Eerste elftal sleept -oververdiend- punt uit de brand

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 speelde op zaterdagavond 1-1 gelijk tegen Lindelhoeven, de nummer 3 in de rangschikking. Hamont begon het beste aan de wedstrijd, met kansjes voor Ridah Vanherck en Liam Peeters. Op corner zag Arne Vromans zijn doelpoging nipt over de lat gaan. Na ruim 20 minuten spelen noteerden we de eerste doelpoging van de bezoekers; de lobbal van Vandebriel ging over doel. Op het halfuur miste Liam Peeters de beste kans van de match op voorzet van Tim Strijbosch. Enkele minuten later hobbelde een poging van Claeys vóór langs het doel van Manick Emmers. Deze laatste moest zich wat later reppen zodat slecht uitverdedigen niet fataal werd. Op 5 minuten van de onderbreking beroerde een Peltse speler de bal met de arm, in de grote driehoek. Ref Hoogmartens zag er -ondanks Hamonter protest- géén strafschop in. Een poging van Meeus naast het KFC-doel was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft begon met een schotje van Ridah Vanherck, waar de bezoekende keeper weinig moeite mee had. Aan de overzijde miste Meus z’n kopbal en een fantasietje van Vandebriel leverde ook geen probleem op voor de thuisdoelman. De beste kans na de koffie was voor Hamont: Arne Vromans lanceerde Ferren Peeters met een fraaie dieptepass. Diens plaatsbal hobbelde aan de verkeerde kant van de paal; naast doel dus.
En toen stond het opeens 0-1: Vandebriel kopte een voorzet van op rechts tegenhoeks binnen. Met nog een dikke 10 minuten te spelen zag er dat dus niet al te goed uit. Maar KFC rechtte de rug en Ferren Peeters plaatste ditmaal wel aan de goede kant van de paal: 1-1 (foto). Wat uiteindelijk ook de eindstand bleek. Na enkele mindere matchen was dit toch een betere van Hamont. Jammer dat de voorzetten er te vaak niet uit kwamen, maar chapeau voor de getoonde strijdlust.
De volgende wedstrijd is ook weer thuis; op zondag 24 april tegen KRC Peer. Hopelijk wordt deze lijn verder getrokken.

[UPDATE] Er zijn wedstrijdfoto’s beschikbaar op onze foto-website.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ploegopstelling Hamont: Marnick Emmers, Jeroen Peeters, Jeroen Goossens, Arne Vromans, Jorne Thys, Liam Peeters, Sisse Schouteden, Ferren Peeters, Quin Looijmans, Tom Strijbosch, Ridah Vanherck (77’ Michiel Thijs)