Eerste elftal verliest bij Lindelhoeven

Wietse Baerts
Het eerste elftal van KFC Hamont 99 bezocht op zaterdagavond de buren van Lindelhoeven. Bij KFC noteerden we 2 debutanten: Milan van Gennip (eerder goed voor 5 doelpunten bij de beloften) en Matthias Kums. Hamont begon uitstekend aan de wedstrijd met een doelpunt van Wietse Baerts op corner in de eerste minuut. Deze 0-1 was gelijk ook de ruststand want tijdens de eerste helft waren er nauwelijks kansen.
De thuisploeg lukte in het begin van de tweede helft de gelijkmaker via Meeus. KFC was het 4e kwartier niet bij de les, de thuisploeg ging dan over de bezoekers met doelpunten van Goudsmet en Vandebriel. In het laatste halfuur kwam KFC weer in de wedstrijd maar scoorde niet. Eerst werd er een penalty op de lat gemikt en in de slotfase hield thuisdoelman Mertens Lindelhoeven overeind. Aldus werd er afgeklokt op 3-1.
Het jaar 2023 startte dus niet al te best voor KFC Hamont 99. Volgend weekend worden Turkse Rangers ontvangen op ‘t Leeuwke.

Digest
Scheidsrechter: Niels Kums met assistenten Antoon Umans en Luc Nuyens
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Sisse Schouteden, Ilario Meli, Senne Doms, Dries Damen (83’ Matthias Kums), Ferren Peeters, Wesley Van Vlierden (75’ Milan Van Gennip), Liam Peeters, Michiel Thijs, Wietse Baerts (68’ Kobe Schetz)
Doelpunten: 1’ Wietse Baerts 0-1, 47’ Meeus 1-1, 51’ Goutsmet 2-1, 63’ Vandebriel 3-1
Strafschop: 71’ Michiel Thijs (gemist)
Gele kaarten: Doms, Catteeuw