Gelijkspel voor eerste elftal tegen Anadol

Nadat vorige week een unieke kans werd gemist om in de rangschikking dichter bij koploper FC Hechtel aan te sluiten ontving KFC Hamont 99 op zondagmiddag KFC Anadol. Gelegenheid om ervoor te zorgen dat het elftal niet verder afzakte uit de kopgroep. Een uitdaging, want ook tegenpartij Anadol moest beginnen met hetzelfde doel voor ogen.
De bezoekers kregen de eerste kans, keeper Marnick Emmers wist vlot het schot te keren. Aan de overzijde wist Tim Strijbosch bijna de keeper ter verschalken. Dit lukte niet en Dries Foqué kopte in de rebound over het doel. Tim kopte enige tijd later ook nog eens op de lat, er was echter al voor buitenspel gevlagd. Beide keepers werden ook nog eens op de proef gesteld met enkele goedgerichte schoten. Ze wisten hun doel echter goed te verdedigen. Tim Strijbosch krulde vanop rechts de bal in de verste hoek, de bezoekende keeper wist zich nog net ver genoeg te strekken en tipte de bal over de lat. Kort voor rust baande Liam Peeters zich een weg naar doel. De keeper wist ook dit schot onschadelijk te maken, maar kwetste zich hierbij. Dries Foqué had geen genade met de doelman en knalde vanuit een scherpe hoek de openingstreffer op het scorebord. De thuisploeg kon op basis van het overwicht in deze eerste helft tevreden de kleedkamers opzoeken voor een kwartiertje rust.
De aftrap na deze pauze was nog maar net gegeven toen Liam Peeters een uitgelezen kans kreeg. De bezoekende keeper Raf Goosens wou van geen wijken weten en redde stijlrijk. Dries Foqué had nog een mooie kruispas in huis vanop rechts tot bij Liam, deze legde terug tot bij Tim Strijbos ,maar het schot van deze laatste miste kracht en precisie. Iedereen op de tribunes dacht dat de thuisploeg na deze fases niks meer kon gebeuren. Onverklaarbaar echter werd de bal veel te veel aan de bezoekers overgelaten. Zij breidden zich het hele veld rond, maar konden nauwelijks voor gevaar zorgen. Het werd echter duidelijk dat ze steeds gevaarlijker voor het thuisdoel kwamen opzetten. Hun schoten misten de goede richting, de thuisploeg speelde met vuur. Voetballend werd er door de thuisploeg nauwelijks nog iets goeds op de mat gelegd in deze periode en wat iedereen vreesde gebeurde vlak voor tijd. Centraal voor het doel, enkele meters buiten het strafschopgebied, kregen de bezoekers een vrije trap. Yusuf Eren kende geen genade en trapte de vrije trap naast een verbouwereerde keeper tegen de netten. De eindstand 1-1 stond op het scorebord.
Dit resultaat, waarop de thuisploeg niet gerekend had, hadden ze echter wel aan zichzelf te danken. In het grootste gedeelte van de tweede helft werd er niet meer met overleg gevoetbald. Lange ballen werden te vaak doelloos naar voren gebracht. Teveel duels werden verloren en de open ruimtes met de snelheid van onze voorspelers werd niet meer benut. Een teleurstellend resultaat dus, wat de verplaatsing van volgende zondag naar Thes B niet aantrekkelijker maakt.

Scheidsrechter: Tim Lemmens met zijn assistenten Niki Reynders en Jawad Al Aouiouich.
Doelpunten: KFC Hamont 99: 41’ Dries Foqué.
KFC Anadol : 88’ Yusuf Eren.

Verslag: Fonny Plessers.