Nederlaag in absolute slotfase

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 verloor op zondagmiddag met 3-4 van Racing Peer. Hamont startte met een vertimmerde verdediging: Jasper Reyskens was al een hele poos geblesseerd en Arne Vromans zat een schorsing uit. Toch was de eerste kans van de match voor de thuisclub: Tim Strijbosch zag in de openingsminuten z’n poging van in de kleine backlijn in corner afwijken. Aan de overzijde kopte De Poorter de bal nipt over doel. De 0-1 viel uit het niets: Bleyen trapte een vrije trap vanaf de zijlijn en iedereen verkeek zich hierop. Resultaat: de bal ging aan de 2e paal binnen.
Ridah Vanherck kreeg vrijwel onmiddellijk een geweldige mogelijkheid om gelijk te stellen maar besloot op keeper Kerfs. Een iets beter Racing was ook efficiënter: De Poorter kon op het halfuur de 0-2 gemakkelijk intikken. Ferren Peeters vond het dan welletjes en scoorde enkele minuten later tijdens een warrige fase de aansluitingstreffer. Ruststand 1-2.
Na de koffie was de wedstrijd evenwichtiger. Jorne Thys moest redding brengen op de lijn; dan waren we al 20 minuten terug aan het voetballen. Geen 1-3 dus, maar wél 2-2 wanneer Ferren Peeters uit een scherpe hoek z’n tweede van de namiddag maakte.
Thuisdoelman Marnick Emmers behoedde zijn ploeg van een achterstand door een vrije trap van Snoeks uit de hoek te ranselen. In de 88e minuut kwam die treffer er alsnog: Swerts stond moederziel alleen aan de 2e paal om in te koppen. Tóch liet KFC de kopjes niet hangen: Sisse Schouteden (of was het toch nog de ingevallen Michiel Thijs?) hing de bordjes alsnog gelijk in de 90e minuut. En het werd nog knotsgekker: in de toegevoegde tijd wees ref Kums (terecht) naar de stip en kon Peer via Swerts de 3 punten alsnog meenemen. Eindstand 3-4. Jammer.
Volgend weekend staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma; uit bij Park Houthalen. Aangezien Hamont nu geen kans meer heeft op de eindronde en Park als 2e eindigt, is dit een match met vooral de eer op het spel.

Wedstrijdfoto’s zijn te vinden op onze Flickr-fotowebsite.

Opstelling KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Jeroen Peeters (80′ Wesley Van Vlierden), Ridah Vanherck, Jeroen Goossens, Sisse Schouteden, Quin Looijmans (75′ Seppe Schouteden), Ferren Peeters, Tim Strijbosch, Liam Peeters, Dries Foqué (80′ Michiel Thijs), Jorne Thys