Seniors

Game over na doelpuntenkermis bij Herkol

K5115833-herkol-eersteKFC Hamont 99 speelt ook volgend seizoen in 3e provinciale. Het verloor in de eindronde met 6-4 bij Herkol, dat hierdoor in de volgende ronde tegen Bregel uitkomt.

Na 10 minuten keek KFC al tegen een 3-0 achterstand aan, na 17 minuten was het 4-2 en vlak voor rust werd het 5-2.
Na de kofie sloot Hamont weer bijna aan (5-3) en vergrootte Herkol weer (6-3). In de slotminuten werd het nog 6-4 maar het kwalificatiedoelpunt werd niet meer gescoord.

Verslag
KFC startte de terugwedstrijd bij Herkol zonder gekwetsten Ben Ceelen en Bert Kees. Roy Gennar verving in doel de geschorste Marnick Emmers. Hij had zich zijn wederopteden na een nier-operatie wellicht helemaal anders voorgesteld. Het eerste halfuur kon hij een knal van Vandenboer over doel tikken en een poging van Joeri Plessers met de voet keren, maar toch lagen er toen al 4 in zijn korf. Vroeg in de match kon Martijn Plessers van dicht binnentikken (1-0), en waaide een corner van Ali Burhan rechtstreeks in doel (2-0). Op corner kon Kenny Put (te) gemakkelijk inkoppen (3-0) en Jeffrey Nelis scoorde met een pegel de 4-2.

Na tien minuten wedstrijd was KFC eindelijk ook aan de wedstrijd begonnen en via doelpunten van Bart Engelen en Stijn Nullens tot 3-2 (en virtuele kwalificatie) teruggekomen.
Bas Dirx moest nog ingrijpen op doelrijpe pogingen van Stijn Nullens en Kris Poelmans; aan de overzijde lukte invaller Tim Vandaal met een lob de 5-2.

Na de koffie kroop KFC weer dichterbij met een volley van Tom Rooyakers (5-3). Roy Gennar zag een lob van Tim Vandaal op het dak van het doel landen, en kon wat later een strak schot van Tim in corner deviëren. Peter Rutten redde nog een bal van de eigen doellijn, maar iets later werd het alsnog 6-3 via Tim Vandaal.

Bart Engelen kende pech met een kopbal op de paal en bij de rebound trof Wouter Vangerven keeper Dirx. Martijn Plessers zag Roy Gennar een gemaakt doelpunt uit de hoek ranselen en Jeroen Van Seggelen scoorde in de slotminuten nog de 6-4. Voor Herkol werd het zo nog heel even spannend, maar uiteindelijk was de kwalificatie voor de volgende ronde binnen.

KFC verknalde deze match helemaal in het begin. Het kwam op karakter dichterbij maar had Herkol toen al een te ruime voorsprong gegeven. Een gemiste kans tegen een al bij al haalbare tegenstander.

Op onze foto-pagina staan nog enkele wedstrijdbeelden.

Digest
Scheidsrechter: Jean-Marie Potargent met assistenten Guido Verheyen en Caricio Bosi

SV Herkol: Bas Dirx, Gert Vanden Boer, Rob Leekens, Kenny Put, Wouter Schoeters (81 Jelle Vandenberk), Martijn Plessers, Joeri Plessers, Stef Feijen (25 Tim Van Daal), Jeffrey Nelis, Ali Burhan, Steven Winters (77 Steven Peeten)

KFC Hamont 99: Roy Gennar, Gert Palmans, Sabri Zurel, Peter Rutten, Tom Rooyakers, Jeroen van Seggelen, Bart Engelen, Kris Poelmans, Kevin Bosmans, Stijn Nullens, Thomas Jaeken (46 Wouter Vangerven)

Doelpunten: 1-0 Martijn Plessers (3), 2-0 Ali Burhan (4), 3-0 Kenny Put (9), 3-1 Bart Engelen (13), 3-2 Stijn Nullens (16), 4-2 Jeffrey Nelis (17), 5-2 Tim Vandaal (40), 5-3 Tom Rooyakers (51), 6-3 Tim Vandaal (75), 6-4 Jeroen Vanseggelen (89)

Geel: Gert Palmans, Joeri Plessers, Martijn Plessers, Tim Vandaal