Top-3 scoort 1 op 9

Het was een bijzondere speeldag, de 17e van competitie 2012-2013. De top-3 in de rangschikking in 3A kwam niet verder dan 1 schamel puntje.

KFC liet in de wedstrijd tegen Peer een mooie kans liggen om de leiding over te nemen. Het behaalde 1 punt en 3 gele kaarten, terwijl dat eigenlijk net andersom had moeten zijn. Het puntentotaal op eigen plein begint met een 2 op 9 stilaan achteruit te bollen.

Wél wordt stadsgenoot Achel bijgebeend op de eerste plaats. De groen-witten werden bij Herkol op een 3-0 achterstand gezet en konden dat, ondanks een resem kaarten, niet meer goedmaken. Tim Vandaal was met 2 treffers weer erg waardevol voor de thuisclub. Herkol heeft nog een wedstrijd tegen Viversel tegoed en kan zo ook nog de top-5 binnenduiken.

Voormalig leider Kattenbos zit momenteel in een mindere periode. De jarige Roy Willems kreeg er geen passend kado: er werd op eigen plein met het kleinste verschil verloren van Houthalen. Park wipt daarmee over Achel heen in de tweede periode en neemt de leiding over.
Stal draait in die 2e periode ook bovenin mee; het versloeg Viversel met 1-2. Elsen pikte weer een doelpuntje mee.

Kadijk won ook nog ‘ns, met 1-2 bij Lummen. De mannen van Pelt moesten ruim een halfuur met 10 verder, maar konden de score vasthouden. Moors en De Smedt namen elk 2 doelpunten voor hun rekening in de forse thuiszege van Grote Brogel. Ham United werd naar West-Limburg terugggestuurd met een half dozijn treffers in de korf terwijl het zelf maar één maal de weg naar de netten vond.

In Hechtel-Gestel was vooral de eerste helft boeiend met 3 doelpunten en 2 rode kaarten. De doelpunten waren voor de thuisploeg, de kaarten netjes verdeeld over beide teams. De 4-0 viel in de tweede helft.

Vrijheid Zolder tenslotte, kon pas in de laatste 10 minuten de winning goal scoren bij Verbroedering Lommel. Zolder komt daardoor naast Kattenbos op de 3e plaats.

Dat belooft dan ook voor volgende week als onze jongens naar Zolder moeten. Welnu, de opdracht is eigenlijk simpel: “gewoon” alle resterende wedstrijden winnen en we worden kampioen.