Leiders winnen dankzij efficiëntie

Op zaterdagavond ontving het eerste elftal van KFC Hamont 99 de leiders uit Hechtel, die met een gemiddelde van 3 gemaakte doelpunten per wedstrijd los op kop staan in 2A. Bij Hamont lag dat gemiddelde op ongeveer 2,4 en daarmee stonden de 2 productiefste teams tegenover elkaar. En ja, het werd -voor de neutrale toeschouwer- een aangename pot voetbal. Na een eerste waarschuwing door bezoeker Clerix was Hamont na 9 minuten al aan het feesten. Ridah Vanherck werd diep gestuurd op links, Tim Strijbosch kon de voorzet aan de 2e paal in doel werken: 1-0 (foto). Lang vieren was er helaas niet bij: een minuut later zwiepte Clerix de bal van op rechts voor doel en Vanpol kopte de gelijkmaker binnen.
Rond het halfuur was de thuisploeg dicht bij een voorsprong: eerste stuitte Tim Strijbosch van binnen de kleine backlijn op de keeper, wat later mikte hij een volley nipt over de lat en Ferren Peeters plaatste de bal nipt naast doel. Hechtel zag een alert meevoetballende doelman Marnick Emmers vaak gepast ingrijpen. Kort voor rust kreeg deze laatste ook nog de hulp van toegesnelde verdedigers om Vanpol het scoren te beletten. Ruststand na een aangename eerste helft was 1-1, waar Hamont -op basis van de kansen- misschien wel op voorsprong had moeten staan.

Ook na de onderbreking bleven beide teams vol voor de overwinning gaan, met halve kansen aan beide kanten. Beide doelmannen gaven voorlopig echt geen krimp, al kreeg de bezoekende goalie hulp van een verdediger die een volley van Tim Strijbosch van de lijn keerde. Geen 2-1, maar helaas 1-2 wanneer Clerix iedereen te snel af was en beheerst in doel afwerkte, met nog iets meer dan 20 minuten op de klok.
Hamont probeerde nog wel maar scoren lukte niet meer. Integendeel; keeper Marnick Emmers moest in de laatste 10 minuten enkele keren gepast ingrijpen bij de omschakeling. In de absolute slotfase moest hij zich alsnog gewonnen geven: Vanherck liep gepast diep en legde de 1-3 eindstand vast. Feest bij de bezoekers, inclusief pyrotechnisch materiaal bij de supporters. Een gelijke eindstand had absoluut gekund maar kampioenen winnen ook zulke wedstrijden.

Hamont maakt volgend weekend de verplaatsing naar Anadol. Voorafgaand of aansluitend op de wedstrijd kunnen de bougondiërs onder ons nog lekker komen eten op de jaarlijkse eetdag.

Meer foto’s vind je op onze fotowebsite.

Digest
Matchbal: Natuursteen Bex
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Ridah Vanherck, Jeroen Goossens, Arne Vromans, Ferren Peeters, Tim Strijbosch, Liam Peeters, Dries Foqué, Michiel Thijs, Jorne Thys
Scheidsrechter: Tim Luyckx met assistenten Walter Stessens en Jawad El Aouiouich
Doelpunten: 1-0 Tim Strijbosch (9′), 1-1 Vanpol (10′), 1-2 Clerix (67′), 1-3 Vranken (88′)