Eerste elftal verliest topper op eigen terrein

Ons eerste elftal maakte geen al te beste beurt op zondagmiddag. Fonny Plessers was desondanks toch nog zo vriendelijk om er een verslag over te schrijven, waarvoor dank.

Uitzonderlijk diende KFC een thuiswedstrijd op zondagmiddag te spelen. Tegenstander Bolderberg FC stond mooi derde geklasseerd, één puntje minder dan KFC. Gezien de klassering van beide ploegen mocht een fraaie pot voetbal verwacht worden.
KFC startte de match iets gretiger dan Bolderberg. Dries Foqué serveerde Tim Strijbosch een mooie kans vanop rechts. De afwerking was nog niet op orde. Liam Peeters krulde de bal, na een persoonlijke actie, tegen de paal. Veel meer doelgevaar viel van beide kanten niet te noteren in de voortgang van de eerste helft. Een goede vijf minuten voor de rust verscheen een speler van Bolderberg voor het eerst gevaarlijk in het strafschopgebied van de thuisploeg. Na wat knullig verdedigen verdween de bal al even knullig in het doel, de thuisploeg onverwacht op achterstand.

De rust had geen kalmerende invloed op de spelers van KFC. Nadat na een corner een attente grensrechter een tweede doelpunt afkeurde, wist Bolderberg vlak daarna toch de voorsprong uit te bouwen. Dries Foqué, de beste thuisspeler in een voor de rest zeer bleke thuisploeg, knalde nog eens op doel, de keeper weerde de bal uit zijn goal. Dit was in de tweede helft voorlopig het enige te vermelden wapenfeit van de thuisploeg. Het ging voor hen dan ook snel van kwaad naar erger. De bezoekers wisten de score trapsgewijs mooi op de drijven, 0-5 na 78 minuten.
Een ware afstraffing voor KFC, zij stonden erbij en keken ernaar. Tien minuten voor tijd wist Tim Strijbosch te scoren. Een eerreddend doelpunt kon dit nauwelijks genoemd worden. Wonder boven wonder kon ook Arne Vromans alsnog met een kopbal scoren tot een eindstand van 2-5 op het scorebord stond.
Een onwaarschijnlijke wanprestatie van de thuisploeg leidde tot dit resultaat. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden in de volgende wedstrijden, wil KFC haar plaats bovenaan het klassement aanhouden. Iedereen, staf en spelers, zal eens voor de spiegel moeten staan om zich af te vragen hoe zo iets mogelijk was, na het goede spel van de voorgaande weken. Zaterdagavond met frisse moed de wedstrijd maar aanvatten tegen de Moedige Duivels in Halen.

Scheidsrechter: Patrick Janssens met zijn assistenten Mustafa Kurt en Stijn Vandenwijngaert.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Jeroen Goossens, Jasper Reyskens, Quin Looijmans, Michiel Thijs , Liam Peeters (66’ Jeroen Peeters), Tim Strijbosch, Dries Foqué (66’ Vincent Bloemen), Ridah Vanherck, Sisse Schouteden(66’ Jochen Jansen), Arne Vromans .
Bezoekers: Kristof Beyen, Siebe Kemnitz (84’ Zino Bertels), Van Gulik Seppe (62’ Marijn Volbragt), Joeri Franssens, Kim Claes, Bo Vanbilsen, Victor Peeters, Glenn Nelis, Zakaria El Mansouri, Tibo Thys ( 88’ Ayoub Amejjaoui), Alexander Spitz (74’ Thibault Vanderbiesen) .

Doelpunten: KFC Hamont 99: 80’ Tim Strijbosch, 88’ Arne Vromans.
Bolderberg FC: 39’ en 52’ Van Gulik Seppe, 56’ en 79’ Kemnitz Siebe, 70’ Thys Tibo.

Gele kaarten: Michiel Thijs, Arne Vromans, Alexander Spitz.