doelman Sevindik was de beste man bij Stal; hij hield in de slotfase de pas ingevallen Jeroen Peeters nog van een treffer. Hamont had in deze sportieve wedstrijd meer kunnen scoren maar uiteindelijk maakte dat weinig uit. Volgende weekend staat voor KFC de derby bij Kadijk op de agenda.

Er zijn enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar.

Digest
Scheidsrechter: Ben Mesotten met assistenten Antoon Umans en Onder Alpak
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Jasper Reyskens, Senne Doms, Dries Damen (79′ Tijl Doms), Ferren Peeters (73′ Jeroen Peeters), Ilario Meli, Wesley Van Vlierden, Quin Looijmans (60′ Wietse Baerts), Michiel Thijs, Arne Vromans, Kobe Schetz
Doelpunten: 1-0 Michiel Thijs (7′), 2-0 Tomas Pirotte (36, own), 3-0 Kobe Schetz (37′), 3-1 Hans Hermans (51′), 4-1 Kobe Schetz (69′), 5-1 Ilario Meli (70′), 6-1 Wietse Baerts (78′)