Euro-cup

Geen Euro-Cup zonder scheidsrechters

Bij Euro-Cup maken we er een erezaak van om de wedstrijden zo goed als mogelijk te laten leiden. Zo heeft elke wedstrijd een (officiële) scheidsrechter. Bij alle U17-, U19- en finalewedstrijden zijn er bovendien assistent-scheidsrechters aanwezig; wat het totaal aantal ruim boven de 30 per wedstrijddag brengt. De sfeer onder de arbiters is bovendien uitstekend: er worden enkele grote kleedkamers gereserveerd en in de kleine kantine kan er op krachten gekomen worden, tussen de wedstrijden door. Dat is voor hen ook het moment om ‘ns bij te praten, iets waar een tornooi zich uitstekend toe leent.

We kunnen gelukkig ook rekenen op verschillende vaste gasten die vaak op Euro-Cup aanwezig zijn. Één van die vaste scheidsrechters heeft nu besloten om het fluitje aan de wilgen te hangen, na tientallen jaren dienst. Ref Jaak Truyens (foto rechts) werd dan ook gehuldigd door Euro-Cup-secretaris Fonny Plessers en hoofdscheidsrechter Sander Palmans, die een passend geschenk voorzien hadden. Bedankt, Jaak, voor alle jaren inzet op ons jeugdvoetbaltornooi!

Dit jaar is er dan ook een speciaal digitaal foto-album voorzien waar de focus (letterlijk) op de scheidsrechters ligt. Dank allemaal voor jullie onmisbare bijdrage aan ons evenement!

(morgen zetten we de vrijwilligers in de spotlights)

Share