Eerste elftal onderuit in slotfase

Tim Strijbosch scoort de 1-1 (KFC speelde in gele shirts).
Ons eerste elftal heeft thuis zwaar verloren van Reppel. In de 77e minuut scoorde Tim Strijbosch de verdiende 1-1 gelijkmaker maar na 90 minuten stond het 1-4.
Er zijn enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar.

Verslag
Voor de derby tegen Reppel kan Hamont niet rekenen op Jeroen Peeters en Jochen Jansen. Bij de bezoekers zien we Cisse Peeters terug, nog niet zo heel lang geleden nog bij Hamont aan de slag.
De 4-1-overwinning tegen Heusden-Zolder een week eerder geeft Hamont geen vleugels; het gevaar in het openingskwartier komt van de bezoekers. In de 9e minuut ziet ref Sterkmans geen duwfout op Harald Pinxten tijdens een kopduel, de bal komt bij Niels Bussels die de 0-1 scoort. Protest van de thuisploeg verandert daar niets aan.
Bezoekend doelman Mertens zweeft iets voorbij het kwartier een vrije trap van Joren Vrijsen uit de kruising; aan de overzijde moet Marnick Emmers redden met de voeten. En dan is het wachten tot vlak voor de pauze op de volgende grote mogelijkheid: Tim Strijbosch moet echter té ver uitwijken en zo blijft de stand aan de rust 0-1.

Na de koffie is de thuisploeg de betere. De ingevallen Michiel Thijs omspeelt keeper Mertens maar hij plaatst de bal vóór langs. In de 67e minuut duikt Niels Bussels alleen op voor goalie Marnick Emmers maar die redt de meubelen. Met nog een klein kwartier te spelen verschijnt Tim Strijbosch ineens in de 16; hij laat de doelman geen kans en scoort de zuurverdiende gelijkmaker: 1-1.
De vreugde is van korte duur want een minuut later scoort Kobe Schetz de 1-2. Nog eens 2 minuten later wordt slecht uitvoetballen afgestraft: Robin Kerhofs snelt rechtdoor op doel af en de 1-3 is een feit. De kelk moet dan ook nog tot op de bodem geledigd worden: de rechtsbuiten van Reppel vertrekt volgens thuissupporters uit buitenspel en wordt in de 16 onderuit gehaald door Marnick Emmers. Naast een strafschop volgt er bovendien nog een rode kaart voor de doelman, iets wat bij spelers en supporters van Hamont niet begrepen wordt.
Harald Pinxten neemt plaats in doel maar heeft geen kans: captain Janssen knalt de 1-4 fraai in de winkelhaak. Game over.
De ene week is de andere niet, hetzelfde geldt voor de tegenstander. Als je na hard werken verdiend gelijkmaakt op een kwartier van het einde dan is het jammer om té gemakkelijk weer te laten tegenscoren. De 6 gele kaarten en 1 rode wekken wellicht de indruk dat een schoppartij afgerond werd, maar dat is niet het geval. Volgende zaterdag hopen op een beter resultaat in Leopoldsburg…

Digest
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Ridah Vanherck (66′ Vincent Bloemen), Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Harald Pinxten, Arne Vromans , Tim Strijbosch, Liam Peeters (60 Dries Foqué), Jorne Thys, Joren Vrijsen, Stijn Nullens (45′ Michiel Thys)
Reppel: Ben Mertens, Thijs Martens, Cisse Peeters, Davy Smeets, Joeri Langens (87′ Maico Bogaerts), Kobe Schetz, Robin Kerkhohfs, Koen Janssen, Jannes Goossens (87′ Kayen Daniels), Tim Tijskens (64′ Brecht Geebelen), Niels Bussels
Scheidsrechter: Alain Sterkmans met assistenten Vital Vandervee en Mustafa Kurt
Doelpunten: 0-1 Niels Bussels (9′), 1-1 Tim Strijbosch (77′), 1-2 Kobe Schetz (78), 1-3 Robin Kerkhofs (1-3), 1-4 Koen Janssen (83′, penalty)
Geel: Liam Peeters, Jasper Reyskens, Koen Janssen, Cisse Peeters, Joren Vrijsen, Brecht Geebelen
Rood: Marnick Emmers (83′)
Matchbal: Sportlokaal De Posthoorn