Geen loon naar werken voor eerste elftal

[UPDATED] De kansen op promotie naar eerste provinciale hebben vandaag een stevige knauw gekregen: er werd thuis met 1-3 verloren van Halen.
Het begon nochtans goed voor Hamont met enkele kansjes en een doelpunt van Ricardo Kessels (foto) na 19 minuten. En daarna? Kansen zat. Een schicht van Jorne Thys schampte de deklat. De bezoekende keeper Claes pakte een poging van Ricardo Kessels. De doorgebroken Brecht Gielen werd met een ultieme tackle gestopt. Een doelpunt van Ferren Peeters werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Ricardo Kessels stuitte nogmaals op keeper Claes. Tim Strijbosch besloot van té ver. Maar dus géén doelpunt.

Aan de overzijde heeft goalie Marnick Emmers 2 maal moeten ingrijpen op pogingen van Hegic en Neven. Met de rust had het dus perfect 3-0 of 4-1 kunnen staan, voor de betere thuisploeg.

De eerste kans na de koffie was voor Halen, maar Marnick Emmers lag goed in de korte hoek bij de poging van Neven. Tim Strijbosch stuitte op keeper Claes, een poging van Nick Maes ging nipt naast.
Rond het uur kantelde de match, met Halen dat beter in de wedstrijd kwam. “Breed maken” van Ruytinx vlak vóór de tribune werd met een vrije trap bestraft; op de tribune zagen vele thuissupporters hierin een elleboog en hadden dan ook een rode kaart verwacht. In een dramatisch vijfde kwartier counterden de bezoekers vervolgens 2x vlijmscherp: Gilissen en Rykx brachten de 1-2 op het scorebord. Aan de overzijde ging keeper Claes gestrekt op een lage streep van Nick Maes. Geen 2-2, integendeel: 1-3 via Neven op counter.
Ricardo Kessels miste nog eens van dichtbij, de bezoekers verzamelden een rist gele kaarten en toen was de match gedaan.

Zo ging een gretig Hamont strijdend ten onder tegen een leep Halen. Een uur lang de betere ploeg geweest en dan opeens tegen 1-3 aankijken. Erg jammer. De terugmatch (op zaterdagavond) belooft moeilijk te worden, maar wie weet is dame Fortuna dan aan onze zijde.

KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Cisse Peeters, Jorne Thys, Jeroen Goossens, Ben Kees, Sabri Zurel, Ferren Peeters, Ricardo Kessels, Nick Maes, Tim Strijbosch (85′ Stijn Nullens), Brecht Geelen (70′ Joren Vrijsen)
Doelpunten: 1-0 Ricardo Kessels (19′), 1-1 Gilissen (63′), 1-2 Rykx (69′), 1-3 Neven (74′)
Geel: Ben Kees, Schepmans, Rykx, Gilissen, Ruytinx

Er zijn een tiental wedstrijdfoto’s.

Share