Jeugd

U13b – Indoor KSK Bree

Op donderdag 27 december 2012 vond in Bree het jaarlijkse indoor voetbaltornooi voor miniemen plaats. KFC vaardigde maar liefst 3 ploegen af! “Ploeg 1” en “ploeg 2” van KFC bestonden uit onze provinciale spelers (U13a), “ploeg 3” bevatte enkel gewestelijke spelers (U13b).

Het tornooi was opgesplitst in 2 reeksen. Alle ploegen van KFC zaten in ‘reeks 1’. Elke ploeg diende in de reeksen 3 wedstrijden van 15 minuten af te werken. De winnaars van beide reeksen speelden dan om 21h30 de finale (2x 10 minuten).

Om 15h00 was het verzamelen geblazen aan de parking van KFC om van daaruit gezamenlijk naar Bree te trekken. Zonder hoge verwachtingen maar wel vol goede moed en vertrouwen trok ook “ploeg 3” naar Bree.

De eerste wedstrijd startte om 16h40. Tegenstander was SSD Opoeteren B. Deze wedstrijd ging door in de grote zaal. Na even wennen aan de omstandigheden, kwamen onze jongens op dreef. Ze wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-0.
Volgende wedstrijd, om 17h20, was tegen HO Molenbeersel B. Ditmaal in de kleine zaal. Door de kleinere ruimte ging het nu wat moeizamer. Nadat de tegenstander, na een 2-0 achterstand, terugkwam tot 2-1, was het nog even spannend. Uiteindelijk bleef de 2-1 op het bord staan. Dit betekent dus een 6 op 6!
Laatste wedstrijd, om 18h00, ging opnieuw door in de grote zaal. Ditmaal was de tegenstander HO Molenbeersel A. Je zag dat de vermoeidheid bij sommige spelers begon toe te slaan. Toch waren de meeste en de beste kansen voor KFC, maar de bal wou niet in doel. Uiteindelijk werd de partij beëindigd met een billijke brilscore.

Het tornooi afronden met een 7 op 9 was een onverhoopt maar degelijk én verdiend resultaat. Een dikke proficiat dan ook voor onze jongens!

NB.: “Ploeg 2” behaalde 9 op 9 en moest om de finale te spelen bang afwachten voor het resultaat van de laatste poule-wedstrijd: KSK Bree B tegen HO Molenbeersel B. Om de finale te halen moest Bree met minstens 9 doelpunten verschil winnen. Uiteindelijk werd het ‘slechts’ 8-0, waardoor onze jongens naar de finale mochten. Uiteindelijk werden de jongens van KFC tornooiwinnaar door de finale in hun voordeel te beslechten. Eindstand: 2-0.

Verslag en foto’s: Werner Waelbers.

Heb jij ook info die je op deze website wil zien verschijnen?
Mail dan naar webteam@kfchamont99.be.